NYE EIERE PÅ HOTELL GEIRANGER

NETT Hotell Geiranger vertskapFamilien Haldorsen – som har drevet Hotell Geiranger de siste 27 år – har nå kjøpt hotelleiendommen og eier 100 % både i driftsselskapet, Geiranger Hotelldrift AS, og eiendomsselskapet Geiranger Fjord Hotels AS. Eiendomsselskapet har hittil vært eid av Giørtz-familien i Ålesund.

Det er hotellsjef Maud Haldorsen (26), som sammen med sin far, Tore Sævil Haldorsen (62), styrer den daglige driften av hotellet. Med seg i styret i driftsselskapet har de direktør Preben Moen på Gloppen Hotell i Sandane og Mauds bror Tor Kristian Haldorsen.

Hotell Geiranger er med sine 151 gjesterom, to restauranter og to barer et av de største fjordhotellene på Vestlandet. Hotellet er vinterstengt og er åpent kun i perioden 1. mai – 30. september. I denne korte sesongen omsetter hotellet i år for NOK 26,5 millioner og sysselsetter 53 personer.

– Vi har hatt et meget godt samarbeid med de tidligere eierne i alle de årene vi har leiet hotellbygget. Når vi nå skal satse og investere for å være konkurransedyktig i årene fremover, er det imidlertid en klar fordel også å eie bygget, sier hotellsjef Maud Haldorsen. – Hotellet skal fortsatt være sesongdrevet, men vi ønsker å forbedre trafikken i begge ender av sesongen, ved å tilpasse hotellet til nye markeder og målgrupper. Dette arbeidet regner vi med å begynne på så snart vi stenger for sesongen.

– Geiranger er inne i en spennende utvikling med frisk satsing fra gründere og lokale bedrifter. Vi er imponert over at både Geiranger Sjokolade og nyetableringen Geiranger Bryggeri, får priser for sine produkter, i tillegg har vi fått eget bakeri og konditori og utleie av morsomme el-biler i bygda de siste par år. Også turistattraksjonene utvikles videre med ”Sky Walk” på Dalsnibba og den flotte ”Fossevandringen” nede i bygda. Denne positive utviklingen ønsker vi å være en del av gjennom å videreutvikle hotellproduktet, sier Maud Haldorsen.

Foto:

Hotellsjef Maud Haldorsen og direktør Tore Sævil Haldorsen. Fotograf:  Frank Stenersen.

 

 

About hkp