NINA ASKVIK – ÅRETS HOTELIÉR

Nina Askvik er tildelt prisen ”Årets Hoteliér” for sin innsats som hotelldirektør på Radisson Blu Hotel Norge i Bergen. Den høytidelige tildelingen fant sted under Serviceforum på Hotellhøgskolen i Stavanger.

– Det er utrolig gøy å motta denne prisen!  Først og fremst vil jeg takke mine fantastiske ansatte som står på og jobber, for dette er deres fortjeneste, sier en svært fornøyd Nina Askvik. Hun legger til at hun har hatt mange gode mentorer og arbeidsgivere opp gjennom årene, som har hjulpet henne opp og frem. Spesielt takknemlig er hun for tiden på Solstrand Fjord Hotel (idag Solstrand Hotel & Bad), der hun startet i oppvasken som 17-åring og lærte viktigheten av hardt arbeid og det å ta vare på gjestene.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at Nina Askvik alltid er tilstede for sine ansatte og gjester. Hun leverer svært gode økonomisk resultater og hotellet leverer resultater langt over det vanlige i markedet. I tillegg fikk hotellet i 2010 NHO Reiselivs HMS-pris for forebygging og oppfølging i HMS arbeidet.

Nina er 44 år og har siden 2009 vært direktør ved Radisson Blu Hotel Norge. Hun har tidligere vært direktør på Clarion Hotel Admiral i Bergen og har mange års fartstid i hotellbransjen og i Radisson, blant annet i Trondheim og i Ålesund. Nina er utdannet ved Norsk Hotellhøgskole i Stavanger.

Premien er to ukers etterutdannelse på ”General Manager Program” (GMP) i juni 2011 ved Cornell University – School of Hotel Administration i USA, inkludert reise og opphold. GMP er et krevende kurs hvor høyt kvalifiserte hotelldirektører fra velrenommerte hoteller rundt om i verden deltar. The Cornell School of Hotel Administration regnes for å være verdens fremste lærested for ”Hospitality Management”.

Cornell Hotel Society (CHS) Norway Chapter er initiativtager til prisen og Nina den andre i rekken som kan smykke seg med utmerkelsen ”Årets Hotelier”.

– Prisen skal gå til en leder som har utmerket seg spesielt det siste året, enten ved eksepsjonelt gode resultater i sin jobb, eller har vært spesielt nytenkende i sin virksomhet og lederrolle, sier Ådne Skurdal, President i CHS Norway Chapter

Juryen fikk inn svært mange gode kandidater til årets pris og tre personer ble nominert til siste runde. Erik Taraldsen, Thon Hotel Lofoten og Gry Eriksen, Comfort Hotel Børsparken, fikk også hederlig omtale for sin innsats for sine bedrifter og for hotellbransjen i sine områder.

About hkp