LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD TIL KURT RITTER

Rezidors President & CEO, Kurt Ritter, er blitt hedret med prisen  ”Lifetime Achievement Award” for sin lange karriere innen hotellbransjen.
Kurt Ritter mottok prisen på galla-arrangementet ”European Hospitality Awards 2012” i London.

– Den utrolige suksessen til Rezidor er uadskillelig knyttet til Kurt Ritter. Det er vanskelig å tenke seg noen andre i bransjen som har dedikert så mye av sin tid og sitt liv til hotellbransjen, sier juryen i sin begrunnelse.
– Jeg er veldig takknemlig og ydmyk for å motta utmerkelsen ”Lifetime Achievement Award”. Uten min familie og mitt team hadde ikke min fremgang vært mulig. Jeg vil gjerne takke min familie og alle mine gode kollegaer i Rezidor, som har gjort meg til den mann og leder jeg er idag, sa Kurt Ritter.
Ritter ble utnevnt til Rezidors President & CEO i 1989. Med Ritter som toppsjef har Rezidor blitt en av verdens raskest voksende hotellkjeder, og en del av Carlson Rezidor Hotel Group. Rezidors nåværende portefølje inkluderer mer enn 430 hoteller med 95.000 rom, i 70 land i Europa, Midtøsten og Afrika.

Sveitsiske Kurt Ritter vokste opp på foreldrenes hotell i Interlaken, og fikk utdannelsen sin ved den berømte skolen École de Hôtelière i Lausanne. Etter at han tilbragte tid ved Hotel Bellevue Palace i Bern, og på Ramada International Hotels i Belgia, Frankrike, Tyskland, og Sverige, kom han til Rezidor i 1976. Han var General Manager i Sverige og Kuwait, Vice President for Midtøsten og Asia med base i Singapore, og senere ble han President & CEO, med base i Oslo og Brussel.

Viktige milepæler i hans karriere har vært franchise-avtalen med Carlson Hotels Worldwide for å etablere Radisson SAS i 1994, og avtalen med Carlson i 2002 om å utvikle merkevarene Country Inn & Suites, Park Inn og Regent i Europa, Midtøsten og Afrika. I 2005 signerte Ritter på den verdensomspennende lisensavtalen med Missoni om å utvikle og betjene luksusmerket Hotel Missoni, og i 2006 var han ansvarlig for introduksjonen av Rezidor på børsen i Stockholm. I 2012 gjenlanserte han Carlson Rezidor Hotel Group, og signerte en strategisk allianse-avtale med Regent Hotels & Resorts.

Kurt Ritter er beundret og prisbelønnet i hotellbransjen for sin karisma, gjestfrihet og løsningsorienterte tilnærming til problemstillinger. Han har tidligere vunnet priser som ”Corporate Hotelier of the World 2002”, ”International Hotel Investment Forum Lifetime Achievement Award 2004”, og ”MKG Lifetime Achievement Award 2008”. Ritter er også æresdoktor ved Johnson & Wales University i Providence, USA og ved Oxford Brookes University i England.

I september iår annonserte Ritter at han kommer til å gå av som toppsjef etter nyttår, men han vil fortsette som strategisk rådgiver for Carlson Hotel Group. Wolfgang M. Neumann overtar stillingen etter Ritter.

Foto:

En strålende fornøyd Kurt Ritter, med sin kone Lara, mottok prisen på European Hospitality Awards. Her sammen med Derek Wood som ledet arrangementet.

About hkp