LANDETS BESTE HOTELLFROKOST – THON OG SCANDIC TIL TOPPS, SÅ LANGT

De første fylkesvinnere av Twinings Best Breakfast 2019 er klare.
Arrangøren, Twinings’ norske representant, Haugen-Gruppen, sier de heller ønsker flere enn færre vinnere, derfor forholder de seg fortsatt til den gamle fylkesinndelingen. Alle som enten vinner, eller får en utmerkelse for fremragende frokost, er automatisk med i semifinalen og har mulighet til å kvalifisere seg til finalen. Finalistene blir offentliggjort i august.

Det har vært tett konkurranse i flere fylker. I Møre og Romsdal har Scandic Parken Ålesund gitt Scandic Seilet i Molde kamp, mens Scandic Ishavshotellet er et godt alternativ i Troms. I Sør-Trøndelag har Scandic Nidelven vært fast fylkesvinner i alle konkurransens år. I år har de fått tøff konkurranse fra restaurerte og nyåpnede Hotel Britannia, som gir en helt egen og enestående frokost, og som blir en spennende kandidat videre i konkurransen.

Fylkesvinnere per 31.mai:
Finnmark: Thon Hotel Kirkenes
Nordland: Thon Hotel Lofoten
Troms: Thon Hotel Harstad
Nord-Trøndelag: Scandic Hell
Sør-Trøndelag: Scandic Nidelven
Sogn og Fjordane: Scandic Sunnfjord
Møre og Romsdal: Scandic Seilet

Utmerkelse for fremragende frokost
Troms: Scandic Ishavshotellet
Sør-Trøndelag: Hotel Britannia.
Møre og Romsdal: Scandic Parken Ålesund

Thon Hotels best i Nord-Norge 

– Vi er kjempefornøyd med at tre Thon-hoteller er blitt kåret som fylkesvinnere i Norges nordligste fylker. Den jobben som Twinings og Haugen-Gruppen har gjort i forbindelse med denne kåringen er veldig viktig for hotellbransjen. Nivået på frokosten og frokosten som produkt i Norge, har hatt en enorm utvikling. Gratulerer så mye til alle som jobber på Thon Hotel Kirkenes, Thon Hotel Harstad og Thon Hotel Lofoten, dette er kjempegøy, sier Morten Thorvaldsen, konserndirektør for Thon Hotels.

Hotelldirektør Lisa Thodesen på Thon Hotel Kirkenes, forteller at de har jobbet hardt for å bli fylkesvinner: – Personalet har virkelig stått på for å nå målet vårt om å bli fylkesvinner i frokostkonkurransen til Twinings. På Thon Hotel Kirkenes serverer vi lokale produkter som reinsdyr, fiskekaker og ost fra ysteriet Øverli i Pasvikdalen. Vi er opptatt av å holde et like høyt nivå på frokosten vår hele året og får mange gode tilbakemeldinger fra gjestene våre.

– Det er veldig gøy å være med på Thon Hotels sin store satsing på mat og drikke. Dette gir uante muligheter i markedet og det er ikke tvil om at vi tiltrekker oss nye kundegrupper. De ansatte, kjøkkensjefen og restaurantsjefen har gjort en fabelaktig jobb. Service er det aller viktigste og her holder vi et høyt nivå. Vi er også veldig opptatt av en lekker presentasjon av maten og at vi har et godt og et lekkert utvalg, sier hotelldirektør Odd Kåre Sivertz-Pettersen på Thon Hotel Harstad.

– Jeg hoppet i stolen av glede da jeg fikk vite at Thon Hotel Lofoten er blitt fylkesvinner. Det er like spennende hvert år. Vi fokuserer på bærekraft og bruker lokale råvarer. Vi på Thon Hotel Lofoten er veldig stolte av frokosten vår og yter en service som sørger for en god totalopplevelse. Nytt på frokostbordet i år er blant annet hvitosten «Vår egen ost», som er laget spesielt for oss av Aaland Gård på Vestvågøy, sier hotelldirektør Erik Taraldsen på Thon Hotel Lofoten. Hotellet tok 1.plass i Twinings Best Breakfast i 2016.

Bilde: Thon Hotel Lofoten

About hkp