HILTON VIL TIL STAVANGER

Hilton ønsker å åpne hotell i Stavanger. Den aktuelle tomten er kun 700 kvm, så det vil være aktuelt å bygge i høyden, 20 etasjer eller mer og minumum 150 rom.

–  Vi er svært interessert i å etablere oss i Stavanger. Vi har tre hoteller i Aberdeen, en by som på mange måter kan sammenlignes med Stavanger. Idag har vi 211 hoteller spredt over hele Europa. Innen tre år er målet å etablere ytterligere 110 hoteller. Det skandinaviske markedet er interessant, og Stavanger er absolutt en av byene vi ønsker å være i, og da med et hotell i øvre prisklasse, sier Andy Potter, senior utviklingsdirektør i Hilton Worldwide, til Stavanger Aftenblad.

Tomten er liten, men ligger til gjengjeld svært sentralt i Stavanger, bare et par hundre meter fra jernbanestasjonen og med det aller meste innen gangavstand. Det er ikke klart hvilken utbygger som vil bebygge tomten, som eies av den katolske menigheten St.Svithun.

Mange luftige hotellplaner i Stavanger

Det er mange nye hotellprosjekter i Stavanger, men utbyggerne er avventende. En utbredt teori er at de truende skyene i europeisk økonomi bidrar til å dempe investeringslysten. Ifølge Rogalands Avis har Rolf Smedvig Hodne og Arne Incoronato kjøpt opp store deler av nabokvartalet til Victoria Hotel på Holmen. Hensikten er blant annet å bruke deler av kvartalet til et nytt  hotellprosjekt. Kjell Madland sitter på et helt kvartal i Tanke Svilands gate. Reguleringsplanen for et konferansehotell med 350-400 rom er godkjent i kommunen. Det er ikke inngått avtale med driver av hotellet og byggestart er foreløpig i det blå.

Kommunen har en hotelltomt i Sandvigå, uten at investorene har stått i kø for å bygge ut der heller. Strenge vernebestemmelser for Sandvigå 24 gjør at en utbygger vil få alt annet enn fritt spillerom.

Også i Verksgata har det vært to hotellprosjekter, som har stått mer eller mindre i stampe. Johs  Lunde hadde planer om å bygge ut det uferdige leilighetskomplekset i Verksgata 42 til et hotell med 150 rom. Ifølge RA har Øgreid Eiendom nå kjøpt tomten. Formål skal være boliger eller  næring.

Øgreid har lenge eid Verksgata 46. Etter at Montér flyttet til Hillevåg, har det vært meningen å bygge hotell her også, men uten at det foreløpig er søkt om byggetillatelse.

Også i Stavanger Forum-området ligger det to ubrukte hotelltomter, en ved Tjensvollkrysset og en like ved Oilers nye storstue.

Foto: Hilton Manchester Deansgate

About hkp