MEGET HØYT NIVÅ I FØRSTE NM I COMMUNITY CATERING

Det første NM Community Catering ble nylig arrangert på KIT-akademiet i Oslo. Finalekonkurransen ble arrangert over to dager og det var seks finalelag, bestående av to personer hver, som konkurrerte. Konkurransen Community Catering er NM for faglærte kokker fra kantine, personalrestaurant, institusjon og catering.

Vinnere ble laget til Hegstad & Blakstad fra Trondheim, bRest kom på annenplass, mens laget fra Toma ble bronsevinnere. De øvrige lagene som var med i finalen, var Studentsamskipnaden i Oslo, Compass Group og De 3 Stuer.

bRest var best av kjedeaktørene og best av samtlige som opererer i markedet på Østlandet.

Den danske hoveddommeren, Nikolaj C.H. Clemmensen, mente at nivået var meget høyt i historiens første NM Community Catering. Selv har han erfaring som VM-deltager i 2016, og i VM nå i november skal han være dommer.

– Nivået i dette norgesmesterskapet har vært ekstremt høyt, og mye høyere enn det jeg hadde regnet med – i og med at det var den aller første utgaven. Det som ble levert her, er bedre enn det jeg har sett i Danmark, Finland og Sverige, så de andre skandinaviske nasjonene skal virkelig få konkurranse i Community Catering-konkurranser i årene som kommer, sa hoveddommeren under premieutdelingen. Det ble også sagt at de tre medaljevinnerne var meget jevne. Arrangør av NM i Community Catering var Norges Kokkemesteres Landsforening.

 Resultatene

  1. Hegstad & Blakstad, Trondheim, Sara Alukuye Osuma og Panupong Phengphen 2. Team bRest, Oslo, Christopher Jarodd og Baldur Kristinsson
  2. Team Toma, Stavanger, Pål Gøran Anda og Christian Mathiassen
  3. Studentsamskipnaden i Oslo Mat & Drikke, Morten Korsnes og Niklas Trondsen

        De 3 stuer As, Oslo, Håkan Torstensson og Tobias Nordin 

       Compass Group, Oslo, Anita Widerberg og Ljubisa Babic 

About hkp