AVTALE WIDERØE – AIR FRANCE, GIR BEDRE INTERNASJONAL FORBINDELSE TIL DISTRIKTENE OG LAVERE PASSASJERAVGIFT

Air Frances partner KLM inngikk tidligere i år et samarbeid med Widerøe, og nå er det bekreftet at også Air France signerer en såkalt code share agreement med Widerøe. Avtalen innebærer at passasjerer kan fly med begge flyselskapene på samme booking, og dermed får tilgang til et bedre globalt rutetilbud med større fleksibilitet på reisen. I tillegg slipper passasjerene unna med å betale passasjeravgift til staten én gang, istedenfor to som nå, hvis de flyr Widerøe innenlands og fortsetter med Air France til utlandet.
– Vi ser på Widerøe som en sentral partner for å utvide vårt rutetilbud i Norge, og vi er glade for å kunne gi passasjerene våre fordeler i form at fleksibilitet og et større antall destinasjoner, sier Halvor Gløersen, salgsdirektør i Air France KLM Norge.

Det nye samarbeidet vil gi reisende – og spesielt pendlere som bor i distrikts-Norge, en helt ny tilgang til Air France sitt internasjonale nettverk av flyruter. Samtidig vil samarbeidet bety at man bedre kan betjene de viktigste markedene for innkommende turisme til attraktive destinasjoner i nord- og vestkysten av Norge.

Avtalen trådde ikraft 2.juli. Air France har lagt til en AF-kode på Widerøes innenriksruter, som gjør at deres passasjerer som skal bytte fly i Oslo og Bergen, kan fortsette reisen med samme billett og sjekke inn fra en rekke mindre flyplasser rundt i Norge.

– Tidligere i år inngikk vi en tilsvarende avtale med KLM. Vi er glade for at våre kunder får flere reisealternativer å velge mellom. Air France og KLMs store nettverk gir tilgang til flere destinasjoner for Widerøes kunder og bedre tilgang til hele Norge for utenlandske turister, sier Christian Skaug, kommersiell direktør i Widerøe

About hkp