MICHELIN-STJERNEDRYSS OVER COURCHEVEL

Etter Paris, er det det eksklusive vintersportsstedet Courchevel, i de franske alper, som har flest Michelinstjerner i Frankrike. Nå har de akkurat fått 3 stjerner til, restauranten Le 1947, ble som eneste franske restaurant løftet fra 2 til 3 stjerner i Michelinguiden 2017.

Le 1947 er restauranten på Cheval Blanc Courchevel, et 5-stjerne “palass-hotell”. Den har siden 2008 vært drevet av Yannick Alléno. Le 1947 er en intim restaurant med kun fem bord. Alléno har også flere restauranter i Paris, ikke minst Pavillion Ledoyen, som også har 3 Michelinstjerner. Mange av stjernerestaurantene i Courchevel er avleggere av restauranter i Paris og andre steder, siden sesongen i alpene strekker seg stort sett fra jul til påske.

Restauranten Le Kintessence på 5-stjerne” palass-hotellet” K2, drives av Jean-Rémi Caillon, og har nå nettopp fått sin stjerne nummer to.

Det samme gjelder Le Montgomerie på 5-stjerne hotellet K2 Altitude. Denne drives av Gatien Demczyna.

I tillegg har Courchevel to andre restauranter med to Michelinstjerner; Le Chabichou, drevet av Michel Rochedy og Pierre Gagnaire pour les Airelles, samt tre restauranter med én stjerne; L’Azimut drevet av Francois Moureaux, Le Beaumaniere 1850 drevet av Jean-André Charial og Le Farcon drevet av Julien Machet.

About hkp