JUMEIRAH HAR LØFTET LUKSUSHOTELLER TIL NYE HØYDER

Jumeirah Group har på relativt få år etablert seg som en av verdens mest luksuriøse og nytenkende hotellkjeder. Jumeirah var primært en kjede med hoteller i Dubai, men i de siste 2-3 år er det kommet til mange nye hoteller andre steder, og ekspansjonen fortsetter. Selskapet ble grunnlagt i 1997 med mål om å bli et av verdens ledende, ved å bygge opp en portefølje av internasjonale luksushoteller og -resorts. I 2004 ble Jumeirah Group en del av Dubai Holding, som er en samling Dubai-baserte selskaper og prosjekter, dette innledet en ny fase med vekst og utvikling for gruppen.

Jumeirah eier og driver flere av de nye hotellene som har vekket størst oppsikt i de senere år, bl.a.: Jumeirah at Etihad Towers i Abu Dhabi og Burj Al Arab, som regnes som verdens mest luksuriøse hotell og som idag nærmest anses som selve symbolet på Dubai. Jumeirah er naturligvis sterke i Dubai, i tillegg til Burj Al Arab har de følgende hoteller: Jumeirah Beach Hotel, Jumeirah Creekside Hotel, Jumeirah Emirates Towers, Jumeirah Living World Trade Centre Residence, Jumeirah Zabeel Saray og Madinat Jumeirah – The Arabian Resort of Dubai. Hotellene i Dubai eier Jumeirah/Dubai Holding selv, andre steder dreier det seg mest om managementkontrakter.

Jumeirah Group har ambisiøse ekspansjonsplaner og har for tiden prosjekter under utvikling i Jordan, Qatar, Kuwait, Egypt, Marokko, Indonesia, Thailand, Kina, Azerbaijan og i Karibien.

– Vi har nå fem hotellprosjekter i Kina og ser at dette landet fortsetter å tilby muligheter, spesielt for managementavtaler. I Jumeirah er vi også sterk fokusert på å øke vårt nærvær i vår hjemmeregion Midtøsten, for tiden har vi konkrete forhandlinger med flere potensielle partnere i Saudi Arabia. India står også høyt på vår agenda for 2013, sier Vice President Piers Schreiber i Jumeirah Group.

Foto: Jumeirah sponser Rory McIlroy, en av verdens beste golfspillere, her driver han ut fra helipaden på Burj Al Arab.

Les hele artikkelen i novemberutgaven av HRR

 

About hkp