NYTT OM NAVN

Oktober 2019

Monica E. Selvik

er ansatt som ny Director of Sales (DOS) på Quality Hotel Edvard Grieg. Monica har lang og bred erfaring fra hotell og reiseliv, samt ledelse, og kommer senest fra stillingen som direktør for Magic Hotels Bergen. Her har hun hatt totalansvaret for driften, samt salg og revenue.

Monica har også vært direktør ved First Hotel Marin i Bergen, og Regional Revenue Manager for First Hotels Norge. Totalansvaret for revenue, marked, kunder, budsjett og ledelse går igjen som nøkkelkompetanse hos Monica, samt salg både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg har Monica vært selvstendig konsulent og blant annet vært hotelldirektør for Thon Hotels, med fokus på topplinje optimalisering, salg, revenue, ledelse mm.

 

Anders Moe

Grunnlegger og eier av Flying Elephant, Asmund Haare, går av som øverste leder for hotellkonsernet. Anders Moe (bildet), som har jobbet i selskapet i mange år, tar over, mens Haare går inn i rollen som aktiv styreformann.

Asmund Haare grunnla First Hotels og Flying Elephant i 1993 og har gjennom 26 år utviklet konsernet til å bli en viktig operatør innen skandinavisk hotellindustri.

– Jeg har jobbet tett med Anders i syv år og vet at Flying Elephant er i gode hender under hans ledelse. Med dette trekker jeg meg fra konsernets daglige drift, men vil fortsette som aktiv styreformann i konsernet, sier Haare.

Anders Moe kommer fra stilling som CFO og viseadministrerende direktør i Flying Elephant. Flying Elephant består av eiendomskonsernet Host, eiendomsutviklingsselskapet Hus og er deleier i kjede- og hotelloperatørkonsernet Maribel. Sistnevnte selskap er et resultat av fusjonen mellom kjede- og driftsselskapene First Hotels og Tribe Hotels og hotelloperatøren Belvar.

Haare er tydelig på at det nå er Moe som skal stake ut den videre retningen for Flying Elephant, men er på ingen måte ferdig med konsernet.

Moe føler seg både godt forberedt og motivert for endringen.

– Jeg har lang fartstid med Asmund, og kjenner både ham og konsernet godt. Det er selvsagt en ære å overta etter Asmund og jeg setter stor pris på tilliten han viser meg. Heldigvis vil jeg få god hjelp av et allerede veletablert team, og vil også fremover ha tett dialog med både Asmund og Simen Haare og det øvrige styret, sier Anders Moe.

Den nye direktøren mener potensialet til konsernet er stort både i og utenfor hotellnæringen:

– Flying Elephant skal utvikles og vokse som investeringsselskap, basert på vår spisskompetanse innenfor hotellbransjen. Fokuset på kort sikt er å best mulig forvalte våre eierinteresser i Maribel, kombinert med et enda større fokus på utviklingen av vårt heleide eiendomsselskap Host. Vi har et sterkt team av ansatte og en fantastisk hotellportefølje med stort potensial for å skape merverdi. På sikt ønsker vi å gjøre helt nye investeringer – også utenfor reiselivsbransjen, sier Moe.

Flying Elephant

Flying Elephant eier eiendomsselskapet Host Hoteleiendom og hotellutviklingsselskapet HUS. Disse selskapene eier i dag 16 hotelleiendommer og flere eiendomsutviklingsprosjekter, og driftes samlet som et selvstendig eiendomskonsern under Flying Elephants ledelse.

Flying Elephant er deleier i hotellselskapet Maribel. Selskapet har over 100 hoteller i porteføljen, blant annet under varemerkene First Hotels, Moxy by Marriott og Courtyard. Selskapet ledes av Mads Jacobsen og ble etablert høsten 2018.

 

September 2019

Helga Marie Gisladottir

er ansatt som ny hotelldirektør på Clarion Collection Hotel Grand, Gjøvik. Hun kommer fra rollen som hotellsjef på Scandic Hotel Hamar.

Helga er 38 år og beskrives som et hotelltalent med god og solid bakgrunn, hvor hun har jobbet i flere ulike roller. Helga har tidligere jobbet som servitør, på housekeeping og som husøkonom. Senest har hun jobbet husøkonom og hotellsjef, og vært konstituert hotelldirektør på Scandic Hamar en periode.

– Helga tar nå over et meget godt drevet hotell, som stadig tar markedsandeler og har noen av landets mest fornøyde medarbeidere. Vi gleder oss til at Helga skal bidra til å skape gode opplevelser for både gjester og medarbeidere, sier Ådne Skurdal, vise-administrerende direktør i Haut Nordic AS (eier av driftsselskapet).

Clarion Collection Hotel Grand gjorde sitt beste år i 2018, med en omsetning på 23,1 MNOK, mot 19,5 MNOK året før. Dette kommer etter at hotellet i 2016 ble renovert for flere millioner, og man har startet renoveringen av bad. Endringen av brand fra Comfort Hotel til Clarion Collection, samt oppgraderingen, har ført til flere, og mer fornøyde gjester.

 

Johanna Hansli

er ansatt som salgssjef Europe i Havila Kystruten. Det nye selskapet Havila Kystruten, skal fra januar 2021 seile på norskekysten mellom Bergen og Kirkenes.

Hun kommer fra stillingen som salgssjef Nordic i Hurtigruten.

Vi er veldig glade for å få Johanna med på laget. Hun bringer inn uvurderlig erfaring og kompetanse og blir en viktig person når vi bygger vår distribusjon på det europeiske markedet, sier SVP Sales & Marketing i Havila Coastline, Tor Johan Pedersen.

– Våre 4 nye fartøy vil være de mest miljøvennlige kystfartøyene i trafikken og drives av LNG (flytende naturgass) og batteri. De 4 skipene; Havila Castor, Havila Capella, Havila Polaris og Havila Pollux, vil sette en ny standard for miljøvennlige reiser langs norskekysten og vi vil kunne seile inn i verdensarvfjorden Geiranger utslippsfritt allerede i 2021, som er 5 år før Stortingets nullutslippskrav trer i kraft, sier Pedersen.

 

Henning Fischer

er ansatt som ny innkjøpssjef i Nores. Sammen med innkjøpssjefene Mette Aarø Stillesby og Petter Ravik, skal han forhandle og vedlikeholde avtaler på vegne av de rundt 500 medlemmene i Nores Norge.

Henning er utdannet kokk, og startet sin karriere som kokkelærling på Hotel Continental. Siden da har han fått 15 års erfaring innen bransjen og har bl.a jobbet på Augusta Arnesen, Carl Evensen og kommer nå fra stillingen som innkjøpssjef i Godtlevert og Adams Matkasse.

– Hennings kompetanse og gjennomføringsevne blir viktig for Nores’ vekst og utvikling fremover, og som bidragsyter til å videre bygge Nores som den mest kjente og attraktive innkjøpsorganisasjonen i Horeca, sier Pål Semb-Johansson, administrerende direktør Nores SA.

 

Ole Petter Christensen

er ansatt som hotell- og resortdirektør på Oslofjord Convention Center i Sandefjord.

Christensen har en imponerende CV innen reiseliv. Han har blant annet vært ansvarlig for driften av de 18 tyrkiske hotellene i kjeden Suntopia, og i to perioder har han vært daglig leder for luksushoteller ved den egyptiske Rødehavskysten. I tillegg har Christensen vært driftsdirektør i cruise-industrien og også regionsjef for en fransk hotellgruppe med ansvar for 13 hoteller i Frankrike, Sveits og Andorra.

– Vi har hatt en svært grundig prosess, der vi har benyttet hodejegere med spesiell kjennskap til reiselivsbransjen. Vi er veldig glade for at den beste kandidaten viste seg å ha adresse i Sandefjord, og at Ole Petter har sagt ja til jobben, sier administrerende direktør Stian Fuglset ved Oslofjord Convention Center.

Oslofjord har ambisjon om å bli en av Europas ledende konferansedestinasjoner for store bedrifter og organisasjoner. For tiden pågår en storstilt utbygging ved Oslofjord, der 16 hotellbygg med tilsammen 1600 hotellrom og suiter ferdigstilles i desember 2020. I tillegg åpnet Oslofjord Arena i fjor, et multibruksanlegg for ulike arrangementer, trening og konkurranser.

 

Juni 2019

Berit Lunde

er ansatt som hotelldirektør på nye Scandic Voss, som åpner i januar. Lunde er i dag hotelldirektør på Scandic Valdres. Nå skal hun lede Scandics nye destinasjonshotell på Vestlandet. Hotellet blir bygdas største hotell med 216 rom og møtefasiliteter for 350 personer.

Berit Lunde har over 20 års erfaring med service og gjesteopplevelser til sjøs, etter å ha jobbet for flere rederier. Hun startet sin karriere på land og i Scandic med åpningen av Scandic Kristiansand Bystranda i 2013. Etter litt over to år som hotellsjef der, ble hun hotelldirektør på Scandic Grimstad i juni 2015, hvor hun var i nærmere tre år. Siden januar 2018 har hun vært hotelldirektør på Scandic Valdres. Født og oppvokst på Steinsland på Sotra, har Lunde tilbrakt både vintre og somre på Voss. Det blir derfor ekstra spesielt å skulle ta fatt på hotelldirektørjobben for det splitter nye hotellet.

– Med en sentral beliggenhet i nærheten av jernbanestasjonen og med den nye gondolbanen vegg i vegg, har jeg stor tro på at det nye hotellet vil trekke enda flere turister til Voss. Som hotelldirektør vil jeg ikke bare være opptatt av å selge hotellet, men også nærområdet og den fantastiske beliggenheten. For det er denne unike totalpakken som gir oss fordeler i kampen om gjestene, sier Lunde.

Vestlandet er en viktig region for Scandic og hotellkjeden har utviklet seg sterkt i denne landsdelen de siste årene. Scandic Voss blir Scandics niende hotell bare i Hordaland. Berit Lunde tiltrer sin nye stilling som hotelldirektør 1. september 2019. Prosessen med rekrutteringen av hennes etterfølger på Scandic Valdres er allerede igang.

 

 Lennart Johansson

er ansatt som salgsdirektør i entreprenørselskapet SBA AS. Han kommer fra stillingen som VP Sales ved Oslofjord Convention Center. Før det var han kommersiell direktør ved Norges Varemesse, og før det igjen arbeidet han som VP i First Hotels, de siste tre årene som VP Business Development, Sales & Central Procurement. Forut for lederstillingene i hotellbransjen har Johansson hatt en rekke lederstillinger i Qantas Airways, herunder som regional manager i Europa.

I SBA blir han som salgsdirektør ansvarlig både for salg av SBAs kjernekompetanse innen totalentreprise for bygging og rehabilitering av hoteller, samt ansvarlig for salg av tjenestene i STRAA Innredning & Design, som leverer innredning og prosjektering til hotellmarkedet i Skandinavia.

– Vi er naturligvis veldig godt fornøyde med at Lennart takket ja til å bli salgsdirektør hos oss. Han tilfører svært tung salgskompetanse inn mot norske og internasjonale målgrupper, og jeg ser virkelig frem til å jobbe sammen med Lennart igjen, sier adm. direktør Roar Ingdal i SBA AS.

SBA AS og STRAA har kontorer i Tønsberg og Sandvika, og står bak en rekke omfattende og prestisjetunge renovasjonsarbeider, som eksempelvis på Grand Hotel i Oslo, Scandic Park Hotell i Stockholm til Skt Petri Hotel i København. Oppdragene har inkludert alt fra å renovere 500 rom og bad, til å bygge om resepsjoner, barer og fellesområder, samt installere teknisk infrastruktur.

For øyeblikket er SBA eksempelvis ansvarlig for store deler av totalrenoveringen av Scandic Hotel Sjølyst i Oslo, hvor man først har fjernet eksisterende bæresystem i første og annen etasje, og så etablert et nytt. Så er det bygget ny lobby, restaurant og bar, og 155 rom og bad, samt tilhørende korridorer totalrehabiliteres.

