NORWEGIAN KANSELLERER MER ENN 4000 FLYVNINGER OG PERMITTERER

Norwegian kansellerer rundt 4000 flyvninger frem til slutten av mai, som følge av USAs reiseforbud og den stadig forverrede situasjonen rundt coronaviruset. Kanselleringene utgjør totalt 40 prosent av selskapets langdistansenettverk og 25 prosent av flyvningene på ruter i Europa.

– Dette er en situasjon som mangler sidestykke. Vår viktigste prioritet er å ivareta sikkerheten til våre kunder og kollegaer. De nye restriksjonene gjør en vanskelig situasjon enda verre. Vi ber både norske og internasjonale myndigheter om å ta grep nå for å trygge kritisk infrastruktur og arbeidsplasser, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram.

Fra 13. mars til 29. mars vil de aller fleste flyvninger til USA fra Amsterdam, Madrid, Oslo, Stockholm, Barcelona og Paris bli kansellert.

Fra 13. mars til slutten av mai blir alle flyvninger mellom Roma og USA kansellert.

Fra 29. mars til slutten av april blir alle flyvinger til USA fra Paris, Barcelona, Madrid, Amsterdam, Athen og Oslo kansellert.

Oslo – Fort Lauderdale fortsetter frem til 28. mars.

Alle ruter mellom London Gatwick og USA vil gå som normalt..

Kortdistanse-nettverket blir kraftig påvirket

Norwegian kansellerer også en stor del av innenriksflyvningene i Norge, samt flyvninger i Skandinavia, som Oslo-København og Oslo-Stockholm. Alle flyvninger til Italia blir også kansellert. Flere av innenriksflyvningene og flyvninger i Skandinavia blir slått sammen.


Permitteringer

På grunn av den ekstraordinære situasjonen i markedet som følge av coronaviruset, og et dramatisk fall i etterspørselen, må selskapet se på alle mulige alternativer for å redusere kostnadene. Dette inkluderer midlertidige permitteringer av opptil 50 prosent av selskapets ansatte, og dette tallet kan øke. Alle avdelinger vil bli berørt av de midlertidige permitteringene.

About hkp