MILLIARDINVESTERINGER I MYRKDALEN

Myrkdalen skal utvikles til en stor helårsdestinasjon og målet er å bli den fjerde største skidestinasjonen i Norge. Myrkdalen er kjent som et av de mest snørike stedene i Norge.

– Myrkdalen Hotel har 112 komfortable rom og suiter og i vintersesongen tilbyr vi åtte forskjellige serveringskonsepter, fordelt på fem forskjellige spisesteder, inne og ute. Da har vi god trafikk av både hotellgjester, folk som bor i leiligheter og dagsturister. Hotellet har ca. 85 ansatte om vinteren, Myrkdalen Fjellandsby har totalt over 200 medarbeidere på lønningslisten, sier Knut Kettermann, hotelldirektør ved Myrkdalen Hotel.

Hotellet er midtpunktet i Myrkdalen Fjellandsby. Heisanlegget ligger i gangavstand fra hotellet og kan tilby ski-in-ski-out. Det er stor utvikling her nå, eierne av Myrkdalen Fjellandsby, Schage Eiendom (80%) og Aurland Ressursutvikling (20%), har allerede investere totalt rundt 3 milliarder kroner i fritidsboliger, infrastruktur og hotellet. Nå har de planer om å investere ytterligere 9 milliarder i bl.a. 3400 fritidsboliger.

– Intensjonen er å utvikle en stor helårsdestinasjon. Da utbyggingen startet i 2002, var Myrkdalen kun tenkt som en vinterdestinasjon, men etter at hotellet kom i 2013, har vi tatt steget videre og utviklet oss til en helårsdestinasjon, med mange sommeraktiviteter. I kommunens reguleringsplaner ligger det mulighet til å bygge rundt 3500 enheter, en enhet er et hotellrom, en leilighet eller en hytte. Om alt dette bli realisert, får vi se etterhvert. Målet vårt er å bli den fjerde største skidestinasjonen i Norge, sier Knut Kettermann.

Les hele artikkelen i HRR nr.2

About hkp