 

Claus Petersen og Monica Fladvad Carivau

Scandic har ansatt nye direktører for to av sine viktige hoteller. Claus Petersen går nå inn i fast rolle som hotelldirektør ved Scandic Fornebu og Monica Fladvad Carivau er ansatt som hotelldirektør ved Scandic Solli.

Både Claus Petersen og Monica Fladvad Carivau har lang fartstid i Scandic og har siden november 2018 vært fungerende hotelldirektører ved henholdsvis Scandic Fornebu og Scandic Solli.

– Det gleder meg at Claus og Monica er med på laget i faste hotelldirektørstillinger ved to viktige hoteller i Oslo-området. Som fungerende direktører har begge bevist at de brenner for jobbene sine og leverer gode resultater. Jeg ser frem til fortsettelsen, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Hotels Norge.

Claus Petersen har lang fartstid i bransjen og over 16 års erfaring som hotelldirektør, blant annet fra Rica Seilet, Rica Hotel Molde og Scandic Holmenkollen Park. Han kommer sist fra Scandic Solli, hvor han var hotelldirektør i 3 år.

Monica Fladvad Carivau har jobbet i Scandic-systemet i mer enn seks år. Jobben på Scandic Solli er hennes første som hotelldirektør.

 

 Nicolas Mahe de Berdouare

ble nylig kåret til ”Årets Beste Vinsmaker 2019” blant alle de 340 ekspert-vindommerne fra tilsammen 51 land, som representerte sine land i årets Concours Mondial de Bruxelles, verdens eldste, største og mest anerkjente vinkonkurranse.

Med denne tittelen er han helt i verdenstoppen i vinsmaking.

– Jeg er stolt som en hane! Jeg er selvsagt også glad på Norges vegne; en slik æresbevisning har ingen nordmann fått tidligere. Navnet mitt til tross har jeg faktisk vært norsk statsborger fra fødselen, og jeg dømte som vanlig under norsk flagg, sier Nicolas. Til daglig er han vinhandler i Vinhuset NoFra AS.

 

Sofia Wulff

Anders Kjærbye/Scanpix

er ansatt som Head of Marketing and Communication for Clarion Hotel i Norden. Hun blir dermed en nøkkelperson i arbeidet med å sikre og bygge brandet til Clarion Hotel. Rekrutteringen skjer i en tid der hotellkjeden er under stor forandring. Bare i 2019 investeres det flere milliarder i å utvikle og ekspandere Clarion Hotel.

Sofia kommer fra eget firma innen marked, branding og forretningsutvikling. Tidligere har hun vært markedsdirektør for Comwell Hotels, kommersiell sjef på Metronome og PR og markedssjef for Garmin i Danmark.

 

 

Thomas Ekenes-Fosback

Kapteinen på Kokkelandslaget Community Catering, Thomas Ekenes-Fosback, er ansatt som Key Account Manager hos Unilever Food Solutions.

Han er utdannet kokk og har lang erfaring både fra kunde- og leverandørsiden innen horeca-bransjen. Han er svært engasjert innen faget og brenner for både rekruttering til bransjen og høyere fokus på bærekraft, verdier han har felles med sin nye arbeidsgiver.

– Våre grunnpilarer er bærekraft, gode kokkeferdigheter samt evnen til å løse kundenes utfordringer. Da er det viktig å ha engasjerte og flinke folk på laget, slike som Thomas. Vi er sikre på at han vil bidra med nye ideer og gode løsninger for våre største kunder, sier Jonna Ragnhildstveit, Country Manager hos Unilever Food Solutions.

– Å få jobbe her ser jeg på som en god utvikling i karrieren min. Spesielt etter at de inngikk samarbeid med NKL og kokkelandslagene har jeg virkelig fått øynene opp for hva de står for, både deres engasjement for kokkeyrket og rekrutteringen og for bærekraftig utvikling. De ser også merverdien av mitt verv som kaptein på Community Catering-landslaget, noe jeg setter stor pris på, sier Thomas Ekenes-Fosback.

 

Mai 2019

Toril Flåskjer

er ansatt som hotelldirektør på Grand Hotel Oslo by Scandic. Hun har over 30 års ledererfaring fra hotell- og reiselivsbransjen. De siste 22 årene har Flåskjer vært en del av Scandic-kjeden, som hotelldirektør på en rekke Scandic-hoteller. Hun startet sin karriere i Scandic med åpningen av Scandic Sjølyst i 1997. Siden har Flåskjer vært med på flere nyåpninger, og kom sist fra stillingen som hotelldirektør på Scandic Fornebu. I tillegg har hun engasjert seg med en rekke verv innen blant annet Kvinner i Business, HSMAI og Visit Oslo. I 2010 ble hun kåret til «Årets direktør» i Scandic-konsernet, blant 140 hotelldirektører i 10 land.

  1. oktober i fjor inntok Toril Flåskjer rollen som fungerende hotelldirektør på Grand Hotel Oslo. Nå ser hun frem til å fortsette reisen hun har påbegynt.

– Toril Flåskjer er en veteran i Scandic-systemet. Hun har i tillegg god kjennskap til Grand Hotel Oslo, og har siden i fjor høst gjort en strålende jobb som fungerende hotelldirektør. Jeg er derfor veldig glad for at Toril nå har takket ja til stillingen som ny hotelldirektør. Det finnes bare ett Grand, og jeg er sikker på at om det er noen som kan håndtere Norges mest spennende hotelldirektørjobb, så er det Toril, sier adm. dir. i Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

 

Trude Strøm Solberg

er ansatt som ny salgsdirektør på Grand Hotel Oslo by Scandic. Hun har jobbet i Scandic-kjeden i over 20 år, hvor hun har hatt en rekke roller, både som hotelldirektør og salgsdirektør. Etter en kort pause, ser hun nå frem til å komme tilbake til hotellbransjen og Scandic.

– Jeg er utrolig stolt av å få bli en del av teamet på Grand Hotel Oslo by Scandic. Med flere nye hoteller i Oslo vil det kreve mer av oss, med høy aktivitet og å være tett på kunder og samarbeidspartnere. Vi skal jobbe aktivt og målrettet med å befeste Grand Hotel Oslos posisjon som et av Norges beste hoteller, sier Trude Strøm Solberg.

 

Guro Øsmundset

er ansatt som hotelldirektør ved Radisson Blu Hotel & Conference Centre, Alna i Oslo. Hun har tidligere jobbet ved flere av Radisson Hotel Groups hoteller i Norge og har bred erfaring fra hotellbransjen. Nå sikter hun på å gjøre Alna-hotellet til det foretrukne valget for møte- og konferansegjester i Oslo.

Radisson Blu Hotel Oslo, Alna har 348 rom og suiter. Med 1800 kvadratmeter møteareal, inkludert en konferansesal på hele 634 kvadratmeter, kan hotellet huse arrangementer og eventer i alle størrelser. De 21 fleksible møterommene har alle det nyeste innen teknologi og har plass til 1200 gjester, bilutstillinger, konferanser, julebord og private arrangementer.

– Guro har gjort en fantastisk jobb med å lede flere av våre team både på dette og andre av våre hoteller. Hun har vist at hun er en svært god leder, som skaper gode resultater sammen med sitt team, sier Ronald Smithjes, Regional Director Norway, Denmark & Iceland for Radisson Hotel Group.

 

Fredrikke Næss

er ansatt som ny direktør på Lysebu. Hun kommer senest fra stillingen som direktør for Grand Hotel by Scandic i Oslo, der hun ledet hotellet gjennom en omfattende omstilling- og fornyelsesprosess. Hun er utdannet på BI og har nesten 30 år lang drifts- og ledererfaring. Hun har blant annet vært hotelldirektør ved Royal Christiania Hotel, Radisson Blu Scandinavia Hotel og har hatt en rekke lederstillinger innenfor salg, drift og HR. Fredrikke har også vært nordisk HR direktør for Radisson Hotels i 6 år

– Etter mange år som leder på store hoteller, ser jeg frem til en annen type oppgave på et litt mindre sted, der det er mulig å ha tettere kontakt med både gjester og medarbeidere. Jeg tiltrekkes av kvalitetene Lysebu står for, både når det gjelder interiør, servicenivå og kvalitet, og jeg gleder meg til å være med på å løfte Lysebu ytterligere, sier Fredrikke Næss.

Lysebu er et hotell og konferansesenter, beliggende i Voksenkollen i Oslo. Hotellet har 85 rom og 20 møterom. Stedet er bygget i 1916 i tradisjonell, norsk byggestil og ble gitt i nasjonalgave til Danmark etter Annen verdenskrig.

Hotellet er eid av Fondet for dansk-norsk samarbeid og er medlem av de Historiske hotell og spisesteder.

 

Marianne Bergseng

er ansatt som salgsdirektør på Petter A. Stordalens prestisjehotell, Sommero, prosjektet som etter planen skal åpne sommer 2021. Hun kommer fra stillingen som salgs- og markedssjef på Hotel Continental.

Dermed har hotelldirektør Jarle Moen besatt en av de viktigste rollene.

– Til denne stillingen måtte vi ha noen som har et nettverk i det internasjonale markedet, som vet å kombinere det med lokale kunder og ikke minst erfaring fra nyåpning av hotell. På mange måter er det hun som skal sette standarden, og Marianne har blant annet lang erfaring fra Hotel Continental, som er medlem at The Leading Hotels of the World, og flere års erfaring fra Scandic, Hilton og First-kjeden. Hun har med andre ord en faglig tyngde det er vanskelig å matche. Er det noen som kan fylle det huset der, så er det henne, forteller en fornøyd Moen.

Hotellprosjektet skal driftes av Nordic Hotels & Resorts. Strawberry Brothers, Aspelin Ramm og Høegh Eiendom er på eiersiden. Bygningen får 252 hotellrom og suiter, flere barer og restauranter, inkludert en sirkelformet takrestaurant over to etasjer med utsikt over hele byen.

 

Kristofer Eastwood

blir ny hotelldirektør for Clarion Collection Hotel Bryggeparken. Eastwood kommer fra stillingen som F&B Manager på Clarion Hotel Ernst i Kristiansand.

Eastwood startet sin karriere innen servicebransjen da han som 20-åring begynte hos Color Line. Deretter har han hatt mange roller innen hotell og restaurant, blant annet som resepsjonssjef, selger, Revenue Manager og General Manager. Han har hatt mange verv og har i tillegg vært medeier i en håndfull hoteller. Han har bred erfaring og er sertifisert som Revenue Manager ved Cornell University. I 2018 ble han listet på topp 10 i “Årets unge leder” i regi av Assessit.

I tillegg til de skandinaviske språkene, behersker Eastwood både mandarin og tysk.  Han tiltrer sin nye stilling 1. august. Trine Bingen, hotelldirektør på Clarion Collection Tollboden i Drammen, går inn som acting General Manager til Eastwood er på plass.

 

Magne Karoliussen

dav

er ansatt ny distriktssjef for NHO Reiseliv Innkjøpskjeden i Rogaland. Karoliussen kommer fra jobben som salgssjef i Scandic Hotels og har en bred reiselivsbakgrunn fra salg, revenue og drift.

– Jeg er ser veldig frem til å begynne å jobbe for NHO Reiseliv Innkjøpskjeden og dermed fortsette i næringen som jeg er utrolig glad i. Ekstra kjekt er det at reiselivet i Rogaland står sterkt og at regionen har de beste forutsetninger for å lykkes i årene som kommer. Nå gleder jeg meg til å hjelpe nåværende og nye medlemmer i NHO Reiseliv og innkjøpskjeden med å utnytte medlemsfordelene til fulle, sier Magne.

