HOTELLGJESTER DROPPER ROMVASK

Nordic Choice Hotels har sendt 740.000 kroner til UNICEFs arbeid mot menneskehandel, på grunn av at hotellgjester står over romvask. I september 2017 satte Nordic Choice Hotels igang en kampanje der gjester som bor mer enn én natt, kan droppe å få rommet rengjort etter ankomst, mot at konsernet donerer til UNICEF. Kampanjen, som kalles “Sweet Dreams Stay“, er blitt omfavnet av både gjester og ansatte.

– De ansatte valgte kampen mot menneskehandel av barn som vår hjertesak. Den kampen er det veldig lett å engasjere seg for. Gjestene skal selvfølgelig fortsatt bo på helt strøkne rom, men vi setter utrolig stor pris på at de setter en god sak foran renhold når det ikke trengs. I tillegg har det en positiv miljøeffekt, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

De to flyplasshotellene Clarion Hotel Oslo & Congress Airport og Comfort Hotel Runway er, av samtlige 190 hoteller i Norden og Baltikum, de hotellene der høyest andel av gjestene velger å stå over romvask til fordel for en donasjon til UNICEF. Hele 85 prosent av de potensielle nettene i februar er blitt “Sweet Dreams Stay”.

– Vi satte oss et mål om å komme over 50 prosent i 2018, men den responsen vi får fra gjestene nå, gjør at vi rett og slett knuser vårt eget mål. Dette er en sak vi brenner for, og der det er enkelt for gjestene å være med å bidra til UNICEF og de barna de hjelper. Vi setter utrolig pris på den mottakelsen dette har fått av våre gjester, sier Jannica Landmark-Rosén, hotelldirektør ved Clarion Hotel & Congress Oslo Airport og Comfort Hotel Runway.

De ansatte i renholdsavdelingen på hotellet bruker den overskytende tiden til ekstra styling av hotellrommene, spesielt for stamgjester, barnefamilier eller gjester som feirer noe. De kan samtidig juble for at de er med og reduserer vannforbruket i konsernet med 1,7 millioner liter vann som følge av “Sweet Dreams Stay”.

– Misbruk og utnyttelse av barn er en del av en kriminell industri, der spesielt fattige barn og familier er utsatt for menneskehandel. UNICEF jobber hver eneste dag for å beskytte sårbare barn, og det er fantastisk å se at hotellgjester i Norden ønsker å bidra. Sammen med gjester og ansatte hos Nordic Choice Hotels skal vi i UNICEF gjøre alt for å redde enda flere i 2018, sier Camilla Viken, generalsekretær i UNICEF Norge.

About hkp