NY BYDELSBAR I GRÜNERLØKKAS HOVEDGATE

nett-nedre-lokka-eksteriorDenne uken åpner Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge i Thorvald Meyers Gate. Spesialiteten blir, som navnet tilsier, gode cocktails inspirert av både Grünerløkkas historie og cocktailens hjemby, New York.

Den nye baren har tatt New Yorks cocktailrenessanse og forent den med både nåtidens og historiens Grünerløkka. Med beliggenhet blant flere kjente spisesteder, ønsker eierne å komplementere cocktailmenyen med de beste kulinariske opplevelsene Grünerløkka har å by på.

– Vi tror at de samme menneskene som verdsetter god mat også verdsetter en god cocktail. På Grünerløkka kryr det av gode spisesteder, derfor har vi skreddersydd cocktail-menyen slik at den komplementerer de beste smakene området har å by på, forteller eier Kim Søyland, som sammen med Jama Awaleh står bak den nye cocktailbaren.

– Vi ønsker også å gi unge, norske gründere og etablerte, utenlandske aktører muligheten til å eksperimentere med ulike, nye matkonsepter fra vårt pop-up-kjøkken. Lokalene har et komplett kjøkken, så mulighetene er mange, både med tanke på ulike typer konsepter og menyer. Dette vil også være en spennende vri for våre gjester, som får muligheten til å prøve en meny som stadig er i endring gjennom ulike gjesteopptredener på kjøkkenet, forteller Jama Awaleh.

– For å lage en spennende cocktailmeny, har vi hentet mye inspirasjon fra Amerika, med både klassiske cocktails og ulike varianter av disse. Et eksempel på dette er Popcorn Old Fashioned, som er en spennende variant av den klassiske, whisky-baserte cocktailen Old Fashioned. Våre drinker nytes normalt alene, men vi vil også tilpasse drinkmenyen etter matmenyen, når vi lanserer vårt pop-up-kjøkken neste år, forteller barsjef Andreas Gullbrandsson.

About hkp