JAHRE-FAMILIEN SATSER STORT I SANDEFJORD

2 Bransjenytt Sandefjord Rica Park Hotel fra sjøenNår Rica Park Hotel Sandefjords nye fløy åpner til våren, tar hotellet skrittet opp blant de aller største konferansehotellene i landet.

Søskenparet Jørgen Jahre og Marianne Jahre de Benedetti, gjør som sin grandonkel, Anders Jahre, og satser på hotellnæringen i Sandefjord. Rica Park Hotel Sandefjord er allerede Sandefjords største hotell. Nå er målet å bli det største konferansehotellet mellom Oslo og Bergen. Et mål som blir innfridd i april 2013.

Den nye Parkfløyen vil få 118 nye rom og hotellet vil få en total kapasitet på 350 rom og 680 senger. Imponerende 33.000 kvadratmeter gjør hotellet klar for å ta i mot de aller største konferansene på opptil 800 personer.

Men å tenke stort for Park Hotel er ikke nytt. Hvalfangstgründeren Anders Jahre og andre Sandefjord-investorer, som på slutten av 50-tallet oppførte bygget, sparte ikke på noe. Det ble bygget 2000 kvadratmeter med selskapslokaler på Park og hotellet ble dekorert med blant annet marmor, gull og håndlaget italiensk murstein. Så ble det også landets flotteste hotell på det tidspunktet.

Det er arkitekt Truls Thorenfeldt som har fått i oppdrag å tegne den nye fløyen. En oppgave han har gått til med stor ydmykhet. Hotellets hovedbygning er nemlig tegnet av ingen ringere enn Arnstein Arneberg, mannen bak blant annet Oslo Rådhus, Skaugum og Sikkerhetsrådets møtesal i FN-bygningen. Thorenfeldt har i sitt arbeide skapt et nytt bygg, som passer godt til eksisterende historiske bygninger. Han har også tidligere jobbet mye med Rica Park Hotel Sandefjord.

Hotellet drives av Rica Hotels.

About hkp