INTERNASJONAL MATVAREKUNST PÅ FOODEXPO

Foodexpo 2018, Nordens største matvaremesse med rundt 550 utstillere, presenteres for første gang Food Gallery – et område som byr på en internasjonal fotoutstilling, trendgalleri, pluss et showkjøkken, hvor kunst og mat smelter sammen.

Matvarekunst i absolutt verdensklasse kan besøkende oppleve på Food Gallery, et nytt område på Foodexpo, hvor 350 bilder fra FoodPhoto Festival, verdens viktigste internasjonale utstillingsforum for moderne matfotografering, utstilles.

Utstillingen, som omfatter verker fra 20 internasjonalt anerkjente fotografer, har til daglig hovedsete i Barcelona, men rykker inn i MCH Messecenter Herning 18.- 20. mars 2018, når Foodexpo foregår.

– Utstillingen er interessant for bransjefolk som går etter inspirasjon til visuell formidling på høyeste nivå, samt for dem som kun ønsker en vakker, visuell opplevelse, lyder det begeistret fra prosjektleder Carina Kirkegaard, MCH.

Åtte megatrends i matvarebransjen

På Food Gallery kan besøkende dessuten få innblikk i de trendbølger som beveger seg innen matvarebransjen for tiden og i tiden fremover. I et visuelt utstillingsunivers, samt via to daglige opplegg, vil trendekspertene fra pej gruppen presentere åtte megatrends, som gir et innblikk i ånd, verdier og forbruk.

– Utstillingen og oppleggene henvender seg til alle aktører i matvarebransjen – fra produsenter, via emballasjeprodusenter og marketing, til supermarkeder og restauranter. De kan benytte de åtte trendene som et verktøy i idégenerering og konseptutvikling, sier trendforsker og eier av pej gruppen, Louise Byg Kongsholm.

Food Gallery kan oppleves i Hall M under hele messen. Som en del av opplevelsen blir de besøkende ønsket velkommen og tilbudt en appetizer servert av Kokke- og Cateringlandslaget.

About hkp