NORSKE FORRETNINGSREISENDE REISER MEST

nett-business-travel– Norske forretningsreisende er mer opptatt av effektivitet enn av komfort. Å reise er en del av jobben uten at det forventes ekstra goder, høyere lønn eller særskilt status.

En ny, stor undersøkelse blant 6000 reisende fra hele verden, viser tydelig at de norske ikke er som andre forretningsreisende. Samtidig er det stor global enighet om at det å møte mennesker ansikt til ansikt fortsatt er viktig for å kunne gjøre en god jobb, sier Anders Lindqvist, adm. direktør i Egencia Norge (bildet).

I gjennomsnitt drar forretningsreisende på 5,3 turer i året, Norge ligger helt på topp med 6,7 reiser. På utsagnet om at de som reiser mye i jobben bør kompenseres med høyere lønn, ligger Norge på bunnen med 11 prosent som er helt enige i dette. For samtlige land er andelen 21 prosent, med India på topp med 38 prosent. Mer enn halvparten av de reisende (54 prosent) svarer at kostnader er den viktigste faktoren ved reisebestilling for deres bedrift. For Norge er tallet enda høyere, 58 prosent.

Har FaceTime® erstattet den virkelige «Face to Face»-tiden? Ikke ifølge forretningsreisende som har besvart den tredje utgaven av «Egencia® Business Travel and Technology Study». I Norge sier 85 prosent at personlige møter er mer effektive og produktive, et syn som deles på tvers av aldersgrupper. I en tid der man kan koble seg opp og jobbe overalt, setter forretningsreisende fremdeles pris på det personlige møtet.

Reising er også nær forbundet med suksess i arbeidslivet, ifølge de forretningsreisende. Mer enn to tredeler av de reisende som deltok i undersøkelsen (67 prosent), sier at de ville lykkes i mindre grad i sitt arbeid om de ikke reiste.

Vi støtter det viktige behovet for forretningsreiser ved å levere løsninger som reisende faktisk ønsker å bruke, sier Lindqvist. Hvis vi kan forbedre reisen for den enkelte, samtidig som vi hjelper bedrifter å administrere og styrke bunnlinjen, har vi gjort jobben vår. Klikkene fra våre reisende veileder oss hver dag i avgjørelsene vi tar og teknologien vi leverer mot en god brukeropplevelse, sier Lindqvist.

About hkp