HOTEL SCANDINAVIA FEIRER 35 ÅR MED HELT NYTT KJØKKEN

Kjøkkensjef Cathrine Opgård (t.h.) og sous chef Marthe Westby styrer kjøkkenet på Hotel Scandinavia.

 Hotels Scandinavia på Holbergs Plass i Oslo er 35 år gammelt, da er det på tide å skifte en del rør og lignende, faste installasjoner. Noe av hovedkjøkkenet er blitt renovert tidligere, men i løpet av 2 ½ måned i sommer ble kjøkkenet totalt fornyet. Absolutt alt er nytt; tak, ventilasjon, avløp og vann, ovner, kjøl, vegger og gulv. Kjøkkensjef Cathrine Opgård og hennes stab har nå fått et hypermoderne kjøkken, som er blant de beste og mest effektive i bransjen.

 – Det nye kjøkkenet har vært i drift et par måneders tid nå og alt fungerer som det skal. En stor forbedring er også at vi har delt inn kjøkkenet og de ansatte i forskjellige avdelinger; bankett, koldkjøkken og grovkjøkken, noe som gjør arbeidet mye mer effektivt, sier Cathrine Opgård.

 – Vi kan ha 900 gjester til frokost, 800 til lunsj og 600 til middag, i tillegg til ca 200 på Enzo à la carte restaurant, roomservice etc. De største arrangementene vi har hatt med det nye kjøkkenet i drift er 750 til lunsj og banketter med rundt 600 gjester, sier Opgård.

 – Alt kjøkkenutstyr er skiftet ut, vi beholdt kun én ovn og én stekepanne av det gamle.

Ved at alle skap er flyttet oppover er det blitt mye lettere å holde gulvene rene, ingen skap går helt ned til gulvet. Det fører også til at det blir mindre bøying og løfting for personalet.

Det nye ventilasjonssystemet har forandret arbeidsmiljøet utrolig mye til det bedre, før var det mye os og damp, nå er det helt ren luft, sier sous chef Marthe Westby.

 Moderne teknikker gir færre ansatte

– Vi regenererer grønnsaker til banketter, mye gjøres ferdig på forhånd og vi har egne programmer for varmebehandling. Anretningen på tallerken går raskere, det betyr at vi kan kjøre større arrangementer med mindre folk på kjøkkenet enn tidligere. Kvaliteten er også blitt bedre på grunn av dette og alle gjestene får en tallerken der det ser likt ut, det er delikat anrettet og der det er like mye av de forskjellige delene retten er bygget opp av, sier F&B manager Lise Solheim.

 Det er totalt 19 ansatte på kjøkkenet på Scandinavia, inkludert 3 lærlinger. I likhet med de fleste andre storkjøkken er det blitt færre ansatte her i de senere år, som følge av moderne matlagingsteknikker og utstyr. I tillegg til hovedkjøkkenet finnes det også et à la carte-kjøkken, som skal renoveres i neste runde. Det er Rezidor som har tatt hele regningen på det nye kjøkkenet, ialt rundt NOK 14 millioner, selv om bygget eies av KLP Eiendom. Rezidors hovedkontor i Brussel har også eksperter på valg av kjøkkenløsninger og de håndterte prosjektet.

Les hele artikkelen i novemberutgaven av HRR, som er ute hos abonnentene nå.

About hkp