LONDON STYRKER SIN STILLING SOM HOTELLBY OG TURISTDESTINASJON – 7000 NY HOTELLROM I 2018

Den som har besøkt London fra tid til annen, kan ikke unngå å legge merke til den enorme nybyggingen og renoveringen som foregår for tiden, selv midt i sentrum. Bygninger renoveres og oppgraderes, og ikke så få bygges om til hoteller.

Når det gjelder kjøp og salg i hotellbransjen, er det også stor aktivitet. Ifølge eiendomsmeglerselskapet Savills, ble det investert £5.4 milliarder (NOK 58,5 milliarder) fordelt på 219 transaksjoner i britisk hotellbransje i 2017. I første kvartal 2018 ble det investert rundt NOK 18 milliarder i britisk hotellbransje, en økning på 81% fra 1.kvartal 2017, ifølge eiendomsrådgivningsselskapet CBRE.

London er kommet sterkt tilbake etter finanskrisen, og er den eneste europeiske storbyen, sammen med Paris, som har greid å oppnå bedre RevPAR enn før finanskrisen. Forretningsreisemarkedet har vært relativt stabilt i de senere år, også i London er det særlig i ferie- og fritidsmarkedet veksten nå kommer. Konsulentselskapet PwC forventer en vekst i RevPAR på 2,4% for London-hotellene i 2018. Beleggsprosenten i London har siden 2006 ligger i gjennomsnitt over 80% og den forventes å bli 83% for 2018 som helhet.

“London er midt inne i en eiendomsboom og kommer til å styrke sin stilling som et av verdens ledende hotellmarkeder, ikke minst fordi den britiske hovedstaden blir en stadig mer populær turistdestinasjon.” Dette var en av konklusjonene på et seminar i regi av eiendomskonsulentselskapet HVS i London nylig, tilstede var over 70 hotelloperatører, analytikere og investorer.

– London har ikke nok hotellkapasitet, det øker både etterspørselen og prisene, noe som igjen betyr at utviklingsomkostningene er lavere enn prisen for å kjøpe eksisterende hoteller. London har også en stor andel hoteller av dårlig kvalitet, som bør skiftes ut, sier Charles Human, adm. dir. i HVS Hodges Ward Elliott.

Rundt 7000 nye hotellrom åpnes i London i 2018, ifjor kom det til rundt 8500 rom. Litt under halvparten av de nye rommene som kommer til iår vil være i budsjettsegmentet. 13 nye 4-stjerners-hoteller med tilsammen rundt 2000 rom skal åpne.

Ved Londons viktigste lufthavn, Heathrow, blir det i tillegg åpnet rundt 3000 nye rom i 2018, deriblant Moxy med 437 rom, Holiday Inn Express T4 med 450 rom, Heathrow T2 med 640 rom og Holiday Inn Heathrow med 433 rom.

Bilde: The Shard, skyskraperen til venstre i bildet, er Europas høysete bygning og inneholder bl.a. eksklusive Shangri-La Hotel. Foto: The Shard

Les hele artikkelen i HRR nr.4

 

 

About hkp