NORGESMESTER I SUNN FASTFOOD KÅRET PÅ FOODSCAPE

Patricias gatekjøkken i Bardufoss stakk av med seieren for annen gang da årets NM i sunn fastfood ble kåret på Foodscape 11. oktober.

– Det spises stadig flere måltider i farta, og convenience-markedet er en viktig arena i folkehelsearbeidet. Derfor arrangerer Opplysningskontoret for frukt og grønt i år denne konkurransen for femte gang, sa prosjektleder Toril Gulbrandsen under kåringen.

Juryen har i sin vurdering av årets finalister lagt vekt på at måltidet eller retten som vinner, skal kunne bidra til at forbruker får i seg minst én porsjon av de anbefalte 5 om dagen. I tillegg er konsept og salg viktige faktorer. Med bakgrunn i intensjonsavtalen mellom myndighetene og matbransjen ble det i årets konkurranse oppfordret til å sette fokus på alle matvarene vi skal spise mer av; Frukt, bær og grønnsaker, grove kornprodukter, fisk og sjømat.

Konkurranseperioden gikk fra 18. juni til 20. august, og i etterkant sendte deltakerne inn en evaluering av kampanjeperioden. Deretter dro juryen rundt og smakte på rettene hos deltakere som utpekte seg.

Det ble Patricias gatekjøkken i Bardufoss som stakk av med seieren i årets konkurranse. Det gjorde hun også i 2016, men daglig leder Anne-Lise fortsetter å imponere både kunder og jury.

Denne gangen vinner Patricias for sin fiskeburger med tare som selges med ulike kombinasjoner av grønnsaker og tilbehør. God markedsføring og eksponering har sammen med pris og god smak gjort fiskeburgeren til et populært valg for kundene som er innom dette lille gatekjøkkenet i Bardufoss.

Myrlandsvingen bensinstasjon tok 2. plass i årets konkurranse med «Myrlandsvingen-salaten». Stasjonen har en fargerik og fristende salatdisk der salaten lages på bestilling og kunden selv velger innholdet. Pink Fish Grensen tok 3. plass med sitt nye og spennende konsept der burgere og annen fastfood tilberedes med laks som basis.

Bakgrunnen for konkurransen er å sette fokus på convenience og KBS-bransjen som bidragsyter i folkehelsearbeidet, og bidra til at befolkningen spiser mer frukt, bær og grønnsaker. Målet er 5 om dagen til alle og per i dag spiser vi snitt 3,4 porsjoner per dag.

Bilde: Årets finalister i NM i sunn fastfood. Fra venstre: CEO og partner i Pink Fish, Ronny Gjøse, daglig leder ved Patricias Gatekjøkken, Anne-Lise Elizabeth Sørensen, og daglig leder ved Myrlandsvingen bensinstasjon, Anne Berit Bratsberg.

About hkp