HAMBURGS STORE NYE ATTRAKSJON

Onsdag ble Elbphilharmonie Hamburg, det nye hjertet til Nord-Tysklands musikkmetropol, åpnet. Med sin arkitektur og sitt program, forener det spektakulære konserthuset kunstnerisk perfeksjon med maksimal åpenhet. Bygget er allerede blitt en av Hamburgs største turistattraksjoner.

Utformet av arkitekturbyrået Herzog & de Meuron og med en eksponert beliggenhet mellom by og havn, forbinder Elbphilharmonie et forhenværende lagerhus med et nytt glasspåbygg med buet taklandskap. I tillegg til tre konsertsaler, inneholder bygningen bl.a. hotellet Westin Hamburg med 244 rom og en offentlig tilgjengelig utsiktsplattform, som understreker Hamburgs nye landemerke som «et hus for alle».

Den høytidelige åpningen ble innledet i storsalen med en offisiell seremoni og konsert. Det ble holdt taler av forbundspresident Joachim Gauck, Hamburgs overborgermester Olaf Scholz, Jacques Herzog fra arkitekturbyrået Herzog & de Meuron og generalintendant Christoph Lieben-Seutter. Blant gjestene var den tyske forbundskansleren Angela Merkel og en rekke høytstående gjester fra politikk og kultur.

About hkp