NORGES BESTE I EVENTBRANSJEN

7-hsmai-eventprisene_034aNorges møte- og eventbransje var samlet til HSMAI Eventprisene på Grand Hotel i Oslo denne uken. Den flotte, nyrenoverte Rococosalen var arena for første del av arrangementet, før selve prisutdelingen foregikk i Speilsalen.

– I år har vi sett en signifikant økning, både i antall bidrag og kvalitet, sier juryleder Rune Bjerke,

Nordic Choice Hotels ble kåret til Årets Eventveiviser 2016, her er listen over gullvinnere:

Beste hospitality-event – Gull: Scandic Hotels, med satsing rettet mot idretten under

Skiskytter-VM + Gull: Gyro, for Fredspriskonserten Beste konferanse – Gull: Gyro, for NHOs årskonferanse Beste kundearrangement – Gull: JCP, for Atea-arrangement Beste PR-event – Gull: JCP, for Kreftforeningen/Rosa lunch Beste salgs- eller promoevent – Gull: JCP Ignite, JCPr og SCP Gray Mindshare, for

Volvo Car Norway Beste event + IMC – Gull: 6. Sans, for Mood of Norway og Tine

Beste kulturevent – Gull: JCP, for Matstreif

Beste eventinnovatør – Gull: Aftenposten og Inspiration Event Communication, for

Matfestival i Oslo

Beste samfunnsnyttige – Gull: Flytoget, GK og Sumeet Singh, for Turbandagen

Beste ROI Corporate-event – Gull: Nordic Choice Hotels og Green Hat People for

Byens Beste Byrå

Beste interne event – Gull: Bedre og Bedre, for Kiwi Beste eksterne event – Gull: Medvind Eventbyrå, for Oslo Redd Exchange 2016

– Flere og flere bedrifter bruker eventer til å bygge kultur, og benytter også i økende grad eventer som ledd i sin markedsstrategi. Derfor var det naturlig at HSMAI, for tre år siden, engasjerte seg mer i eventbransjen. Vi har over mange år hatt de ledende reisebyråene i Norge som medlemmer, og mange av dem har store eventavdelinger. Derfor har HSMAI nå åpnet opp for at eventbyråer kan bli medlemmer hos oss, noe som også gjenspeiles i HSMAI nye mission statement. Det er bare å gratulere de verdige vinnerne, sier HSMAIs administrerende direktør, Ingunn Hofseth.

– I år har vi sett en signifikant økning, både i antall bidrag og kvalitet, sier juryleder Rune Bjerke, som til daglig er førsteamanuensis og ansvarlig for Event Management ved Høyskolen Kristiania, og får støtte av HSMAI Eventprisenes prosjektleder, Benedicte Gilroy Bøgh:

– Jeg har vært med på utviklingen fra starten av, og i år har vi fått inn rekordmange bidrag. Det er utrolig gøy og spennende å se hvor viktig denne kåringen nå er blitt for eventbransjen, sier hun.

Årets Eventveiviser 2016

Nordic Choice Hotels ble kåret til Årets Eventveiviser 2016, for sin bruk av interne events, og sin suksess med å bruke dem for å øke humankapitalen.

– Mange bedrifter er flinke til å fokusere på kundetilfredshet, driftsresultat og marginer. Men mange glemmer at det er menneskene ute i organisasjonen som skaper resultatene. Dedikerte, dyktige og engasjerte medarbeidere er nøkkelen til suksess. Derfor bruker vi mye tid og ressurser på å investere i medarbeiderne våre. Det er også grunnen til at vi reiser på Nordic Choice Tour, og arrangerer Vinterkonferanse hvert år, sier Petter Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

I juryens begrunnelse for tildelingen heter det bl.a.: Veiviseren oppdaget tidligere enn andre bedrifter sammenhengen mellom interne eventer, feiringer av innsats og prestasjoner, organisasjonskultur og resultater. Dessuten har vinneren vist at den bryr seg om enkeltindivider i organisasjonen, som på organisasjonskartet kan bli sett på som uviktige, men som likevel er avgjørende for nivået på kundetilfredsheten.

Veiviseren har forstått at å jobbe med engasjement, involvering og entusiasme, for å få tusenvis av ansatte til å komme på jobben, betyr redusert sykefravær.

Når bedriften innser at investeringer i interne eventer, og fokus på humankapitalen, kan redusere sykefraværet med én prosent, og kostnader med 20-25 millioner kroner, så er den en veiviser.

Bransjens egne favoritter

I tillegg nominerte møte- og eventbransjen sine egne favoritter til de såkalte Bransjeprisene. Her ble det følgende vinnere:

Beste storarena: Oslo Spektrum, Oslo Beste intimarena: Vulkan Arena, Oslo Beste eventleverandør: Konsertsystemer Årets nykommer: Nine Yards og OneLouder Beste eventbyrå: Gyro

About hkp