KRAFTIG VEKST I TYSK TURISME

Den innkommende turismen til Tyskland i første halvår av 2017 steg kraftig. I slutten av juli registrerte Statistisches Bundesamt et foreløpig resultat på 36,7 millioner internasjonale overnattinger på steder med mer enn ti senger. Det er over 1,2 millioner flere gjester enn på samme tid i fjor – et pluss på tre prosent.

Global turisme utvikler seg positivt så langt i 2017. I begynnelsen av året spådde verdensturisme-organisasjonen UNWTO et vekstpotensial på tre-fire prosent på verdensbasis og tre prosent innen Europa.

Petra Hedorfer, styreleder i Deutsche Zentrale für Tourismus e.V. (Tysklands nasjonale turistkontor), utdyper: – Med tre prosent tilvekst i første halvår, og med over en million flere overnattinger, viser Reiselandet Tyskland seg i internasjonal markedsføring med et særdeles godt halvårs-resultat. Med dette er Tyskland som reisemål mer ettertraktet en noen gang før.

Den nyeste evalueringen, (gjort i begynnelsen av august) fra Forward Keys, viser at det foreligger internasjonale flybestillinger til Tyskland for tredje kvartal på omlag 5,6 prosent mer enn på samme tid i fjor.

About hkp