NYTT OM NAVN

Fredrik Ekelund

blir ny Senior Vice President for Quality Hotel i Norden. Han kommer fra rollen som Chief Operating Officer i butikkjeden Nille.

– Quality Hotel er på en spennende reise der man jobber med å ta seg fra kvalitetssikre serviceleveranser, til å skape overraskende, nye, spennende gjesteopplevelser. Dette er en reise som krever en ytterst ansvarlig leder med glød, stor gjennomføringskraft og som ser kommersielle muligheter i det meste. Utifra dette har vi lett etter en person som forstår hvordan man bygger et stort dreamteam av Quality Hotels drøyt 5000 medarbeidere, og dermed omsette ambisjoner i virkelighet. Fredrik er en person med alle egenskapene vi søker, og som jeg er sikker på at kommer til å levere fra dag én, sier Katalin Paldeak, Chief Operating Officer Nordic Choice Hotels.

Fredrik Ekelund er utdannet sivilingeniør i elektronikkdesign ved Linköpings Tekniska Högskola og jobber idag som COO for Nille. I nåværende stilling har han også kommersielt ansvar for konseptutvikling og markedsføring av butikkjeden. I Nille har Ekelund jobbet med å omprofilere kjeden, utvikle et tydeligre butikkonsept, samt skape merverdi for kundene. Disse erfaringene vil bli sentrale i Quality Hotels fortsatte utviklingsarbeid.

– Jeg brenner for å bygge sterke team. Team som ikke bare leverer opplevelser som gjør at gjestene kommer tilbake, men også som gjør at medarbeiderne elsker å gå på jobb. Quality Hotel er inne i et utrolig spennende arbeide som jeg vil være en del av. Jeg elsker å tenke stort, sette høye mål og jobbe med teamet for å levere, sier Fredrik Eklund, påtroppende Senior Vice President i Quality Hotel.

Fredrik Ekelund er født og oppvokst i Halmstad, men har bodd i Oslo med sin familie i en årrekke. Han tiltrer sin nye stilling 31. oktober.

 

Karoline Hammer-Larsen 

er ansatt som ny hotelldirektør på Quality Hotel Strand, Gjøvik. Hun kommer fra rollen som hotellsjef, og har tidligere vært ansatt som F&B Manager.

Hun har mange års erfaring innenfor hotell og servicebransjen i ulike roller og vi gleder oss til å få henne inn som direktør, sier Ådne Skurdal, vise-administrerende direktør i Haut Nordic AS (eier av driftsselskapet).

Hun kommer nå fra rollen som hotellsjef, og har en periode driftet hotellet på en god og meget effektiv måte, som har bidratt til at hotellet så langt i 2018 har levert sine sterkeste resultater noensinne.

– Jeg setter stor pris på tilliten jeg har fått, og er sterkt motivert til å lede hotellet  videre. Det har vært moro å være med på  den flotte utviklingen de siste fem årene, og nå gleder jeg meg til å fortsette reisen sammen det fantastiske teamet her på Strand, sier Hammer-Larsen.

Quality Hotel Strand Gjøvik omsatte i 2017 for NOK 63,5 mill, og har hatt en veldig god utvikling  over flere år. Siden 2012 og ansettelsen av Ådne Skurdal har omsetningen steget med NOK 21 mill, eller en vekst på 50 %. Hotellet har startet 2018 på en meget god måte, og ser ut til å kunne passere NOK 65 millioner i 2018.

 

Ådne Skurdal

hotelldirektør ved Quality Hotel Strand Gjøvik er tildelt prisen «NHO Reiselivs Unge Ledertalent» for 2018.

Skurdal mottok prisen foran 500 deltagere på NHO Reiselivs årskonferanse i Kristiansand.

13 kandidater var nominert til prisen. Av disse valgte juryen ut tre toppkandidater. Ådne Skurdal gikk helt til topps foran hotelldirektør Jannicke Holmgreen Lorentzen ved Scandic Lillestrøm og driftssjef Dan Steffen Aasen i Døgnvillgruppen.

«Ådne Skurdal har bred ledererfaring og kan vise til strålende økonomiske resultater. Han utmerker seg ved å ha snudd et synkende skip med bare røde tall, til et flaggskip i sin region. Vinneren har bygd ut Food&Beverage-avdelingen med en imponerende økning i både omsetning og bunnlinje. Vinneren har, tross sin unge alder, utpreget pågangsmot og er uredd i sine satsinger», skriver juryen i sin begrunnelse.

I tillegg til å være hotelldirektør på Quality Hotel Strand Gjøvik er Ådne Skurdal visekonsernsjef med ansvar for all drift på hotell- og restaurantkonserngruppen Haut Nordics hoteller og restauranter. Haut Nordic drifter i dag tre hoteller og flere restauranter i Kongsberg, Tønsberg og på Gjøvik.

Prisen «NHO Reiselivs Unge Ledertalent» består av et diplom og et festivalgavekort på 3000 kroner.

