NORGES BESTE KOKKE-, SERVITØR- OG RESEPSJONSFAGLÆRLINGER

Therese Gjesti Friis, Bryan-Matthew Santos, Frida Haver og Magnus Svendsbø stakk av med seieren under Norgescup for kokke-og servitørlærlinger i Stavanger i helgen. Elise Frafjord Berntsen vant gull i NM i resepsjonsfag.

40 kokkelærlinger, 18 servitørlærlinger og 12 resepsjonistlærlinger kjempet om edelt metall i helgens Norgescup i Stavanger. De årlige mesterskapene for lærlinger startet med semifinaler på Jåtta videregående skole fredag, og ble avsluttet med høytidelig premieutdeling på Scandic Stavanger Forus Hotel lørdag kveld.

NHO Reiseliv er stolt sponsor av konkurransene, og politisk rådgiver for utdanning og kompetanse, Ingrid Gauden, var på plass under konkurransen. – Det har vært en utrolig inspirerende helg, og jeg er imponert over nivået lærlingene i kokk-, servitør- og resepsjonsfaget leverer på. Dette er virkelig ettertraktede ungdommer, og det skal bli spennende å følge dem videre inn i arbeidslivet, forteller Gauden.

Fisketorgets kokkelærlinger til topps

Seks kokkelag gikk videre til finalen, som gikk av stabelen lørdag 11. januar, men ingen trakterte råvarene bedre enn kokkelærlingene Frida Haver og Magnus Svendsbø fra Fisketorget i Rogaland, under Asko Servering Norgescup 2020 for kokker.

De to lærlingene fra Fisketorget i Stavanger, med Lars Erik Kristiansen som lagleder, gikk inn til topps i konkurransen foran sølvvinnerne Simen Johansen og Martine Espeland fra Statholdergaarden i Oslo. Bronsen gikk til Michael Nedberg Skretting og Mariell Olsen Pal fra Color Line.

Oslo Militære Samfund og Brasserie France serverte til gull

Det var også seks servitørlag i finalen for servitørlærlinger i helgen. Gullet i Asko Servering Norgescup 2020 gikk til  Therese Gjesti Friis og Bryan-Matthew Santos fra Oslo Militære Samfund/Brasserie France i Oslo. 

Thon Hotel Arena har Norges beste resepsjonslærling 

Norgesmesterskapet for lærlinger i resepsjonsfaget gikk av stabelen samme helg. Her var 12 kandidater kvalifisert, og i motsetning til kokk- og servitør, konkurrerte resepsjonistene individuelt. 
Gullet i NM i resepsjonsfag gikk til Elise Frafjord Berntsen, som nå kan kalle seg Norges beste resepsjonistlærling. Hun jobber til daglig ved Thon Hotel Arena på Lillestrøm. 

Nordisk mesterskap neste

Vinnerne av Asko Servering Norgescup for kokke- og servitørlærlinger skal representere Norge i det nordiske mesterskapet for kokk- og servitørlærlinger på Norsk Restaurantskole i Oslo 24. og 25. april. Du kan følge dem, og de andre nordiske deltakerne på Facebooksiden til Nordic Championship for Cook- and Waiter Apprentices her. 

Bilde, fra venstre: resepsjonslærlingene Siv Nordli Evensen fra Thon Hotel Opera (bronse), Daniel Sivertsen fra Hurtigruta (sølv) og Elise Frafjord Berntsen fra Thon Hotel Arena (gull). Servitør-gullvinnerne Therese Gjesti Friis og Bryan-Matthew Santos fra Oslo Militære Samfund / Brasserie France i midten, og kokk-gullvinnerne Magnus Svendsbø, Lars Erik Kristiansen (coach) og Frida Haver fra Fisketorget i Rogaland til høyre.

About hkp