NORSKE BARTENDERE KONKURRERER MED NY TYPE SPRIT

NETT Norske bartendere Reserve1Diageo har invitert utvalgte bartendere i Europa til å komme med ideer til en helt ny type sprit. Vinneren kommer til å få sin idé lansert som produkt. Et ekspertpanel har valgt ut fire finalister, mens den femte deltageren bestemmes av publikum. To nordmenn, Pål Skar fra Bar Boca og Monica Berg fra Aqua Vitae i Oslo, er blant de 19 som har sjansen til å bli siste finalist. Avstemningen er åpen frem til og med 21.april.

Diageo, med en lang tradisjon for produktutvikling og innovasjon, lanserer nå et nyskapende initiativ ­– Show Your Spirit by World Class. For første gang gir verdens ledende produsent av alkoholvarer bartendere fra hele Europa en eksklusiv sjanse til å konkurrere om å få lansere et eget sprit- eller likørprodukt for Diageos premiumsegment, Reserve Brands.

I tillegg til heder og ære, vil vinneren få fem prosent av omsetningen de første fem årene, og se sitt produkt ved siden av verdenskjente merker som Johnnie Walker Scotch Whisky.

Norske deltagere

Nå er det opp til bartendermiljøet og publikum å velge ut den femte finalisten. Finalistene vil tilbringe fire dager ved Diageos Global Technical Innovation Centre, hvor de får utvikle produktet sitt, før de møter dommerne i finalen. Vinneren annonseres 24. mai 2013.

“Figure” av Pål Skar, Norge: En likør inspirert av Midtøsten, med smak av fiken og styrken til en brandy eller cognac.

“Velvetier” av Monica Berg, Norge: Urtesprit med aroma inspirert av parfymens forførende verden. Velvetier er destillert fra en kornbase, før den er tilsatt et utvalg av bearbeidede planter, gjennom både destillering og maserasjon. Den unike blandingen inneholder toppnoter av siciliansk sitron, koriander og mandarin, etterfulgt av ingefær, vetiver og sedertre.

For å stemme på bartenderen med ideen du mener fortjener finaleplass, besøk www.showyourspiritcompetition.com innen 21.april 2013. Følg konkurransen på Twitter: @ShowYourSpirit.

 

About hkp