JAPAN HAR NÅ FLERE 3-STJERNERS RESTAURANTER ENN FRANKRIKE

Japan har nå flere 3-stjerners Michelin-restauranter enn selveste Frankrike. Ifølge den ferskeste utgaven av Guide Michelin, har Japan nå 29 3-stjerners restauranter, mot Frankrikes 25.

– Japan er et unikt land med mange byer som kan tilby kjøkken på høyt nivå. Derfor oppdager vi fremdeles, fem år etter den første utgivelsen av Guide Michelin Japan, stadig nye stjerner som kan presenteres for våre lesere, sier direktør Bernard Delmas i Guide Michelin.

Ifjor fikk Japan totalt 26 3-stjerners restauranter og kom da for første gang på samme nivå som Frankrike, som også fikk 26. Men ifjor stengte en fransk 3-stjerners restaurant, og nå har altså Japan gått ytterligere ifra Frankrike.

Sist fredag kom en ny Guide Michelin for Kyoto, Osaka, Kobe og Nara, som totalt kan oppvise 15 restauranter med 3 stjerner. De resterende 14 3-stjerners restaurantene befinner seg i Tokyo. Kyoto har syv restauranter med 3 stjerner, Osaka har fem. En av restaurantene som nylig fikk 3 stjerner er Fujiya i Osaka. Den ble startet i 1935 og blir av mange beskrevet som Japans svar på El Bulli.

 

About hkp