 

Rune Jakobsen og Gisle Tangenes

har startet rådgivningselskapet Tribun AS. De to har begge mer enn 25 års fartstid fra hotelleiendomsutvikling og mener hotellbransjen savner spisskompetanse innen prosjektledelse av nyetableringer, renoveringsprosjekter og konseptutvikling.

– Det er ingen tvil om at det er stor byggfaglig kompetanse blant rådgivningsselskapene, men det er få, om noen, som har spesialisert seg på hotelleiendom. Vi er overbevist om at resultatet av hotellutviklings- og renoveringsprosjekter har langt større potensial for å lykkes med spisskompetanse på fagfeltet, sier Gisle Tangenes.

Jakobsen og Tangenes har ledet en rekke store prosjekter for selskap som Scandic Hotels, Host Hoteleiendom, Marriott Hotels og andre veletablerte bransjeaktører.

Rune Jakobsen har drevet sitt eget innredningsselskap, Stay AS, som leverte komplette innredningsprosjekter til hotellbransjen. Han har jobbet internasjonalt med å utvikle Marriotts Moxy-konsept, han har vært teknisk direktør i Scandic Norge og har drevet som selvstendig rådgiver innenfor prosjektledelse, med ansvar for blant annet totalrenoveringen av Hotel Norge by Scandic i Bergen.

Gisle Tangenes er utdannet sivilingeniør fra NTNU. Han har vært i entreprenørbransjen og var med å bygge Holmsbu Hotel & Spa. Han har vært administrerende direktør i Host Hoteleiendom og har drevet sitt eget prosjektlederfirma, med ansvar for blant annet totalrenoveringen av Scandic Ambassadeur i Drammen og First Hotel Reisen i Stockholm.

 

Rønnaug Nymark

er ansatt i nyopprettet stilling som salgssjef B2B i Bergen Reiselivslag. Hun kommer fra stillingen som forretningsutvikler i Motivati Digitale Lederverktøy. Nymark har lang fartstid fra reiselivet, hun har blant annet vært hotelldirektør på Hotel Oleana og regional salgsdirektør i Nordic Choice Hotels. Hun har også erfaring som salgsdirektør fra Clarion Hotel Bergen Airport og Comfort Hotel Holberg.

Rønnaug Nymark blir leder for en nyopprettet salgsavdeling som skal arbeide mot aktører i proffmarkedet. Hun skal lede det globale salget av Destinasjon Bergen til agenter, turoperatører, reisebyråer, kongressbyråer, rederier og eventselskaper.

 

Eirik Berge

er ansatt i nyopprettet stilling som kommunikasjonssjef i Bergen Reiselivslag. Berge kommer fra stillingen som salgssjef og seniorrådgiver i performace marketing-byrået Synlighet. Han har tidligere erfaring fra Bergens Tidende, Deal.no, Alf Gundersen og Possibility. Eirik Berge blir leder for en nyopprettet kommunikasjonsavdeling. Han skal lede den globale markedsføringen av Destinasjon Bergen gjennom å ha hovedansvaret for all innholdsproduksjon og alle kommunikasjons- og markedskampanjer som utvikles i Bergen Reiselivslag. Berge blir ansvarlig for all markeds- og medlemskommunikasjon i alle virksomhetens kanaler.

– Bergen Reiselivslag skal utvikle Bergensregionen til en bærekraftig, lønnsom helårsdestinasjon. Det innebærer at vi må profilere oss annerledes, og vi må snakke til helt andre målgrupper enn vi har gjort før. Det skal vi gjøre gjennom god, digital historiefortelling under kyndig ledelse av Eirik Berge, sier Bergens reiselivsdirektør Anders Nyland.

 

April 2019

 

Katri Inkerø 

Hotel styrker satsingen på franchise-hotelldrift og ansetter Katri Inkerø som ny direktør for kjedens franchise-hoteller og nye prosjekter. Nordic Choice Hotels er en av Nordens største franchisegivere i hotellbransjen og er i dag tilknyttet 56 franchise-hoteller på 53 ulike destinasjoner i Norden og Baltikum. I 2018 leverte porteføljen en samlet topplinje på over NOK 2,4 milliarder, som innebærer en vekst på 5,2 prosent fra året før. Quality Hotel er kjeden som har størst andel franchise-hoteller, 23 hoteller i Norge, Sverige og Danmark, og har som mål om å øke porteføljen ytterligere i årene fremover.

– Derfor styrker vi teamet for å sikre at vi ivaretar våre franchise-hoteller på best mulig måte. Med sin lange erfaring fra bransjen og gode kjennskap til både Nordic Choice Hotels og Quality Hotel, er Katri Inkerø det åpenbare valget til denne nye rollen, sier Fredrik Ekelund, Senior Vice President, Quality Hotel.

Katri Inkerø har de siste ti årene jobbet i Nordic Choice Hotels, og har hatt stillingen som Director of Brand & Projects for Quality Hotel sentralt siden 2016.

 

Frank Kaspersen

er ansatt som hotelldirektør på flaggskip-hotellet Quality Airport Hotel Gardermoen. Frank Kaspersen kommer fra Stokmarknes i Vesterålen. Hotellkarrieren startet i resepsjonen på Radisson Blu Scandinavia i Oslo. Han har fra resepsjonen jobbet seg opp i ledelsen, med stillinger som skiftleder, avdelingsleder, hotelldirektør og hotellsjef på Radisson Blu og Park Inn på Gardermoen. Han kommer senest fra stillingen som hotelldirektør på Radisson Blu Hotel Bodø.

– Jeg er gleder meg stort til å bli kjent med og ta del i giganthotellet Quality Airport Hotel Gardermoen. Det er unikt å kunne gå inn i et ny-renovert og utvidet hotell av slik kvalitet. Jeg håper å tilføre nordnorsk varme, et brennende engasjement, og en støttende stil, som bygger opp under det som allerede er bra, og samtidig åpner opp nye dører, veier og muligheter på Jessheim, sier Kaspersen.

Kaspersen tar over etter Anne-Margrethe Tveit, som er gått videre som hotelldirektør på Quality Hotel River Station i Drammen, som åpner november 2019.

Quality Airport Hotel Gardermoen har 455 rom og 24 fleksible møte og konferanselokaler med plass til 800 deltagere.

 

Frank Ove Wennevik

er ansatt som ny hotelldirektør ved Radisson Blu Royal Hotel, Bergen.

Han kommer sist fra stillingen som hotelldirektør ved Radisson Blu Hotel Park Fornebu, et nyoppusset hotell, som er kjent for å ha mange stamgjester og for sin gode, personlige service.

Før det jobbet han ved Norges største hotell, Radisson Blu Plaza Hotel, og også ved Radisson Blu på Oslo Lufthavn, Gardermoen. Frank Ove er del av Radisson Hotel Groups mentorprogram og har i en årrekke hatt Tarje Hellebust som mentor. Han har også selv ledet flere avdelinger, innen både mat & drikke og møte & event.

– Frank Ove er et av våre supertalenter og har på kort tid vist at han er en svært dyktig, fokusert og godt likt hotelldirektør. Vi er glade for at han nå vil ta over rollen som hotelldirektør for hotellet vårt i Bergen, sier Ronald Smithjes, Regional Director Norway, Denmark & Iceland for Radisson Hotel Group.

Radisson Blu Royal Hotel har 342 rom og suiter, alle innredet med stilig, moderne interiør. Hotellets fleksible møterom strekker seg over 2000 kvadratmeter.

Hotellet huser også 26 North Restaurant & Social Club, som serverer norsk tapas i uformelle og innbydende omgivelser.

 

Silje Jørgensen

er ansatt som hotelldirektør på Miklagard i Ullensaker. Byggeprosessen for det som blir Gardermoen-regionens største hotell, går som planlagt, og dørene åpner i oktober 2020.

Jørgensen har vært i hotellbransjen siden hun var 17 år og gikk lære på Olavsgård. Foruten nåværende stilling, har hun blant annet jobbet i resepsjonen på Quality Hotel Gardermoen og Quality Hotel 33, samt jobbet i Nordic Choice Hotels kundeservice og regnskapsavdeling.
Hun kommer nå fra Clarion Collection Grand Gjøvik, der hun også jobbet som hotelldirektør. Adm. dir. Sondre Prestegard i Haut Nordic, som eier Miklagard, er full av lovord om nyansettelsen.

– Det har vært en glede å følge Silje sin utvikling på Gjøvik. Hun har levert meget gode resultater, bygd et imponerende team med medarbeidere og virkelig satt denne perlen på kartet. Ambisjonene for Miklagard er store, og Silje er utvilsomt rett kvinne for jobben, sier Prestegard.
Han forteller at Miklagard blir et eksklusivt hotell, kun ni minutter fra OSL Gardermoen, som vil skille seg kraftig fra konkurrentene i regionen.
– Vi har tro på unike hoteller uten industrielt preg, som det er mye av i bransjen. Miklagard skal gi gjestene et pusterom i hverdagen og fylle dem med overskudd. Vi planlegger i første omgang fem store hoteller i store norske byer og ved trafikknutepunkter, og Miklagard skal blir den nye kronjuvelen.

 

 Michael Holm

Quality Hotel Residence i Sandnes har gitt direktørstolen til 26 år gamle Michael Holm fra Flekkerøya i Kristiansand.

Han startet sin hotellkarriere i Kristiansand i en alder av 15 år, hvor han jobbet som aktivitetsleder på det som den gang var Quality Hotel Kristiansand. Deretter gikk veien videre til Stavanger og Norsk Hotellhøgskole ved UIS i 2011. Michael har jobbet i alle avdelingene på tre av kjedens hoteller i regionen og jobbet seg oppover i gradene, og fra 1.januar ga regiondirektør Quality Hotel, Lars Roalkvam, over roret til den ambisiøse sørlendingen.

– Michael er en spennende, ung hotelier som har vist at han er klar for nytenking og fremtidsrettede arbeidsmetoder. Han har levert gode resultater i de prosjektene han har vært involvert i flere år på rad, og med sin fremoverlente holdning og brede kunnskap om hotell, var valget av Michael enkelt. Han blir den yngste direktøren i Quality Hotel noensinne, og jeg ser virkelig frem til å jobbe med en så ung og fremtidsrettet person som Michael, sier Henrik Ståhl, Director of Operation, Quality Hotel Norge.

 

Helene Skjenneberg

er ansatt som ny direktør for mat og drikke i Scandic Hotels Norge. Skjenneberg overtar stafettpinnen etter Morten Malting, som blir ny distriktsdirektør i Scandic med ansvar for Oslo-hotellene.

Skjenneberg har jobbet innenfor hotell og restaurant helt siden 2000. Hun har blant annet vært administrerende direktør for Mat&Drikke AS og fra 2017 har Skjenneberg vært administrerende direktør for LEON, en del av UMOE Restaurants AS. I LEON har hun hatt det overordnede ansvaret med å introdusere den britiske fast food kjeden, som er opptatt av bærekraftig og sunn mat, i det norske og svenske markedet.

Det er ingen liten oppgave som nå venter Skjenneberg. Scandic har i dag 85 hoteller i Norge, og det gjør at hotellkjeden også er en av de aller største restaurantaktørene i landet. Scandic omsetter for omtrent 2 milliarder kroner kun innenfor mat og drikke.

 Roar Ingdal

er ansatt som ny adm. direktør i SBA AS. – Vår virksomhet har utviklet seg positivt i mange år. Med Roar på plass kan vi nå akselerere vår vekststrategi, sier styreleder Børre Andersen i SBA AS.

Ingdal kommer fra stillingen som styreleder ved Oslofjord Convention Center og i Oslofjord Property. Før det var han blant annet CEO i First Hotels og Norlandia Hotels, konserndirektør i Nordic Choice Hotels, CEO i hotelleiendomsselskapet Norgani, samt CEO Nordic i Royal Caribbean Cruises. Med sin betydelige erfaring skal han lede SBA AS i en fase med sterkere kundefokus.

