– INNBOOKINGENE FOR 2020 ER STOPPET HELT


Kristian B. Jørgensen, adm. dir. i Fjord Tours Group. Foto: Tom Hansen

– Hybridskipet The Fjords ligger til kai og resten av infrastrukturen for turismen på Vestlandet er i hovedsak ikke tilgjengelig. De fleste hotellene er stengt, aktivitetsselskapene holder stengt, det er stort sett null aktivitet i reiselivet, sier Kristian B. Jørgensen, adm. direktør i Fjord Tours Group.

– Innbookingen for resten av 2020 er stoppet helt, vi har et stort internasjonalt volum, rundt 90% av trafikken kommer fra utlandet, siden situasjonen er så uavklart, skjer det nesten ingenting. Det eneste er noen få som bestiller i oktober/november, og tar sjansen på at det er i orden da.

Vi hadde solgt inn et stort volum for 2020 før krisen kom, så nå jobbes det stort sett med kanselleringer og refusjon av innbetalinger.

Vanligvis starter høysesongen for turismen på Vestlandet i begynnelsen av mai. Vi hadde lansert noen nye spennende ruter i Møre og Romsdal og opplevelser i Lofoten foran årets sommersesong. Vi driver fortsatt utviklingsarbeid for å legge opp

nye ruter og finne frem til nye attraksjoner, det kommer en dag etter dette også. All erfaring i reiselivet viser at etter en krise, eksploderer reiselysten igjen, da må vi være klare med attraktive produkter.

Det blir spennende å se hva som skjer med turismen etter dette, hvor lang tid vil det ta før den globale turismen er tilbake til ”normalen”, eller vil dette kanskje endre på hele det globale reisemønsteret.

Hvis vi får bortfall av mange viktige flyselskaper, vil det føre til at det blir vanskeligere å komme seg rundt til mange turistdestinasjoner og det kan føre til problemer en stund, til det er bygget opp ny infrastruktur. Så hvis dette varer lenge, tror jeg reiselivet kan bli forandret ganske radikalt, iallfall i en periode på tre til fem år.

Den viktigste bestillingsperioden mister vi nå, hvis vi skulle være så heldige å være gjennom det hele i løpet av mai, noe jeg ikke tror, vil nok mange likevel velge mye enklere ferieformer i år, enn det som har vært vanlig. Mange vil nok også feriere nærmere der de bor, sier Kristian B. Jørgensen.

Les hele artikkelen i HRR nr.2

About hkp