KINESERNE KOMMER – LIKEVEL

Det har vært mange dystre meldinger om tilbakegang i antall kinesiske turister til Norge på grunn av Nobelkomitéens prisutdeling. Nå viser tall fra Utlendingsdirektoratet at langt flere kinesere søkte om og fikk visum i Norge i første halvår iår enn i samme periode ifjor.

Tilsammen 14.335 fikk visum i 1.halvår 2012, det er nesten 4.000 flere enn i samme periode ifjor. De fleste kommer for å se norske fjorder, fjell og fossefall, opplyser direktoratet, til NRK.

– Like etter at fredsprisen ble delt ut, så vi noen kanselleringer, men det har ikke vært mange. Reiselivsbransjen i Norge har samarbeidet med de andre nordiske landene om å markedsføre Skandinavia som reisemål, og det har gitt resultater, sier Hilde Charlotte Solheim, direktør i Virke Reiseliv.

Likevel er mange i bransjen spente. Tidligere i sommer ble det kjent at provinsmyndigheter i Kina har gitt beskjed om at Norge ikke skal markedsføres som reisemål og at reiser hit skal stanses. Blant annet ble  Hurtigrutens kampanjer forbudt og to fulle charterfly fra Kina til Evenes ble kansellert.

Til tross for det, har økningen i  turister fra Kina fortsatt. Ifjor besøkte nesten 30.000 kinesere Norge som turister, det var en økning på 10.000 fra året før.

– Vi har ikke fått noen offisiell boikott, men vi fikk et skremmeskudd i en provins. Nå håper vi at situasjonen skal normalisere seg, sier Hilde Charlotte Solheim til NRK.

 

About hkp