– I mine mange år i hotellindustrien har jeg fulgt godt med SBA fra sidelinjen. Min klare oppfatning er at denne virksomheten har et ikke ubetydelig urealisert potensial. Selskapet besitter alle kvalitetene som er etterspurt av hotellkjeder og eiendomsbesittere som søker bistand til renovering og oppgradering av bygningsmassen sin, sier Ingdal.

Selskapet, som har kontorer i Tønsberg og Sandvika, har en sentral posisjon blant tilbydere av rehabilitering av hotell i Norge, Sverige og Danmark. De står bak en rekke omfattende og prestisjetunge renoveringsarbeider, som eksempelvis på Grand Hotel i Oslo, Scandic Park i Stockholm til Skt Petri i København.

Henrik Dahl Jahnsen
Britannia Hotel har sikret seg Norges beste vinkelner til jobben som hovmester i Speilsalen. Den tredobbelte norgesmesteren Henrik Dahl Jahnsen flytter fra Kristiansand til Trondheim for å være med på å utvikle hotellets fine dining restaurant, Speilsalen, under ledelse av Bocuse d`Or sølvvinneren i 2017, Christopher Davidsen.

Med unntak av syv uker ved en Michelin-restaurant i Frankrike, har han arbeidet ved Bølgen & Moi i Kristiansand i en tolvårsperiode, fra før han var ferdig med kokke- og vinkelnerutdannelsen. I 2013 ble han soussjef ved Bølgen & Moi Ny-Hellesund, der han fra mars 2014 og frem til nylig også var daglig leder. Nå kommer han fra jobb ved Bølgen & Moi Kristiansand.

Asif Fazli

ble kåret til Employee of the Year Nordic Choice Hotels’ årlige Vinterkonferanse i Stockholm, hvor 3000 av hotellkonsernets 16.500 medarbeidere i Norden var samlet til inspirasjon og utmerkelser. Asif Fazli jobber på Comfort Hotel Xpress Youngstorget.

Prisen ble overrakt Asif personlig av Petter Stordalen, på scenen under Vinterkonferansen, og sammen med fantastiske fine ord, fikk alle i salen også høre Asif’s sterke historie fortalt av Petter. Nominasjonsteksten vitner om en medarbeider som alltid gir det lille ekstra.

– Å ha Asif som ansatt på hotellet betyr svært mye. Han er en rollemodell og en inspirasjonskilde for alle ansatte, både på hotellet og i resten av kjeden vår. Vi er enormt stolte av å ha en som ham med på laget vårt, sier Espen Ravnå, General Manager på Comfort Hotel Xpress Youngstorget.

 

Tone Hansen

er ny hotelldirektør for de to Radisson Blu hotellene i Trondheim; Radisson Blu Royal Garden Hotel og Radisson Blu Hotel, Trondheim Airport. Hun er en svært erfaren leder og har bred erfaring både fra hotellindustrien, bank/finans og andre bransjer. Nå er hun tilbake ved hotellet hvor hun startet sin hotellkarriere for 28 år siden, som resepsjonist på Royal Garden.

– Vi er stolte av å få Tone tilbake til hotellnæringen og til våre to hoteller i byen. Med hennes brede erfaring og kunnskap, er vi sikre på at hun og teamene vil fortsette å gi gjestene de aller beste opplevelsene, sier Ronald Smithjes, Regional Director for Radisson Hotel Group i Norge.

Radisson Blu Royal Garden Hotell byr på 298 moderne rom fordelt på 6 etasjer.

Radisson Blu Hotel Trondheim Airport har 180 gjesterom og 10 møterom.

 

Nordic Choice satser stort på bærekraftige matopplevelser

Nordic Choice Hotels lanserer ny organisasjon med ansvar for konsernets mat- og drikkevirksomhet. Målet er å utvikle den eksisterende mat- og barvirksomheten og ta nye innovative grep for at hotellet skal lede utviklingen av nye, bærekraftige og fremfor alt gode gjesteopplevelser.

– Jeg har et tydelig oppdrag om å skape Nordens beste og mest innovative organisasjon for bærekraftige mat- og drikkeopplevelser. Jeg har saumfart Norden for å finne de beste menneskene som sammen med meg skal levere på dette. Nå når vi har organisasjonen på plass, føler jeg meg utrolig glad og svært fornøyd. Sammen er vi klare til å brette opp ermene og begynne å jobbe, sier Director of Food & Beverage Fredrik Blomberg.

Den nye organisasjonen består av:

Martin Wiholm, Food & Beverage Development Manager. Han får nå ansvaret for utviklingsprosjekter for alle varemerkene, koordinering mellom selskapets ulike varemerker og vil også ha ansvaret for kontakten med eiendomsutviklere og leverandører.

Ståle Thorsen, Head Food & Beverage Manager Quality Hotel. Ståle kommer fra stillingen som ansvarlig for Quality Hotel Norges mat- og drikkevirksomhet. I den nye organisasjonen vil han fortsette å ha ansvaret for Quality Hotel Norges videre reise innenfor mat og drikke.

André Johansson, Executive Chef Quality Hotel Norge. Han vil nå ha ansvaret for å utvikle samarbeidet med eksterne leverandører, han vil stå ansvarlig for selskapets innkjøpsportal og fremfor alt arbeide med produktutvikling.

Marika Ternsell, Food & Beverage Manager Quality Hotel Sverige. Hun har nå ansvaret for Quality Hotels restaurantutvikling i Sverige innenfor mat og drikke.

Patrick Tribo, Executive Chef Quality Hotel Sverige. I sin nye stilling kommer han til å jobbe med utvikling av Quality Hotel Sveriges kjøkkenvirksomhet.

Johan Mata, Head Food & Beverage Clarion Hotels. Hos Clarion Hotel vil han ha hovedansvaret for strategi og innovasjon når det gjelder kjedens restaurantvirksomhet.

Magnus Jansson, Executive Chef Sverige og Finland. Magnus har ansvaret for Clarion Hotels restaurantvirksomhet i Sverige. Nå utvides ansvaret til også å gjelde Finland.

Tore Carlsson, Food & Beverage Manager Clarion Hotels Norge og Danmark. Tore kommer fra stillingen som Food & Beverage Manager på Quality Hotel Gardermoen. Han vil blant annet ha ansvaret for den sentrale støtten av hotellkjedens nye hotellprosjekt og restaurantvirksomheten som skal drives der.

Maria Reisö, Food & Beverage Manager ByMarcus. Maria vil fortsette å ha ansvaret for samarbeidet mellom Clarion Hotel og Marcus Samuelsson. Stillingen innebærer blant annet å utvikle eksisterende og nye konsepter for samarbeidet.

Joakim Thomsson, Executive Chef ByMarcus. Også Joakim arbeider idag med ByMarcus og kommer til å jobbe med restaurantenes matkonsept samt kompetanseutvikling.

Daniel Karlsson, Food & Beverage Manager Clarion Collection. Hans jobb er å utvikle det totale mat- og drikketilbudet hos Clarion Collection.

 

Helge Solbakken

er ansatt som administrerende direktør for Hoist Group avdeling i Norge. Han etterfølger Christin Grevstad Thielemann, som har jobbet i Hoist Group de siste 18 årene.

Helge Solbakken har mer enn 25 års erfaring innen IT og rådgivning for internasjonale bedrifter. Inntil nylig var han Managing Director for iStone Norway, og før det Business Development Director for Avanade Norway.
– Jeg ser frem til å lede Hoist Norge til neste nivå med fokus på kunder, ansatte og våre fremtidige løsninger. Vi har en sterk markedsposisjon i Norge i dag, og vår vekstplan for de kommende år er videre utvikling av kunderelasjoner med både de store hotellkjedene og frittstående hoteller. I tillegg vil vi også se på nye kundesegmenter i bransjen. Vi vil støtte og hjelpe våre kunder i digitaliseringsprosessen innen hotelldrift og gjestehåndtering, ved å fortsette utviklingen av innovative og datasentriske løsninger, sier Helge Solbakken.
Hoist Group Norge består av mer enn 40 ansatte med kontorer i både Oslo og Trondheim.
Hoist Group er en totalleverandør for hoteller og andre overnattingsbedrifter. Med mer enn 20 års erfaring I bransjen, er Hoist Group i dag markedsleder for levering av innovative løsninger for høyhastighetsnett, konferansetjenester, TV- og innholdsløsninger, hotellsystemer i tillegg til andre gjesteprodukter.

 

Stine Steffensen Børke

er ansatt som ny konserndirektør for merkevarebygging og markedsføring, Chief Marketing Officer (CMO) i Hurtigruten.

Steffensen Børke har omfattende internasjonal erfaring fra tilsvarende roller i Telenor, Helly Hansen og Norwegian.

 

 

Bent Martini

er ansatt som ny konserndirektør for maritime operasjoner, Chief Operating Officer (COO) i Hurtigruten. Han er i dag COO i Torvald Klaveness.

– Bent har bred erfaring og dyptgående kunnskap om sjøfart og shipping, og om maritime operasjoner i et internasjonalt marked, noe som er svært verdifullt for Hurtigruten med verdens største og raskest voksende flåte av ekspedisjonsskip, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

 

 

Fredrik Ekelund

blir ny Senior Vice President for Quality Hotel i Norden. Han kommer fra rollen som Chief Operating Officer i butikkjeden Nille.

– Quality Hotel er på en spennende reise der man jobber med å ta seg fra kvalitetssikre serviceleveranser, til å skape overraskende, nye, spennende gjesteopplevelser. Dette er en reise som krever en ytterst ansvarlig leder med glød, stor gjennomføringskraft og som ser kommersielle muligheter i det meste. Utifra dette har vi lett etter en person som forstår hvordan man bygger et stort dreamteam av Quality Hotels drøyt 5000 medarbeidere, og dermed omsette ambisjoner i virkelighet. Fredrik er en person med alle egenskapene vi søker, og som jeg er sikker på at kommer til å levere fra dag én, sier Katalin Paldeak, Chief Operating Officer Nordic Choice Hotels.

Fredrik Ekelund er utdannet sivilingeniør i elektronikkdesign ved Linköpings Tekniska Högskola og jobber idag som COO for Nille. I nåværende stilling har han også kommersielt ansvar for konseptutvikling og markedsføring av butikkjeden. I Nille har Ekelund jobbet med å omprofilere kjeden, utvikle et tydeligre butikkonsept, samt skape merverdi for kundene. Disse erfaringene vil bli sentrale i Quality Hotels fortsatte utviklingsarbeid.

– Jeg brenner for å bygge sterke team. Team som ikke bare leverer opplevelser som gjør at gjestene kommer tilbake, men også som gjør at medarbeiderne elsker å gå på jobb. Quality Hotel er inne i et utrolig spennende arbeide som jeg vil være en del av. Jeg elsker å tenke stort, sette høye mål og jobbe med teamet for å levere, sier Fredrik Eklund, påtroppende Senior Vice President i Quality Hotel.

Fredrik Ekelund er født og oppvokst i Halmstad, men har bodd i Oslo med sin familie i en årrekke. Han tiltrer sin nye stilling 31. oktober.

 

Karoline Hammer-Larsen 

er ansatt som ny hotelldirektør på Quality Hotel Strand, Gjøvik. Hun kommer fra rollen som hotellsjef, og har tidligere vært ansatt som F&B Manager.

Hun har mange års erfaring innenfor hotell og servicebransjen i ulike roller og vi gleder oss til å få henne inn som direktør, sier Ådne Skurdal, vise-administrerende direktør i Haut Nordic AS (eier av driftsselskapet).

Hun kommer nå fra rollen som hotellsjef, og har en periode driftet hotellet på en god og meget effektiv måte, som har bidratt til at hotellet så langt i 2018 har levert sine sterkeste resultater noensinne.

