NEW YORKS MYNDIGHETER SLÅR HARDT NED PÅ AIRBNB

7-aktuelt-new-york_nyc-1New Yorks guvernør Andrew Cuomo har signert en lov som skal slå hardt ned på korttidsutleie av boliger. Airbnb-verter og andre som driver korttidsutleie og bryter loven, kan nå få bøter på mellom $ 1000 og $ 7500.

Airbnb protesterer og mener politikerne har bøyd seg for press fra den mektige hotellindustrien. Airbnb har nå anlagt sak mot myndighetene i New York, de har også anlagt sak mot myndighetene i San Francisco på samme grunnlag.

Senator Liz Krueger mener derimot det er en seier for leietagere, pensjonister og alle som setter pris på å bo i trygge og rolige nabolag. Hun mener også at turister blir utsatt for fare når de bor i uregulerte, ofte farlige, illegale hoteller.

Den nye loven kommer i tillegg til New Yorks “Multiple Dwelling Law“, som forbyr å leie ut leiligheter, i bygninger med tre eller flere boligenheter, i mindre enn 30 dager sammenhengende. Det betyr at de fleste utleieobjekter på Airbnb og andre korttidsutleiesiter, som f.eks. HomeAway og FlipKey, er ulovlige, så lenge de kan bookes for under 30 dager, men utleierne har lenge ignorert denne loven.

About hkp