KLART FOR STORINNRYKK I PÅSKEFJELLET

Annenhver nordmann planlegger å reise bort i påsken, av disse skal 8 av 10 feriere i Norge. Det viser NHO Reiselivs årlige «påskegallup» som er gjennomført av Kantar TNS blant over 1000 nordmenn over 18 år. 51 prosent svarer at de har planer om å reise bort i hele eller deler av påsken.

Norge er nordmenns klart mest foretrukne reisemål i påsken. 79 prosent har planer om å dra på påskeferie i eget land. Som tidligere år skal flesteparten ha tradisjonell påske på hytta med venner og familie. 7 av 10 har planer å om være på hytta i påsken.

– Få høytider har flere tradisjoner ved seg enn påsken. For de fleste av oss er det utenkelig å gjøre noe annet enn å dra til fjells med familie og venner i denne høytiden. I år har vi fått en fantastisk vinter så det er all grunn til å tro at vi har en flott påske i vente med masse snø og gode skiforhold, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Flere av NHO Reiselivs medlemmer melder om en økning i belegg sammenlignet med fjorårets påske:

– I Trysil forventer man som vanlig storinnrykk i påsken. På de to store Radisson Blu resorthotellene i Trysil er det en økning på 12 prosent i antall kommersielle gjestedøgn, sammenlignet med fjorårets påske. Påskegjestene er hovedsakelig nordmenn, svensker, dansker og briter. Briter utgjør 30 prosent av gjestemixen på Radisson Blu resorthotellene, sier Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i Skistar Trysil.  

– Påsken i år har bedre forhåndsbooking enn fjoråret, og vi forventer fullt på alle overnattingsenheter og høyt besøk på Gaustablikk Skisenter. Grunnen til dette er naturligvis at påsken ligger tidligere i år enn i fjor, samt riktige gode skiforhold – både på alpint og langrenn, sier Kasper Bendtsen-Nielsen, markedsdirektør ved Gaustablikk Høyfjellshotell og Skisenter.

Undersøkelsen viser også at mange planlegger å spise ute på en lokal kafé eller restaurant i løpet av påsken. 44 prosent skal helt sikkert eller sannsynligvis spise lunsj eller middag på et lokalt serveringssted.

– Selv om hytteferien står i sentrum, vil mange benytte seg av lokale restaurant- og kafétilbud i påsken. Påsken er høysesong for skidestinasjonene. Nordmenn er den viktigste kundegruppen, men det er sterk vekst i utenlandske skiturister til mange av Norges høyfjellshotell og skisteder, avslutter Krohn Devold.

Bilde: Gaustablikk Skisenter

About hkp