– Jeg setter stor pris på tilliten jeg har fått, og er sterkt motivert til å lede hotellet  videre. Det har vært moro å være med på  den flotte utviklingen de siste fem årene, og nå gleder jeg meg til å fortsette reisen sammen det fantastiske teamet her på Strand, sier Hammer-Larsen.

Quality Hotel Strand Gjøvik omsatte i 2017 for NOK 63,5 mill, og har hatt en veldig god utvikling  over flere år. Siden 2012 og ansettelsen av Ådne Skurdal har omsetningen steget med NOK 21 mill, eller en vekst på 50 %. Hotellet har startet 2018 på en meget god måte, og ser ut til å kunne passere NOK 65 millioner i 2018.

 

Ådne Skurdal

hotelldirektør ved Quality Hotel Strand Gjøvik er tildelt prisen «NHO Reiselivs Unge Ledertalent» for 2018.

Skurdal mottok prisen foran 500 deltagere på NHO Reiselivs årskonferanse i Kristiansand.

13 kandidater var nominert til prisen. Av disse valgte juryen ut tre toppkandidater. Ådne Skurdal gikk helt til topps foran hotelldirektør Jannicke Holmgreen Lorentzen ved Scandic Lillestrøm og driftssjef Dan Steffen Aasen i Døgnvillgruppen.

«Ådne Skurdal har bred ledererfaring og kan vise til strålende økonomiske resultater. Han utmerker seg ved å ha snudd et synkende skip med bare røde tall, til et flaggskip i sin region. Vinneren har bygd ut Food&Beverage-avdelingen med en imponerende økning i både omsetning og bunnlinje. Vinneren har, tross sin unge alder, utpreget pågangsmot og er uredd i sine satsinger», skriver juryen i sin begrunnelse.

I tillegg til å være hotelldirektør på Quality Hotel Strand Gjøvik er Ådne Skurdal visekonsernsjef med ansvar for all drift på hotell- og restaurantkonserngruppen Haut Nordics hoteller og restauranter. Haut Nordic drifter i dag tre hoteller og flere restauranter i Kongsberg, Tønsberg og på Gjøvik.

Prisen «NHO Reiselivs Unge Ledertalent» består av et diplom og et festivalgavekort på 3000 kroner.

 

 

Lennart Johansson
er ansatt som Vice President Sales ved Oslofjord Convention Center.
Johansson har siden 2015 vært kommersiell direktør ved Norges Varemesse. Før det var han i syv år Vice President i First Hotels, de siste tre som VP Business Development, Sales & Central Procurement. Forut for lederstillingene i hotellbransjen hadde han i 20 år en rekke lederstillinger i Qantas Airways, herunder som regional manager i Europa. I flyselskapet jobbet han både i Australia, Tyskland og på Tahiti.
På Oslofjord Convention Center blir han overordnet ansvarlig for all salgsvirksomhet av Convention, Hotel & Resort anlegget.

Sonja Birch-Olsen
er ansatt som kommunikasjons- og prosjektkoordinator i VisitOSLO. Hun kommer fra stillingen som PR- og kommunikasjonssjef i VisitNorway/Innovasjon Norge i London, og har tidligere arbeidet som Digital manager i Visit Denmark, og prosjektleder for Innovasjon Norge i London.
Birch-Olsen er utdannet journalist fra The University of Sheffield, og har lang og bred internasjonal erfaring innenfor reiseliv, kommunikasjon og digitalisering.
– Som kommunikasjons- og prosjektkoordinator i VisitOSLO vil Birch-Olsen få ansvaret for å videreutvikle vår kommunikasjonsstrategi, være pressekontakt, samt involveres i de store prosjektene med våre største samarbeidspartnere innenfor både næringslivet og kommunen, sier adm. direktør Christian Lunde.

Mathias Mansoori
er ansatt som ny driftsdirektør i Clarion Collection Norge. Med 20 års erfaring fra hotell- og restaurantbransjen, gir han Clarion Collection kompetanse innenfor Food & Beverage på rett tidspunkt.
De siste årene har Mansoori jobbet som hotelldirektør i Haugesund, Trondheim og nå sist som direktør for to hoteller i Bergen, alle innenfor Scandic. Mansoori har tidligere vært med å åpne restauranter, barer og nattklubber i Sverige, Norge og Australia.
– Mathias lever for å skape gode resultater, han har kommersiell teft, er faglig dyktig og en lagspiller med evne til å spille andre gode, sier en fornøyd John Kristian Stubban, Senior Vice President i Clarion Collection Hotel.

 

 

 

Wilhelm Hartwig

er ansatt som hotelldirektør på Petter Stordalens seneste Oslo-prosjekt, Amerikalinjen. Han begynte i hotellbransjen som bellman i 2001. De siste fem årene har han utmerket seg i en rekke ulike stillinger og demonstrert en unik lidenskap og teft for hotelldrift, senest som hotelldirektør for Clarion Collection Hotel Folketeateret og Clarion Collection Hotel Gabelshus i Oslo.

Det gule signalbygget midt på Jernbanetorget rommet i sin tid kontoret til den tradisjonsrike Norske Amerikalinjen. Amerikalinjens 124 rom vil by på sentral beliggenhet, “king size service” og et generøst restaurant- og bar-tilbud for både hotellgjester og Oslos befolkning.

– Vi er svært begeistret for å ha Wilhelm på teamet. Hans bakgrunn viser til et lederskap som inspirerer de rundt ham, driver resultater og spisser konsepter. Han er med andre ord helt rett for dette prosjektet og vi ser frem til å følge ham i utviklingen av hotellet, sier Trond Bastiansen, Chief Operating Officer i Nordic Hotels & Resorts, som skal drive Amerikalinjen.

Hartwig tiltrer stillingen 1. August 2017, og Amerikalinjen åpner dørene sommeren 2018.

 

Kenneth Jensen

er ansatt som kommersiell direktør i Haut Nordic AS. I tillegg til kjente Hotel Klubben i Tønsberg, driver konsernet Grand Hotel på Kongsberg (med nybygde Magazinet konferansesenter), nyoppussede Grand Hotel på Gjøvik og spahotellet Strand på Gjøvik – alle med franchiseavtale med Nordic Choice Hotels. Konsernet driver også en rekke restauranter i og utenfor hotellene. Restauranthuset Glade Kongsberg er konsernets største enkeltstående restaurantprosjekt, og det huser Dolly Dimple’s og Big Horn Steak House.

– Ansettelsen av Kenneth Jensen er en viktig del av konsernets vekststrategi. Vi skal vokse både på eksisterende og nye anlegg. Kenneth skal jobbe med konsernets salgsapparat, mersalg i våre restauranter og med å styrke den kommersielle delen av organisasjonen. Han skal også ha en rolle som ressursperson og bidragsyter for våre direktører og daglige ledere, sier administrerende direktør i Haut Nordic, Sondre Prestegard.

Kenneth Jensen er utdannet diplomøkonom med spesialisering innen reiselivsledelse. Han har lang fartstid innen salg og ledelse, og har blant annet jobbet som salgsdirektør i Eniro Norge og Schibsted.

 

Nye direktører på Hotel Norge by Scandic og Scandic Ørnen

Lise Solheim Haukedal begynner som hotelldirektør på ikoniske Hotel Norge 1. juni i år. Haukedal er i dag hotelldirektør på Scandic Ørnen, men er ute i foreldrepermisjon til hun tar over roret ved Hotel Norge. Per Paulsen, tidligere hotelldirektør for Radisson Blu Hotel Norge, tar over sjefsrollen på Scandic Ørnen fra samme dato.

Haukedal er 37 år gammel, men har allerede hatt en imponerende karriere; hun ble kåret til “Årets Unge Hotelier” i 2010, som hotelldirektør forvandlet hun Scandic Ørnen til Kygo Hotel i løpet av noen hektiske dager i 2015 og samme år ble Scandic Ørnen nominert til Norges beste hotell.

Fra 2008 til 2010 var Haukedal Food & Beverage Manager ved Hotel Norge, og hun gleder seg stort til å komme tilbake til hotellet. Haukedal har store ambisjoner for Hotel Norge by Scandic, som hotellet vil hete når det igjen åpner dørene sommeren 2018, etter å ha vært stengt i to år.

Per Paulsen har i Haukedals fravær midlertid vært sjef på Scandic Ørnen, men fra 1. juni tar han over hotelldirektørjobben på fast basis. Paulsen var direktør på Hotel Norge fra 2011 og frem til hotellet stengte for omfattende renovering og ombygging i fjor. Paulsen har lang fartstid i hotell- og restaurantnæringen. Han startet sin hotellkarriere som kokkelærling ved Hotel Norge i 1973, og har siden jobbet som kjøkkensjef ved ulike hoteller og restauranter i Bergen og omegn. Han har vært hotelldirektør for blant annet Scandic Bergen Airport og Scandic i Stavanger.

 

Tore Jørgensen

er ansatt som ny adm. direktør ved Oslofjord Convention Center. Han har blant annet vært Vice President Sales i First Hotels i Norden og salgsdirektør for Norge i Nordic Choice Hotels, med ansvar for hotellkjedens selgere og viktigste kunder. Jørgensen har i tillegg ledet Nordic Choice resorthotell på Hafjell og kommer nå fra stillingen som direktør for Clarion Hotel Tyholmen i Arendal.

Allerede i juni åpner han det første av Oslofjords i alt 15 nye hotellbygg.

– Vi er svært glade for å ha fått med oss Tore på laget, og derigjennom profesjonalisere organisasjonen ytterligere. Med fartstid fra ledende aktører i norsk og nordisk hotellnæring de siste 27 årene, har han de beste forutsetning for å realisere den sterke kommersielle satsningen som nå starter på Oslofjord. Han kjenner markedene vi retter oss mot, og hans kompetanse og nettverk er svært verdifullt for oss, sier styreleder Roar Ingdal i Oslofjord Convention Center.

I 2021 ferdigstilles investeringer for 3 milliarder kroner. Da står enda større konferansefasiliteter med flerbruksmuligheter, i tillegg til 15 nye hotellbygg, samt badeanlegg, ferdig. Samlet vil anlegget disponere 2400 rom, inklusive 1600 suiter, og ha en konferansekapasitet på 6800 sitteplasser.

 

 Aina Aalen Bjerkvik

er ansatt som ny hotelldirektør for Radisson Blu Hotel Ålesund. Med omfattende oppussing av alle hotellrommene og førsteklasses service, vil den erfarne hotelldirektøren sørge for at hotellet er Ålesunds beste overnattingssted.

– Jeg ser frem til å lede det erfarne og dedikerte teamet og gi gjestene de absolutt beste hotellopplevelsene i byen, sier Aina Aalen Bjerkvik. Bjerkvik kommer fra stillingen som hotelldirektør ved Sagafjord Hotel i Sæbø. Hun er fra Florø, og har tidligere vært hotellsjef ved Quality Hotel Waterfront i Ålesund i fem år. – Ålesund er et viktig satsningsområde for oss og vi er sikre på at Aina er riktig kvinne til å lede Radisson Blu Hotel Ålesund. Aina skal både lede hotellet gjennom en omfattende oppussingsprosess og sørge for at vi holder det høye servicenivået som kjeden er kjent for, sier Ronald Smithjes, regionsdirektør i Norge for Rezidor Hotel Group.

Hotellet har 131 rom og suiter og er et av de nyeste fullservicehotellene i byen. Radisson Blu Hotel Ålesund har nylig pusset opp møte- og konferanserommene og nå står 131 hotellrom for tur.
Jørn Lie

Restauratør Jørn Lie på Gamle Raadhus og Vaaghals i Oslo, har takket ja til å bli ny manager for de norske kokkelandslagene. Han har selv vært på kokkelandslaget, først som kokk i perioden 1994-1996 og deretter som kaptein i perioden 1996-2000.

Lie var nylig dommer under IKA Culinary Olympics og kjenner derfor til konkurranseverdenen både som deltager og dommer.

