NYE UTVIDELSESPLANER FOR OSLO PLAZA

Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo og eier Wenaasgruppen har lagt frem nye planer om utvidelse. Det er snakk om et tilbygg som skal gi plass til 225–300 rom, pluss vel 600 kvadratmeter kontor og restaurantareal. På toppen er det planlagt en takterrasse. Plaza har idag 676 rom.

Planen er å bygge på sokkelbygget der konferansesalen Sonja Henie-salen ligger, sier adm.dir. Tarje Hellebust til Aftenposten.

Det planlagte tilbygget fordeler seg over 10–13 etasjer, avhengig av hvilken løsning man faller ned på. Arkitektene har utarbeidet to ulike alternativ på henholdsvis 42 og 48 meter.

– Vi ser en mulighet til å konkurrere med de store nordiske byene om det utrolig viktige kongressegmentet. Styrker vi den posisjonen, vil det trekke mer business inn til Oslo, sier Hellebust.

En utvidelse vil dessuten gi rundt 120 nye arbeidsplasser, legger han til.

I løpet av høsten skal planene ut på høring. Byantikvaren har allerede signalisert sin skepsis. De mener at et bygg på opp mot 50 meter i prinsippet kan oppfattes som et nytt høyhus. De vil fraråde tilbygg som overstiger 6–8 etasjer.

Dersom alt går etter planen, kan byggestart tidligst skje i 2014. Først i 2016 vil hotellet kunne stå ferdig utbygd.

To tidligere planer om utvidelse av Plaza er blitt stoppet av myndighetene.

Foto: Carlson Rezidor

 

About hkp