KAFFE NM ARRANGERES PÅ SMAK 2020

I mars skal Norges beste baristaer vise sine kunster for hele den profesjonelle bransjen. NM i Kaffe legges til SMAK 2020 på Lillestrøm, 3. – 6. mars.

Interessen for kaffe er stadig økende. Antall mikrobrennerier har doblet seg på få år, og veksten innen kaffebarer ser ikke ut til å stoppe. Forbrukerne har fått øynene opp kaffens spennende verden. Gjennom årlige konkurranser, får dyktige baristaer og kaffebrennere en fin anledning til å forbedre ferdighetene og bidra til det høye nivået vi finner i bransjen.

– Når hele «smaks-bransjen» møtes på fagmesse hvert tredje år, kan vi ikke finne en bedre arena å arrangere NM, sier Marit Lynes, daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon og nasjonal koordinator for SCA Norway. SCA står for Specialty Coffee Association, og representerer nettverk i mer enn 70 land.

Under NM i Kaffe skal det konkurreres i Klassisk barista, Brewers, Cup Tasting, Latte Art og Coffee in Good Spirits (CIGS).

Det avholdes regionale mesterskap i Oslo, Drammen, Hamar, Kristiansand, Bergen, Kristiansund og Trondheim i forkant av mesterskapet. Vinnerne går videre til NM.

Norgesmesterne i kaffe skal representere Norge i VM, som foregår i Melbourne og Warzawa.
Melbourne International Coffee Expo 4. – 7. mai:
• World Brewers Cup
• World Barista Championship

World of Coffee i Warzawa 18. – 20. juni:
• World Cup Tasters Championship
• World Coffee in Good Spirits Championship
• World Coffee Roasting Championship

NM-VINNERE 2019
Klassisk barista Adrian Berg, Dromedar
Brewers Erlend Wessel-Berg, Dromedar
Cup Tasting Ludcik Bonna-Hopstock, Fuglen
Kaffebrenning Simo Kristidhi, Solberg & Hansen


About hkp