FOTO: Annette Larsen

 

Andreas Gottlieb

er ansatt som ny salgsdirektør for Best Western Scandinavia. Andreas kommer fra rollen som salgssjef for Scandic i Stockholmsregionen. Der har han blant annet hatt ansvaret for salgsarbeidet for følgende av kjedens hoteller; Scandic Grand Central, Scandic Continental og Haymarket by Scandic. Andreas har hatt flere ledende roller innen salg, dels hos Scandic, men også innen Strömma og Marriott.

 

 

Kristoffer Solstad

er utnevnt til ny HR-direktør for Rezidor Hotel Group i Norden og blir dermed ansvarlig for hotellselskapets HR-initiativ for de flere tusen medarbeiderne i regionen. Solstad vil ha særlig fokus på å videreutvikle selskapets treningsprogram for de ansatte og selskapets unike serviceprogram.

Solstad ble ansatt i Rezidor Hotel Group i 2004 og har omfattende erfaring i ledelses- og medarbeiderutvikling etter å ha hatt flere lederstillinger i selskapet. Han har vært involvert i internasjonale og nasjonale HR-relaterte prosjekter og har blant annet vært delaktig i utviklingen av selskapets Performance Management Process.

Solstad har vært trener ved Rezidor Hotel Groups “Business School” siden 2007 og er Master Trainer for flere av selskapets treningsprogrammer. Han har vært delaktig i utviklingen og implementeringen av flere av selskapets treningsprogrammer, nå sist det nyutviklede og oppdaterte “Yes I Can!”-serviceprogrammet for Radisson Blu.

Kristoffer Solstad har en bachelorgrad with Honours i “Hotel and Tourism Management” fra Queen Margaret University i Edinburgh, Storbritannia og Certificate i “Strategic Management” fra School of Hotel Administration ved Cornell University i Ithaca, USA. Solstad blir del av Rezidor Hotel Groups nordiske ledergruppe og vil ha base i Stockholm.

 

Nye direktører på Scandic Solli og Scandic Holmenkollen Park

Claus Petersen 2Claus Petersen tiltrer som ny direktør på Scandic Solli og Bjørn Runar Johansen tar over samme stilling på Scandic Holmenkollen Park. Begge er rekruttert internt.

Bjørn Runar JohansenBjørn Runar Johansen kommer fra stillingen som hotellsjef for Scandic Fornebu, hvor han har vært siden åpningen av hotellet i 2012. Han ser frem til å ta fatt på nye oppgaver.

– Scandic Holmenkollen Park er ett unikt hotell med mye historie og mange kompetente medarbeidere. Jeg er ydmyk oppgaven og stolt over å få overta som hotelldirektør på ett så stort og spesielt hotell , sier Petersen.

Johansen har også tidligere vært del av en arbeidsgruppe som jobbet på tvers av flere hoteller og hatt en ledende stilling på bla annet Clarion Royal Christiania i Oslo.

På nyrenoverte Scandic Solli tiltrer Claus Petersen som ny hotelldirektør. Petersen kommer fra stillingen som hotelldirektør for Scandic Holmenkollen Park, hvor han har vært i 9 år. Han gleder seg til fortsettelsen og nye utfordringer.

Petersen er et kjent fjes i bransjen og har gjennom årene blant annet hatt ledende stillinger på både Scandic Seilet i Molde og Radisson Blue Hotell Plaza.

– At både Bjørn Runar og Claus kommer fra andre stillinger hos oss gjør at de kjenner godt til selskapet. De har begge tidligere gjort det meget bra på sine respektive hoteller og jeg har vet at de vil fortsette å gi gjestene våre mange svært gode hotellopplevelser, sier adm. dir. i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

 

Marcus Carlsson

Marcus Carlsson IMG_9712_fixer ansatt som direktør i Petter Stordalens eiendomsselskap, Home Properties.

Med 19 eiendommer i Norden er Home Properties et av markedets beste på utvikling og forvaltning av hotelleiendom. I tillegg vil Carlsson også ha ansvaret for eiendommene i Stordalens selskap Anker Properties.

– Marcus har vært en del av Nordic Choice Hotels i mange år og han kan hotelldrift. Marcus har imponert med sin business-teft og øye for detaljer. Jeg er sikker på at Marcus er den rette mannen for Home Properties, sier Petter A. Stordalen.

Marcus Carlsson har tidligere vært driftsdirektør for Comfort-kjeden, med blant annet ansvar for nye kontrakter. De to siste årene har Carlsson jobbet som Director of Project Development for Nordic Choice Hotels, med ansvar for å finne nye hotellprosjekt og kontraktsforhandlinger med eiendomsutviklere.

Home Properties og Anker Properties eier blant annet Clarion Hotel Post i Gøteborg, Clarion Hotel Amaranten i Stockholm og Clarion Collection Hotel Christiania Teater i Oslo. I tillegg til den daglige driften av Home Properties vil Marcus Carlsson jobbe tett med business development i Nordic Choice Hotels.

 

Mikael Eliassen

Mikael Eliassen Fotograf_beate_willumsen_-0026_PRINTer ansatt som daglig leder for The Well, Nordens største spa, på Kolbotn.

– Jeg gleder meg til å introdusere noe helt nytt i Norge. En gigantisk japansk avdeling, jungelsauna, hamam, rhassoul, 15 badstuer og 11 forskjellige basseng, det er virkelig et helt unikt opplevelsessenter for kropp og sjel, sier Eliassen.

Det 10.500 kvadratmeter store spa- og velværesenteret åpner i desember.

Eliassen har tidligere jobbet som direktør ved Quality Hotel Grand Royal i Narvik, Clarion Hotel Ernst i Kristiansand og Kragerø Resort, og har vært pre opening manager for The Well siden november 2014.

The Well er heleid av The Well AS, et selskap i Canica systemet.

 + 

Medal of Excellence til kokk og servitør i Yrkes-VM i Brasil

NETT Worldskills MathiasogMartinBåde kokk Martin Trana Flak og servitør Mathias Toresen fikk Medal of Excellence under World Skills, VM i yrkesfag, i Brasil.

Både Toresen og Trana Flak endte på 11.plass i sine konkurranser.

Hele 14 av de norske utøverne tok med seg Medal of Excellence hjem. Dette er en medalje deltagerne får hvis de får mer enn 500 poeng i konkurransen.

NHO Reiseliv er stolte og glade for den innsatsen Trana Flak og Toresen har vist under VM.

– Vi i NHO Reiseliv gratulerer Martin og Mathias med innsatsen under World Skills i Brasil. Det er utrolig flott at norsk reiseliv kan skilte med så flinke og engasjerte unge medarbeidere. Det vil bli spennende å følge Martin og Mathias videre i deres karriere i norsk reiseliv, sier Vibeke Myrstad, fagsjef kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

 

Cornelius Middelthon

5 Bransjefolk Middelthon overtar som Adm. dir. ved Sola Strand Hotel 17.08.15 - DSC_1436er tiltrådt som ny direktør ved Sola Strand Hotel, Gisle Steffensen, som har sjekket ut etter 51 år i hotellbransjen og nær 14 år ved Sola Strand Hotel.

– Jeg er trygg på at jeg overlater hotellet i meget trygge hender hos Cornelius og ønsker ham lykke til videre, sier Gisle Steffensen.

Middelthon har solid bakgrunn fra hotellbransjen, som adm. dir. for Radisson Blu Royal Hotel og Radisson Blu Hotel Norge i Bergen, samt Radisson Blu Royal Garden Hotel i Trondheim.

Som ung arbeidet han også som mannskap på cruiseskipet S/S «Norway», og har drevet kafé på Briskeby i Oslo en periode på begynnelsen av 90-tallet, helt til Radisson SAS ønsket ham tilbake i sine rekker.

Middelthon arbeidet fire år som driftsdirektør for Stavanger 2008, da byen var europeisk kulturhovedstad, og de siste seks årene har han arbeidet som adm. dir. i Stavanger Forum, som er blant Norges største på konferanser og utstillinger.

– Jeg er meget glad for at jeg har fått muligheten til å overta stafettpinnen på et hotell med en så unik beliggenhet, atmosfære og godt vertskap, sier Cornelius Middelthon.

 

Elin Ekrol

5 Bransjefolk Elin Ekrolvender tilbake til sin tidligere arbeidsgiver og blir HR-direktør i Scandic Hotels Norge fra 1. november.

– Det er svært gledelig at Elin Ekrol vender tilbake til Scandic, sier administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold. Hennes solide kompetanse og erfaring vil styrke vår organisasjon og jeg ser frem i mot at Elin nå vil tre inn i Scandic Norges ledergruppe.

Ekrol var HR-direktør i Scandic fra 2011 til 2012. Siden den gang har Scandic Norge vokst kraftig og teller nå hele 87 hoteller fordelt over hele landet.

Ekrol har vært offiser i marinen i nesten 16 år. Hun har utdannelse fra Sjøkrigsskolen, i tillegg til arbeidsrett fra Universitetet i Bergen, samt lederskap og organisasjonsteori. Foruten tidligere erfaring som HR-direktør ved Scandic, har Ekrol innehatt lederstillinger i Orkla og nå sist som HR-direktør i Findus.

 

Brian Gleeson

Brian Gleeson (3)er utnevnt til General Manager ved Radisson Blu Royal Hotel i Stavanger og også som Cluster General Manager for Rezidor Hotel Groups tre hoteller i samme region. Gleeson vil fokusere særlig på å posisjonere hotellene som gjestenes førstevalg og som anerkjent partner i regionen.

Utnevnelsen gjør Brian Gleeson til GM for Radisson Blu Royal Hotel i Stavanger og også som Cluster General Manager for Radisson Blu Atlantic Hotel, Park Inn by Radisson i Stavanger og Radisson Blu Royal Hotel i Stavanger. Sistnevnte tittel betyr at Gleeson vil ha det overordnede ansvaret for alle de tre hotellene.

Brian Gleeson, som opprinnelig er fra Irland, har jobbet i bransjen siden han var 14 år og ble en del av Rezidor Hotel Group in 2001. Han har jobbet mye med mat og drikke, blant annet som F&B Manager.

I 2011 ble han GM ved Radisson Blu Hotel i Tallinn og to år senere ble han utnevnt til GM ved Radisson Blu Paradise Resort og Spa i Sotsji i Russland.

– Markedet i Stavanger er i kontinuerlig endring og det krever nye måter å jobbe på, med mer fokus på konferanse- og fritidsgjester. Vi kommer til å jobbe aktivt for å tiltrekke gjester til regionen og vi er sikre på at Brian Gleeson, med sin brede internasjonale erfaring, er rett mann for jobben, sier Ronald Smithjes, Regional Director Norway for the Rezidor Hotel Group.

 

 

Mars 2015 

Åsa MurphyÅsa Murphy

er ansatt som ny leder for Profit og Distribution i Nordic Choice Hotels. Hun kommer fra stillingen som Head of Distribution i Nordic Choice. Tidligere har hun hatt flere lederposisjoner i reiselivsbransjen, blant annet som markedsdirektør i Expedia og Revenue Manager i Rezidor. Hun får ansvaret for å utvikle og implementere selskapets distribusjonsstrategi og omsetningsstyring. Analytiske, strategiske og kreative evner, grundig innsikt i markedssituasjon og gode lederegenskaper er kriterier som ligger til grunn for ansettelsen.

– Vi er veldig glade for at Åsa har takket ja til å lede Profit og Distribution. Det er avgjørende å ha en dyktig leder på disse områdene for å sikre Nordic Choice sin fremtidige konkurransedyktighet og vekst. Åsa har bred erfaring fra reiselivsbransjen og besitter enorm innsikt og kunnskap, sier Bjørn Arild Wisth, viseadministrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

 

Britt Marie Grieg

skal lede nye Clarion Collection Hotel Oleana. Hotellet åpner i hjertet av Bergen sentrum 20.mai og vil garantert sette sitt preg på byen, lover den nye hotelldirektøren. Clarion Collection Hotel Oleana ligger i historiske omgivelser midt på Torgalmenningen og får 98 rom, tre møterom, innbydende lobby samt bar og restaurant med frokost- og kveldsservering.

