NORDIC CHOICE TENKER ALTERNATIVT I CORONAKRISETIDER

Nordic Choice Hotels har kontaktet kunder, samarbeidspartnere og gjester for å tilby lokaler og personale for nye behov og situasjoner.

Nordic Choice har sendt ut en liste over mulige områder selskapet kan være behjelpelige med, for de som har fått bemanningsutfordringer, som følge av karantener eller økt etterspørsel, eller har behov for lokaler.

– Vi har tidligere kontaktet myndigheter og kommuner i Norge og Sverige for å informere om ulike tiltak vi kan bistå med i den ekstraordinære situasjonen samfunnet står i grunnet coronaviruset. Vi kontakter stadig nye aktører, og nå har vi også sendt ut informasjon til alle medlemmer av Nordic Choice Club. Mottakelsen har vært formidabel, og vi har tro på at dette kan både hjelpe andre med lokal- eller personalmangel, og ikke minst de av våre ansatte som er permittert, eller risikerer å bli det, sier Torgeir Silseth (bildet), adm.dir. i Nordic Choice Hotels.

På listen over behov som hoteller og hotellansatte kan dekke er renhold, produksjon og levering av mat, personell til lager-, omsorgs- eller andre tjenester, midlertidige lokaler for helseinstitusjoner, karanteneopphold, barnehager, videokonferanser, lager, opplæring og annet.

– Flere hoteller er allerede forespurt av kommuner og er oppe og går som oppholdssted for personer i karantene. Vi kan også tilby gode avtaler for offentlig tjenestepersonell og helsepersonell som behøver innkvartering og overnatting. I tillegg har Clarion Hotel Oslo laget midlertidige streaminglokaler for konferanseinnhold, seminarer og møter. Andre har startet take away-tjenester for mat. Så hotell- og servicetilbudet vårt er fortsatt oppe og går, men på litt andre måter, sier Silseth.

Blant aktørene som er i dialog med Nordic Choice om utveksling av personale, er Stendi, som er Norges største omsorgsaktør. På vegne av det offentlige ivaretar de mange sårbare mennesker som tilhører risikogruppene. Stendi er glade for å få tilgang på flere hender.

About hkp