LAGER VERDENS LENGSTE SKRIK

1 Bransjenytt Scream_Original_Munch_Museum_CloseupI forbindelse med lanseringen av jubileumsåret for Edvard Munchs fødsel, lanserer Innovasjon Norge en film som viser noen av de flotte “skrik-opplevelsene” i Norge.

– Vi ønsker å vise verden hvordan opplevelsene i Norge får en til å skrike av både glede, spenning og overraskelse. På slutten av filmen oppfordrer vi publikum selv til å bidra med korte videosnutter av egne skrik. Skrikene klippes løpende sammen og skal utgjøre verdens lengste skrik til slutt, forklarer reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge.

– Vi kommer til å jobbe hardt for at filmen blir spredt og sett i tradisjonelle og sosiale medier.

Vi ønsker å ta nye midler i bruk for å skaffe oppmerksomhet rundt Norge, sier Tuftin. Han tror den nye kampanjen skal gi et ekstra løft til kampanjene som Innovasjon Norge og partnere gjennomfører i de ulike markedene fremover.

Nå oppfordrer reiselivsdirektøren til en nasjonal dugnad for at flest mulig skal spre filmen og være med på å lage verdens lengste skrik. – Vi håper filmen vil spre seg raskt og at mange vil engasjere seg i kampanjen. Vi ønsker bokstavelig talt å se reiselivsnæringen skrike, sier Tuftin. Vi ønsker å se hva en slik nasjonal dugnad både fra reiselivet og nordmenn ellers kan utrette. Kan vi sette Norge på kartet og få verden til å skrike?

At kampanjen blir lansert i forbindelse med åpningen av Munch-året 2013, og at filmen spiller på moderne “skrik” opplevelser i Norge, tror reiselivsdirektøren vil skaffe ekstra oppmerksomhet i utlandet. Munch er en av våre mest kjente merkevarer, jeg tror det viktig å bruke slike kjente elementer i markedsføringen av Norge, sier han.

Etterhvert som “skriket” vokser seg lengre, vil de beste skrikene bli premiert med gavekort til valgfrie reiser i Norge. Både nasjonale og internasjonale “skrik” vil konkurrere om de gjeve prisene.

– Tanken er å skrike seg til litt oppmerksomhet, rett og slett. Jo flere som stemmer i jo lengre og høyere vil skriket bli. Vi håper dette kan kick-starte et usikkert norsk reiselivsår, avslutter Tuftin.

 

About hkp