Britt Marie Grieg kommer fra stillingen som husøkonom ved Clarion Hotel Bergen Airport, der hun har jobbet siste 8 år. Hun var en del av kjerneteamet som åpnet hotellet og har også bidratt ved åpninger av flere andre Clarion-hoteller. Hun har også hotellerfaring fra andre kjeder.

– Britt er en energisk dame og en fantastisk leder, som er opptatt av kvalitet på produkt og opplevelser. Hun søker alltid mulighet for forbedringer og setter virkelig sitt preg på arbeidsplassen. Vi ser stort frem til å få henne med på laget i Clarion Collection, John Kristian Stubban, kjededirektør i Clarion Collection.

 

Alexander Grieg (3)Alexander Grieg

sjekker inn som ny hotelldirektør for Clarion Hotel Bergen Airport. Han kommer fra stillingen som hotelldirektør ved Clarion Hotel Tyholmen i Arendal. Grieg har tidligere jobbet med egen eiendomsmeglervirksomhet i Bergen, og vender nå hjem til Bergen for å ta over et av Clarions flaggskiphoteller i Norge. Han er utdannet ved Norges Hotellhøgskole.

– Vi ser at det satses i Bergen og at mange vil ta del i den positive utviklingen byen har hatt de siste årene. Samtidig vil kapasitetsutvidelse skjerpe konkurransen om gjestenes hjerter. Da er det en enorm trygghet å vite at Clarion Hotel Bergen Airport har svært kompetente medarbeidere som er motivert til å strekke seg langt for våre gjester, sier Alexander Grieg.

Clarion Hotel Bergen Airport åpnet i 2007 og har siden oppstart vært en motor i Clarion-kjeden.

– Alexander er en trygg og ambisiøs leder som kan vise til meget gode resultater. Han hopper nå på et tog i stor fart. Næringslivet blomstrer, befolkningen vokser og vi forventer ytterligere vekst som følge av flyplassutvidelsen. Vi føler oss trygg på at Alexander er rett person til å overta styringen av Clarion Hotel Bergen Airport, sier Henrik Berghult, kjededirektør for Clarion Hotel.

++

Nytt om navn, februar 2015

Ronald SmithjesRonald Smithjes er ansatt som ny Regional Director i Norge for Rezidor Hotel Group, etter Jan Petter Eilertsen. Han blir en del av Rezidors nordiske ledergruppe og vil rapportere direkte til Thomas Engelhart, Area Vice President Nordics i Rezidor Hotel Group. Ronald Smithjes har stor operasjonell, finansiell og kommersiell erfaring og har arbeidet i en rekke stillinger i hotell- og restaurantbransjen, før han begynte sin karriere i Rezidor Hotel Group i 2002. Han har jobbet som Controller på Radisson SAS Amsterdam og ved hovedkvarteret i Brussel. Han kommer nå fra stillingen som District Director Baltics og General Manager for Radisson Blu Latvia. Smithjes vil som Region Director være ansvarlig for samtlige Radisson Blu og Park Inn by Radisson-hoteller i Norge. Norge er ett strategisk viktig marked for Rezidor, med en rekke omfattende renoverings- og byggprosjekter planlagt for de kommende årene. – Vi er den ledende internasjonale aktøren på det nordiske hotellmarkedet og Norge er ett av våre viktigste markeder. Jeg er overbevist om at Ronalds lange erfaring blir ett viktig tilskudd når vi nå satser stort på å videreutvikle våre hoteller i Norge, sier Thomas Engelhart, Area Vice President Nordics i Rezidor Hotel

 

Rickard Ternblom

er ansatt som ny toppsjef i Fjord Line, etter Ingvald Fardal, som siden 2007 har ledet fergerederiet gjennom en periode preget av sterk vekst og modernisering av flåten. Ternblom har siden ifjor vår vært direktør for Fjord Lines linje mellom Langesund og Hirtshals.

Ternblom er fra Göteborg og har bred bakgrunn fra cruisefergebransjen. Før han begynte i Fjord Line jobbet han 18 år i ulike roller i Stena-konsernet, både i Sverige, Norge og Sydøst-Asia, og var blant annet linjedirektør for linjen Oslo – Frederikshavn.

 

Daniel Skjeldam

konsernsjef i Hurtigruten, ble kåret til “Årets toppleder i norsk reiseliv” under Grand Travel Awards 2015. Hurtigruten vant samtidig prisen for «Årets fergerederi», en pris selskapet har mottatt flere ganger tidligere.

Hurtigruten har den siste tiden vært gjennom betydelige endringer, både nasjonalt og internasjonalt. Ledet av konsernsjef Daniel Skjeldam, har selskapet gjennomført en snuoperasjon med sterk fokus både på kostnadssiden, men ikke minst innen produktutvikling, salg og marked.

Grand Travel Awards arrangeres årlig av fagbladet Travel News.

 

++++++++++++++++++++++

Nytt om navn, desember

Tina Våtvik Olsen

8 Tillegg Bransjefolk Tina Våtvik Olsen ny driftsdirektør CC Norgeblir ny driftsdirektør i Clarion Collection Norge. Hun har lang og bred erfaring fra hotellbransjen og begynte sin karriere i Nordic Choice Hotels som kurs- og konferansesjef på Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo. Tina gikk deretter over til Comfort Hotels, hvor hun har innehatt flere viktige pre-opening- og hotelldirektør-stillinger. Etter dette gikk ferden videre til direktørstilling ved Quality Hotel 33, og sist jobbet Tina som hotelldirektør ved Clarion Hotel Bergen Airport.

Fra 1.mars skal hun ta fatt på nye oppgaver som driftsdirektør for Clarion Collections 22 hoteller i Norge.

– Med en så variert og lang bakgrunn fra de fleste av kjedene i Nordic Choice Hotels, vil Tina bidra med økonomisk innsikt, bred hotellerfaring, gode kommunikasjonsevner og et sterkt fokus på resultat, gjestene og medarbeiderne. Energi, mot og begeistring er viktige verdier for Tina og hun er en Nordic Choic’er på sin hals. Vi ser frem til å se henne lede teamet i Clarion Collection Norge, sier John Kristian Stubban, kjededirektør for Clarion Collection.

 

Richard Paulsen

Richard Paulsenhar tiltrådt som ny driftsdirektør i Quality Resort. Han overtar etter André Schreiner, som blir ny direktør for Clarion Hotel Royal Christiania. Richard Paulsen er idag hotelldirektør på Quality Hotel & Resort Sarpsborg. Denne stillingen blir han sittende i samtidig som han nå får ansvaret for oppfølgingen av samtlige Quality Resort-hoteller i Norge og Sverige.

Richard har lang ledererfaring fra hotell, reiseliv, salg, merkevarebygging og mediebransjen. De siste 7 årene har han arbeidet i Nordic Choice Hotels. Han var først salgs- og markedssjef i Sarpsborg, før han ble hotelldirektør på Quality Hotel & Resort Hafjell. I et meget tøft marked har teamet klart å snu og kan vise til historiske omsetningsrekorder, i tillegg til en rekke gjesteutmerkelser. Før dette var Richard nesten 20 år i mediebransjen hvor han hadde ansvaret for flere større, suksessrike medieselskaper.

– Richard blir essensiell i utformingen av den videre kursen til kjeden. Han har gjennom sin tid i Choice skapt svært gode resultater og har jobbet mye med brandets merkevarebygging. Vi er storfornøyde med å få ham med på laget. Richard er et konkurransemenneske med full fokus på gjesteopplevelse og resultater. Han kommer til å arbeide for å rendyrke og tydeliggjøre profilen til det som skal være Norges og Sveriges beste aktivitetshoteller, sier Eivind Tangvik, kjededirektør i Quality Hotel & Quality Resort.

Quality Resort er opplevelseshoteller med kurs- og konferansemuligheter i nærheten av attraktive reisemål. Quality Resort har 13 hoteller i Norden.

 

André Schreiner

Andre Schreinerer ansatt som hotelldirektør for et av Oslos største konferansehoteller, Clarion Hotel Royal Christiania. Han kommer fra stillingen som driftsdirektør i Quality Hotel og Quality Resort, og har tidligere jobbet som kjededirektør for Quality Resort. Fra 2000 til 2010 var André hotelldirektør for Quality Hotel & Resort Sarpsborg og fulgte hotellet fra åpning til etablering og utvidelse av hotellet. André har en Master of Business & Marketing fra Oslo Handelshøyskole.

– Vi er glade for å ha så dyktige og motiverte direktører som André Schreiner til å lede et av Clarions viktigste flaggskip i Norge, sier Henrik Berghult, kjededirektør for Clarion Hotel.

Clarion Hotel Royal Christiania har idag 530 rom, en konferanseavdeling med 21 møterom og total kapasitet på 1024 mennesker. Hotellet går en svært spennende tid i møte med planer om ytterligere utvidelse til 800 rom og ny konferansesal med plass til ytterligere 1000 personer.

  

Sverre McSeveny-Åril

8 Bransjefolk Sverre McSeveny-Åril 265fcceer ansatt som ny direktør i Virke for Reise Utland. Han etterfølger Rolf Forsdahl. McSeveny-Åril er cand.jur. fra Universitetet i Bergen/University of Glasgow, med spesialfag internasjonal offentlig rett og handelsrett. Han kommer fra en stilling som fagleder/juridisk seniorrådgiver hos Forbrukerombudet.

 

Gisle Steffensen

administrerende direktør ved Sola Strand Hotel, sjekker ut etter 50 år i bransjen. Han startet sin karriere som kjøkkenhjelp på Sola Strand Hotel i 1964.

Etter utenlandsopphold tok han i 1979 fatt på studier ved Hotellhøgskolen i Stavanger. I løpet av sin karriere har Gisle Steffensen bl.a. drevet KNA hotellet i Stavanger og Hotel Norge i Bergen. Under OL på Lillehammer var han faglig ansvarlig for all innkvartering og bespisning, før turen bar tilbake til Bergen som direktør ved Grand Hotel Terminus. I 2002 ble ringen sluttet da han takket ja til jobben som adm. dir. på Sola Strand Hotel i Stavanger.

Gisle har ledet en meget god utvikling på Sola Strand Hotel de 13 årene han har vært adm. dir.. Hotellet har utvidet med Strandbaren, to konferansesentre, Nordsjøbadet Spa og 56 nye hotellrom i løpet av hans tid som leder.

 

Frode Olsen

er ansatt som salgsdirektør i Servicegrossistene AS, og blir en del av

ledergruppen i selskapet. Han har bakgrunn fra Din Baker, hvor han har jobbet i 9 år som markedsdirektør og konst. adm. direktør, samt salgssjef for Bama.

Servicegrossistene er en landsdekkende grossistkjede i storhusholdningsmarkedet og består av 21 lokalt forankrede grossister, som i 2013 omsatte for NOK 2,9 milliarder. De er fullsortimentsgrossister og leverer til hotell, restaurant, kantine, fastfood, offentlig- og maritim sektor.

 

Nye direktører til First Hotels

Hotelldriftsselskapet Tribe Hotels har ansatt nye hotelldirektører til hotellene First Hotel Kolding, First Hotel Christian IV og First Hotel Olofström.

Ingela Kronsell tok i høst over som hotelldirektør for First Hotel Olofström. Kronsell er hentet fra egen organisasjon – forrige jobb var som resepsjonssjef/revenue manager ved First Hotel Mäster Johan i Malmö.

Heidi Kjær ble hentet inn til hotellnæringen igjen etter nesten to år i Holstebro kommune. Nå har hun overtatt direktørstolen ved First Hotel Kolding. Kjær har lang erfaring fra hotellbransjen og har tidligere blant annet vært direktør ved Scandic Olympic Esbjerg.

