HOTELLER UTE AV DRIFT GAV BELEGGSVEKST I STORBYENE

nett-norge-bergen-p1050925Hoteller i en rekke norske storbyer har vært ute av ordinær drift i september. Dette påvirket blant annet beleggstallene.

HRR – Peter Wiederstrøm, Wiederstrøm Hotel Consulting

Og mens norske storbyhoteller tidligere i stor grad har kjørt redusert drift under renovering, virker trenden nå å være å stenge helt ned i forbindelse med oppussing. Det er i alle fall tilfelle både i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.

Bergen fikk bokført tosifret RevPAR-økning i september, men her var Hotel Norge ute av drift, og det var dermed mange færre rom å fylle.

Stengingen av Britannia virket selvsagt gunstig på trondheimsbelegget, men en 6,4% vekst i antall solgte rom var uansett pent.

En god del ny romkapasitet er blitt tilført markedet i Stavanger-regionen, men nedstengingen av Radisson Blu Atlantic Hotel begrenset i det minste nettotilførselen.

Og snart er det Oslo-markedet sin tur til å få romkapasitet ut av drift. Clarion Hotel Royal Christiania skal både utvides og totalrenoveres fra nyttår.

Det tidligere First-hotellet i Kristiansand har blitt konvertert til flyktningmottak. Dette har ført til at belegget i september steg, tross en etterspørselsnedgang.

Les mer om september-statistikken i papirutgaven av HRR, som er på vei ut til abonnentene nå.

About hkp