NYTT OM NAVN

September 2020

Svein Arild Steen-Mevold

Svein Arild Steen-Mevold, Vise President Norway

Etter 10 år i ledende stillinger i Scandic Hotels, forlater Chief Portfolio Officer, Svein Arild Steen-Mevold, nå selskapet for å lede alle reiselivsrelaterte aktiviteter i Adolfsen Group. Han blir også styreleder i Norlandia Hotel Group.

Fra 2010 til 2019 var Steen-Mevold sjef for Scandic Hotels Norge, før han i januar 2020 startet i en ny stilling som Chief Portfolio Officer, med ansvar for hele gruppens porteføljemanagement.

Scandic’s President & CEO, Jens Mathiesen, tar midlertidig over ansvaret for selskapets porteføljemanagement.

Helene Hallre

Radisson Hotel Group åpnet 31. juli sitt første Radisson RED hotell i Norden, og Radisson Red Aarhus ledes av norske Helene Hallre.

– Aarhus var europeisk kulturhovedstad i 2017. Det er en spennende by med et utpreget kreativt liv i form av kunst, gallerier og festivaler, så det passer godt med et livlig merke som RED. Samtidig er det en by som vokser og stadig får flere besøkende, både fra Danmark og utlandet, sier Helene Hallre, Cluster General Manager for Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus og Radisson RED Hotel, Aarhus.

Gjesterommene er store og romslige, med vinduer fra gulv til tak og balkonger som gir en fantastisk utsikt over byens severdigheter. Dekoren setter en trendy scene med lekne designelementer og livlige farver.

Helene Hallre har jobbet en årrekke i Radisson Hotel Group og leder de to Radisson hotellene i Aarhus. Hun har mottatt en rekke utmerkelser og priser for sitt lederskap. I 2014 ble hun kåret til «Årets Unge Leder i Reisebransjen» og i 2016 fikk hun tredjeplass i E24s kåring «Årets ledertalent».

Foto: Roar Paaske

Daniel Stenbäck

er ny leder for alle Strawberrys eiendomsselskaper. Konsernet omstrukturerer for å samordne håndteringen av hotelleiendommene. Strawberry samler all eiendomsaktivitet under én ledelse. Daniel Stenbäck blir administrerende direktør i Strawberry Forever og Strawberry Brothers, samt styreleder i Strawberry Properties. Foruten de hel- og deleide hotelleiendommene, vil prosjekt- og forvaltningsselskapet Nordic Property Management inngå i den nye strukturen. Stenbäck vil fortsatt være en del av konsernledelsen i Nordic Choice Hospitality Group og være ansvarlig for nyetablering og eiendomsutvikling.

– Ved å samle ansvar og ressurser på denne måten, får vi en helhetlig satsning for å skape de beste hotellene for våre kunder, sier Petter Stordalen.

– Nå vil ansvaret for å finne, utvikle og vedlikeholde Nordens beste hotellprodukter med langsiktig perspektiv være organisert under samme ledelse. Dermed sikrer vi effektivitet og gjennomføringskraft på dette viktige området, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Stenbäcks mangeårige erfaring fra hotellbransjen innebærer blant annet roller som konsernsjef for First Hotels, Senior Vice President for Nordic Hotels & Resorts, administrerende direktør ved Gothia Towers og Clarion Hotel Post, samt lederverv i bransjeorganisasjonen Visita i Vest-Sverige.

Stenbäck vil fortsatt i være ansvarlig for Strawberry Livings virksomhet, som styreleder.

Johan Michelson

er ansatt som ny konsernsjef for BWH Hotel Group i Skandinavia. Han etterfølger Johan Kukacka, som etter 17 år som konsernsjef nå skal fokusere på hotelloperatøren Sleepingfox Hotel Group, der han er deleier.

Johan Michelson er ansvarlig for Sverige og visekonsernsjef i BWH Hotel Group, og han kom til kjeden i 2016, etter å ha hatt ledende roller i blant annet Scandic og Hilton. Under Johan Kukackas ledelse har kjeden gått fra 32 til 160 hoteller.

Johan Nordquist

tar over det regionale lederansvaret for Amadeus i Skandinavia, i tillegg til sin rolle som Vice President ansvarlig for relasjonene til Amadeus’ flyselskapspartnere i Norden og Baltikum.

Johan Nordqvist bringer med seg mer enn 25 års ledererfaring fra organisasjoner i ulike bransjer i Skandinavia, Storbritannia, USA og Asia. Fra sin base i Stockholm, vil han også ha ansvaret for Amadeus’ kontorer i Oslo og København.

Som ny administrerende direktør i Skandinavia, vil han sammen med det kommersielle lederteamet i regionen, jakte på nye forretningsmuligheter og styrke partnerskapet med skandinaviske reisebyråkunder i både forretning- og fritidsreisemarkedet.

Magnus Wrahme

Royal Caribbean International har utnevnt Magnus Wrahme til salgsdirektør i Norge og Sverige, hvor han vil lede salgsteamet og være ansvarlig for Royal Caribbean kontoret i Oslo.

I løpet av det siste halvåret har Wrahme hatt en midlertidig rolle som kommersiell direktør, men har også lang erfaring fra Royal Caribbean, da han jobbet for selskapet fra 1998 til 2011. I denne perioden jobbet Wrahme i flere forskjellige roller og markeder som nordisk direktør, regiondirektør i Syd-Europa og som assisterende visepresident for internasjonal markedsutvikling i Miami. Wrahme flyttet tilbake til Norge i 2012 og har siden også jobbet for Hurtigruten og American Express, før han kom tilbake til Royal Caribbean før årsskiftet.

About the Author