Anita Håkansson har nesten tre tiår bak seg i hotellbransjen i en rekke forskjellige selskap. Nå har hun tatt over som hotelldirektør på First Hotel Christian IV i Kristianstad.

Tribe Hotels eies av Flying Elephant og er søsterselskapet til blant annet First Hotels.

————————————-

 

Ny ledergruppe i Comfort Hotels

– Vi har satt sammen en ledergruppe som er godt rustet til å ta Comfort Hotel inn i fremtiden. Jeg er overbevist om at kombinasjonen av deres kompetanse vil gjøre Comfort Hotels uslåelig i sitt segment, sier Camilla Bergman, kjededirektør for Comfort Hotel.

Simen Vinge blir branddirektør for Comfort Hotel Xpress. Han skal lede utviklingen av Nordic Choice Hotels nyeste satsning. Xpress har fokus på teknologiske løsninger, utradisjonell rekruttering og lave priser. Til tross for sin unge alder har Simen allerede markert seg i hotellbransjen. Hans tidligere stillinger inkluderer hotelldirektør for Comfort Hotel Xpress Youngstorget og markedsdirektør for Comfort Hotel. I 2012 ble han kåret til “Årets Unge Leder i Reisebransjen“, og han har hatt en meget viktig rolle i utviklingen av Xpress-konseptet.

Olav Langli leder Comfort Hotel i Norge. Olav har solid erfaring med hotelldrift etter over 15 år i bransjen. Gjentatte ganger har han vist seg å være en leder med handlekraft og teft for innovasjon. Hans seneste rolle var som hotelldirektør for Comfort Hotel Grand Central i Oslo og han har tidligere hatt flere lederstillinger i hotellbransjen. Som driftsdirektør for Comfort Hotel Norge vil han blant annet lede Comfort Hotel Karl Johan frem mot åpningen i 2015.

Pernilla Anderson skal drive Comfort Hotel i Sverige, Danmark og Baltikum. I sin tidligere stilling som hotelldirektør, var Pernilla med på utviklingen og åpningen av rockehotellet Comfort Hotel Union Brygge i Drammen i 2010. På Nordic Choice Hotels Vinterkonferanse i 2011 ble hun nominert til prisen “General Manager of the Year”.

Terje Ropstad er ansatt som driftsdirektør for den norske grenen av Clarion Hotel. Han kommer fra stillingen som driftsdirektør i Quality Hotel. Han er utdannet innen reiseliv, økonomi og markedsføring fra Høgskolen i Lillehammer. Terje har bred ledererfaring gjennom nærmere 20 år som mellomleder og toppleder i norsk hotellnæring. Han har tidligere vært administrerende direktør i Norlandia Hotel Group, og har hatt ulike lederstillinger både innenfor drift og salg. Før dette jobbet han i Choice Hotels Scandinavia.

– Vi gleder oss enormt til å ta imot Terje som driftsdirektør for Clarion Hotel i Norge. Han har lang erfaring i hotellbransjen og grundig kjennskap til driften av flere kjeder i Nordic Choice Hotels. Vi mener at denne kompetansen, i kombinasjon med Terjes beviste lederegenskaper, vil være formgivende for fremtiden til Clarion Hotel, sier Henrik Berghult, kjededirektør for Clarion Hotel.

Som driftsdirektør i Clarion Hotel Norge vil Terje Ropstad blant annet få ansvar for det nyåpnede Clarion Hotel Energy i Stavanger og Clarion Hotel The Edge i Tromsø.  I tillegg skal han lede prosjektutviklingen av det kommende Clarion Hotel Air på Sola.

– Clarion Hotel legger bak seg et eventyrlig år med sterk vekst i Norge. Med Terje på laget har vi et fantastisk utgangspunkt for fornyelse, innovasjon og utvikling i årene fremover, sier Katalin Paldeak, Chief Operating Officer i Nordic Choice Hotels.

 

Richard Svartvik er ansatt som ny driftsdirektør i Clarion Collection Hotel i Sverige, Danmark og Baltikum.

– Richard er en trygg og tilstedeværende leder med en unik bakgrunn fra hotelldrift, kjededrift, porteføljedrift og ikke minst fra eiendomssiden. Dette gjør ham til den absolutt best egnede driftsdirektøren for Clarion Collection Hotels i Sverige, Danmark og Baltikum, sier John Kristian Stubban, driftsdirektør i Clarion Collection Hotel.

Med over 20 år i bransjen, har Richard opparbeidet seg bred erfaring fra hotelldrift, med særlig ekspertise innen salg og driftsoppfølging. Richard kommer sist fra stillingen som driftsdirektør for Clarion Hotel i Sverige.

– Jeg ser virkelig frem til å drive utviklingen av Clarion Collections hotellperler, i samarbeid med våre fantastiske medarbeidere. Vi skal sørge for at Clarion Collection Hotel fortsetter å være det selvsagte førstevalget for hotellgjester som reiser mye i Norden, sier Richard Svartvik.

Clarion Collection ble i 2014 kåret til Sveriges beste hotellkjede for forretningsreisende. Samtlige hoteller er sentralt beliggende i bygninger med en unik historie. Kjeden består i dag av 43 hoteller, men har flere nye hoteller under utvikling. I januar 2015 overtar Clarion Collection driften av Prindsen Hotel i Roskilde med 73 nye rom og Clarion Collection Hotel Borgen åpner i Örebro med 137 nye rom. I 2016 åpner Clarion Collection Hotel St Gertrud med 180 nye rom.

John F. Monhardt har tiltrådt som Senior. Advisor/Regional Director EMS Sverige/Danmark. John F. har sitt kontor i Malmø og vil hovedsakelig være ansvarlig for sydlige Sverige og

København-området i det skandinaviske hotellkonsulentselskapet. Han har bakgrunn som adm. direktør, regional- og Vice President i Rezidor Hotels og SAS Intl. Hotels. John F. Monhardt har en bachelorgrad i økonomi og adferdsvitenskap fra Universitetet i Lund i Sverige og også en Master fra Cornell University.

 

Høybakk ny GM på Radisson Blu Tromsø

Dag Johan Høybakk er ansatt som adm. dir. for Radisson Blu Hotel, Tromsø etter Poul Henrik Remmer.

– Vi er glade for å ha fått tilbake Dag Johan Høybakk i stillingen som General Manager. Høybakk har en unik kompetanse om reiselivsnæringen i Nord-Norge, og kan vise til gode resultater fra tidligere. Rezidor er den største internasjonale hotellkjeden i Norge og kombinasjonen av et sterkt internasjonalt nettverk og solid regional kompetanse, gjør at vi har en sterk posisjon i Nord-Norge. Høybakk vil bidra til at vi forsterker denne posisjonen, sier Thomas Engelhart, Area Vice President, Rezidor Hotel Group. Radisson Blu Hotel har 269 deluxe rom og suiter.

Dag Johan Høybakk var GM ved Radisson Blu Hotel Tromsø i perioden 2004-2008, den gang Radisson SAS Hotel Tromsø. Siden har han jobbet som GM for Malangen Brygger, og kommer nå fra stillingen som daglig leder i turoperatøren Tromsø Adventure.

 

Nye kjededirektører i Nordic Choice

I august tiltrådte Katalin Paldeak som Chief Operating Officer (COO) for Nordic Choice Hotels. Nå er den øvrige ledergruppen med kjededirektører for de respektive kjedene Comfort Hotels, Clarion Collection og Clarion Hotels klar.

Henrik Berghult er ansatt som kjededirektør for Clarion Hotel. Han har bred erfaring fra flere internasjonale hotellselskaper, og kommer nå fra stillingen som hotelldirektør på Clarion Hotel Arlanda Airport. Med et sterk kommersielt fokus, kombinert med kreativitet og gjennomføringsevne, skal Henrik bidra til å forsterke merkevaren Clarion Hotel.

John Kristian Stubban er ansatt som kjededirektør for Clarion Collection.

Han kommer fra stillingen som driftsdirektør i samme kjede og har lang erfaring fra hotelldrift, med særlig ekspertise innen revenue og distribusjon. Med strategisk teft og evne til å skape lønnsom vekst, skal John Kristian løfte Clarion Collection ytterligere.

Camilla Bergman er ansatt som kjededirektør for Comfort Hotel. Hun kommer fra stillingen som driftsdirektør i Clarion Hotel. Camilla har lang erfaring innen strategi, salg, distribusjon og økonomi. Med en egen evne til å skape om visjoner til realistiske og gjennomførbare ideer, er Camilla en utmerket match for Comfort Hotel.

Eivind Tangvik skal videreutvikle og forsterke merkevaren og organisasjonen innen Quality Hotel og Quality Resort. Eivind er en av Nordic Choice Hotels’ mest kompetente og erfarne kjededirektører, som står for kontinuitet og gjennomføringskraft.

– Med nærmere 4000 rom under utbygging de neste 3 årene, er vi avhengig av en organisasjonsstruktur som er rustet for offensiv vekst. Vi er utrolig fornøyd med det nye laget som er på plass. Organisasjonsendringen gir oss et fantastisk utgangspunkt for fornyelse, innovasjon og utvikling i årene fremover, sier adm. dir. i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth. 

 

Marianne Nygård-Hansen

er ansatt som ansvarlig for markedsføring og kommunikasjon i Fursetgruppen Restaurant Group, som driver flere av Oslos mest populære restauranter, blant annet Ekebergrestauranten, Festningen, Grilleriet, Lofoten m.fl.

– Vi er svært glade for å få med oss Marianne på laget og har store forventninger til henne. Som en av Norges største restaurantgrupperinger, må vi fortsette å utvikle oss på alle områder, og her kommer Mariannes bakgrunn og kompetanse inn. Marianne vil få ansvar for å utvikle og styrke vår synlighet og tilstedeværelse for samtlige av våre 21 restauranter og Fursetgruppen som helhet. I vår bransje ser vi et økende behov for å lytte til gjestene våre, lære mer om hva de liker – og ikke liker, og tilpasse oss deretter. Mer og mer av restaurantopplevelser foregår idag i digitale- og sosiale arenaer, og her vil Mariannes kompetanse komme veldig godt med, sier administrerende direktør i Fursetgruppen, Gjøran Sæther.

Marianne Nygård-Hansen kommer fra en tilsvarende stilling i Høyergruppen og har bred erfaring fra både tradisjonelle og digitale markedsførings- og kommunikasjonskanaler. Hun har flere års erfaring med merkevarebygging innenfor reiseliv-, helse- og kommunikasjonsbransjen.

  

Manuel Kliese

er ansatt som ny markedssjef for Innovasjon Norges reiselivssatsing i Tyskland.

Klise vil lede reiselivssatsingen ved Innovasjon Norges kontor i Hamburg, hvor han tar over stafettpinnen fra Georg Hana.

Manuel Kliese er 31 år og utdannet innen reiselivsmarkedsføring i Tyskland. Han kommer til Innovasjon Norge fra stillingen som leder for partnermanagement og samarbeid hos Deutsche Zentrale für Tourismus e.v. (DZT). Han har tidligere også vært leder for destinasjonen Nord-Øst Europa og ledet DZTs kontor i Norge fra 2010 til 2012.

 

John F. Monhardt

har tiltrådt som Sr. Advisor/Regional Director EMS Sverige/Danmark. John F. har sitt kontor i Malmø og vil hovedsakelig være ansvarlig for sydlige Sverige og

København-området i det skandinaviske hotellkonsulentselskapet. Han har bakgrunn som adm. direktør, regional- og Vice President i Rezidor Hotels og SAS Intl. Hotels. John F. Monhardt har en bachelorgrad i økonomi og adferdsvitenskap fra Universitetet i Lund i Sverige og også en Master fra Cornell University.

 

 

 

About the Author