KJENTE HOTELLBRANSJEFOLK STARTER RÅDGIVNINGSSELSKAP

Fire kjente hotellbransjefolk har startet et nytt, nordisk rådgivningsselskap innen hotell og eiendom. Bak Hotelia AS står foreløpig partnerne; Geir Lundkvist, Anders Vatne og Peter Wiederstrøm, partner nummer fire vil være på plass fra nyttår. Alle har lang fartstid i hotell- og hotelleiendomsbransjen, og i gruppen er det både tidligere hotelldirektører, hotellkjedesjef, hotellkonsulenter, analytikere, fagskribent og leder for et større hotelleiendomsselskap.

– Vi som nå går sammen i Hotelia har jobbet på hver vår kant i en periode, men ønsker å skape et miljø for å profesjonalisere dette feltet. Det er veldig mange konsulenter som kun er én person, derfor går vi, med vår litt ulike kompetanse, sammen for å utfylle hverandre og kunne tilby en totalpakke innen rådgivning, sier Geir Lundkvist.

– Jeg har tung drifts- og lederbakgrunn, Anders har bakgrunn fra eiendomssiden og Peter har lang fartstid fra hotelldrift, som konsulent og har mediekompetanse. Fjerdemann, som kommer inn over nyttår, har sin styrke på finanssiden.

Vi har hatt nok å gjøre alle sammen den siste tiden og har et stort nettverk. Det er mange nye hotellprosjekter på gang, nå blir ikke alt til virkelighet, men det er også mange andre oppgaver, for eksempel i forbindelse med fornyelse av leieavtaler, nye kontrakter, etc. Generell rådgivning innen drift er også en tjeneste det er behov for. Eiendomsselskaper/utviklere, banker og næringsmeglere ser vi også som interessante oppdragsgivere, sier Lundkvist.

Hotelia AS tilbyr sine tjenester innen feasibility studies, hotellmarkedsrapporter, transaksjoner, verdivurdering, leietakersøk og generell rådgivning innen hotell og reiseliv. Kundenedslagsfeltet vil være eiendomsforvaltere, eiendomsfond/investorer, banker, hotellkjeder, kjedeuavhengige hoteller (eie/drift), organisasjoner, eiendomsutviklere, hotelldriftsselskaper, destinasjonsselskaper, kommuner/byer/fylker, serviceaktører og restauranter/-kjeder.

Oppdragene vil primært bli løst av selskapets medarbeidere, men i noen tilfeller vil Hotelia AS trekke inn samarbeidspartnere og andre ressurser fra et omfattende og bredt nettverk.

Hotelia AS

Geir Lundkvist har mer enn 30 års erfaring fra hotellbransjen, med operativt drift av hoteller, som en del av Scandics konsernledelse og som sjef for Scandic i Norge. Lundkvist har lang erfaring fra organisasjons- og styrearbeid, bl.a. som President i NHO Reiseliv, styremedlem i NHOs Arbeidsutvalg, President i Nordisk Hotell- og Restaurantforbund og Leder Reiselivets Fellesråd.

Anders Vatne er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI samt Høgskolekandidat fra Norsk Hotellhøgskole. Vatne har nær 30-års erfaring fra hotell, eiendom og reiseliv. Vatne er daglig leder i Hotelia AS.

Peter Wiederstrøm er siviløkonom fra NHH, han har jobbet i hotellbransjen siden 1982, både i hotelldrift, som skribent/analytiker og som konsulent gjennom selskapet Wiederstrøm Hotel Consulting. Gjennom en samarbeidsavtale med det Stockholms-baserte hotellbenchmarkingselskapet Benchmarking Alliance, har han bearbeidet, analysert og formidlet hotellstatistikk i pressen – både i egne fagartikler og i reportasjer. Wiederstrøm har fast spalte i bladet og nettutgaven av HRR.

Foto: Partnerne i Hotelia har lang og variert fartstid i bransjen, fra venstre: Anders Vatne, Peter Wiederstrøm og Geir Lundkvist.

About hkp