HEDER TIL CHRISTIAN GARTMANN

Den nesten danske, sveitsiskfødte hotellmannen Christian Gartmann er tildelt den prestisjetunge tittelen Carlson Fellow. Prisutdelingen fant sted 25. juni i Minneapolis. Den høythengende utnevnelsen gir samtidig Christian Gartmann en plass i Carlson Rezidor Hotel Groups legendariske “Hall of Fame.”

Gartmann har i over 50 år satt sitt preg på den internasjonale hotellverdenen, ikke minst i Danmark og resten av Skandinavia. Carlson Fellow-utnevnelsen tildeles personer med helt spesiell karriere innen service.

Allerede som 16-åring, i 1960, startet Gartmann den lange hotellkarrieren, som trainee ved 5-stjerners hoteller i hjemlandet, kombinert med opplæring på den berømte hotellskolen i Luzern. Etter møtet med sin livslange kjærlighet, danske Jette, kom Gartmann til Danmark og Radisson Blu Royal Hotel i København i 1967. Frem til 1988 hadde han en rekke lederstillinger på det klassiske Arne Jacobsen-designede hotellet i København sentrum, blant annet som Resident Manager fra 1984 til 1988.

Etter dette fulgte flere stillinger som markedssjef på samtlige tidligere SAS-hoteller i Danmark, og som hotellsjef i hjemlandet Sveits. Siden 1994 har Gartmann hatt flere toppstillinger i Rezidor Hotel Group-systemet. Han har vært General Manager på sitt  “gamle” hotell Radisson SAS Royal Hotel, General Manager for Jordan, District Manager i Syd-Afrika og Regional Director for Rezidors hoteller i Polen. Han har tidligere vært Regional Director for Storbritannia og Irland og Area Vice President for Irland, Storbritannia, Frankrike, Tunisia og Island.

Etter at Rezidor Hotel Group samlet et av sine viktigste markeder, Norden, under én ledelse i 2007, var det naturlig å utnevne Gartmann – som snakker seks språk flytende – til Area Vice President Nordics med base i Oslo. Her har Rezidor Hotel Group, og Carlson Rezidor Hotel Group siden 2012, kunnet høste fruktene av hans omfattende kunnskap om nordisk mentalitet og hotellvirksomhet.

På fritiden er Gartmann et aktivt friluftsmenneskene og en lidenskapelig løper, som liker jogging, turer i fjellet – gjerne i hjemlandets alper – ski og golf.

Carlson Fellows-prisen ble innstiftet av Curt Carlson i 1988, da Carlson-konsernet feiret 50-års jubileum. Siden den gang har utmerkelsen blitt tildelt ansatte og forretningsforbindelser som har oppnådd gode resultater for selskapet gjennom unik innsats og ansvar, og som har vist godt lederskap gjennom engasjement og etterlevelse av selskapets verdier. Vinnere av Carlson Fellows-prisen representerer Carlson Rezidors idealer på optimalt vis, ikke bare i næringslivet, men også ved alle andre sider av forretningsdrift, og i relasjoner med medmennesker og samfunnet.

Siden 1988 har mer enn 265 ledere blitt utnevnt til Carlson Fellows, inkludert tidligere president George Bush senior og svenske Dronning Silvia. Den prestisjetunge klubben av prisvinnere består av kjente hotellprofiler som Hubert Joly, Kurt Ritter, Trudy Rautio, Knut Kleiven og danske Finn Schulz.

 

About hkp