KAFFE NM LEGGES TIL SMAK 2017

6-messer-kaffe-nm-2017Nå skal Norges beste baristaer og kaffebryggere vise sine kunstner for hele den profesjonelle bransjen. Neste NM i Kaffe legges til SMAK 2017 på Lillestrøm.

– Kaffekonkurranser er kanskje ikke publikumssport nummer én, men når hele «smaks-bransjen» møtes på fagmesse hvert tredje år, kan vi ikke finne en bedre arena å vise frem våre ferdigheter, sier Marit Lynes, daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon og nasjonal koordinator for SCAE Norge.

Det er SCAE Norge som står bak dette arrangementet. SCAE står for Specialty Coffee Association of Europe. Sammen med sin amerikanske søsterorganisasjon (SCAA) representerer de nettverk i mer enn 70 land.

­– Det skal avholdes regionale mesterskap i november, desember og januar og vinnerne går videre til finaler på Lillestrøm i februar. NM-vinnerne skal representere Norge i VM i Seoul og Budapest, sier Marit Lynes.

SMAK arrangeres 7.-10. februar 2017 på Norges Varemesse og er Nordens største fagmesse for hele den store horeca-bransjen. Her møtes besøkende fra hotell, restaurant, café og catering, institusjon og kantine, uteliv, convenience, dagligvare, bakeri og konditori.

– Vi gleder oss over at SCAE har valgt å legge NM til SMAK 2017. Kaffe er spennende og absolutt i tiden. Med dette får messen en fin tilvekst og vi skal legge tilrette for et flott arrangement, sier prosjektleder for SMAK 2017, Torill Engelberg, på Norges Varemesse.

Bilde: Fra Kaffe NM i 2016. Foto: Agnor Bertheussen

 

About hkp