 

 

Lennart Johansson
er ansatt som Vice President Sales ved Oslofjord Convention Center.
Johansson har siden 2015 vært kommersiell direktør ved Norges Varemesse. Før det var han i syv år Vice President i First Hotels, de siste tre som VP Business Development, Sales & Central Procurement. Forut for lederstillingene i hotellbransjen hadde han i 20 år en rekke lederstillinger i Qantas Airways, herunder som regional manager i Europa. I flyselskapet jobbet han både i Australia, Tyskland og på Tahiti.
På Oslofjord Convention Center blir han overordnet ansvarlig for all salgsvirksomhet av Convention, Hotel & Resort anlegget.

Sonja Birch-Olsen
er ansatt som kommunikasjons- og prosjektkoordinator i VisitOSLO. Hun kommer fra stillingen som PR- og kommunikasjonssjef i VisitNorway/Innovasjon Norge i London, og har tidligere arbeidet som Digital manager i Visit Denmark, og prosjektleder for Innovasjon Norge i London.
Birch-Olsen er utdannet journalist fra The University of Sheffield, og har lang og bred internasjonal erfaring innenfor reiseliv, kommunikasjon og digitalisering.
– Som kommunikasjons- og prosjektkoordinator i VisitOSLO vil Birch-Olsen få ansvaret for å videreutvikle vår kommunikasjonsstrategi, være pressekontakt, samt involveres i de store prosjektene med våre største samarbeidspartnere innenfor både næringslivet og kommunen, sier adm. direktør Christian Lunde.

Mathias Mansoori
er ansatt som ny driftsdirektør i Clarion Collection Norge. Med 20 års erfaring fra hotell- og restaurantbransjen, gir han Clarion Collection kompetanse innenfor Food & Beverage på rett tidspunkt.
De siste årene har Mansoori jobbet som hotelldirektør i Haugesund, Trondheim og nå sist som direktør for to hoteller i Bergen, alle innenfor Scandic. Mansoori har tidligere vært med å åpne restauranter, barer og nattklubber i Sverige, Norge og Australia.
– Mathias lever for å skape gode resultater, han har kommersiell teft, er faglig dyktig og en lagspiller med evne til å spille andre gode, sier en fornøyd John Kristian Stubban, Senior Vice President i Clarion Collection Hotel.

 

 

 

Wilhelm Hartwig

er ansatt som hotelldirektør på Petter Stordalens seneste Oslo-prosjekt, Amerikalinjen. Han begynte i hotellbransjen som bellman i 2001. De siste fem årene har han utmerket seg i en rekke ulike stillinger og demonstrert en unik lidenskap og teft for hotelldrift, senest som hotelldirektør for Clarion Collection Hotel Folketeateret og Clarion Collection Hotel Gabelshus i Oslo.

Det gule signalbygget midt på Jernbanetorget rommet i sin tid kontoret til den tradisjonsrike Norske Amerikalinjen. Amerikalinjens 124 rom vil by på sentral beliggenhet, “king size service” og et generøst restaurant- og bar-tilbud for både hotellgjester og Oslos befolkning.

– Vi er svært begeistret for å ha Wilhelm på teamet. Hans bakgrunn viser til et lederskap som inspirerer de rundt ham, driver resultater og spisser konsepter. Han er med andre ord helt rett for dette prosjektet og vi ser frem til å følge ham i utviklingen av hotellet, sier Trond Bastiansen, Chief Operating Officer i Nordic Hotels & Resorts, som skal drive Amerikalinjen.

Hartwig tiltrer stillingen 1. August 2017, og Amerikalinjen åpner dørene sommeren 2018.

 

Kenneth Jensen

er ansatt som kommersiell direktør i Haut Nordic AS. I tillegg til kjente Hotel Klubben i Tønsberg, driver konsernet Grand Hotel på Kongsberg (med nybygde Magazinet konferansesenter), nyoppussede Grand Hotel på Gjøvik og spahotellet Strand på Gjøvik – alle med franchiseavtale med Nordic Choice Hotels. Konsernet driver også en rekke restauranter i og utenfor hotellene. Restauranthuset Glade Kongsberg er konsernets største enkeltstående restaurantprosjekt, og det huser Dolly Dimple’s og Big Horn Steak House.

– Ansettelsen av Kenneth Jensen er en viktig del av konsernets vekststrategi. Vi skal vokse både på eksisterende og nye anlegg. Kenneth skal jobbe med konsernets salgsapparat, mersalg i våre restauranter og med å styrke den kommersielle delen av organisasjonen. Han skal også ha en rolle som ressursperson og bidragsyter for våre direktører og daglige ledere, sier administrerende direktør i Haut Nordic, Sondre Prestegard.

Kenneth Jensen er utdannet diplomøkonom med spesialisering innen reiselivsledelse. Han har lang fartstid innen salg og ledelse, og har blant annet jobbet som salgsdirektør i Eniro Norge og Schibsted.

 

Nye direktører på Hotel Norge by Scandic og Scandic Ørnen

Lise Solheim Haukedal begynner som hotelldirektør på ikoniske Hotel Norge 1. juni i år. Haukedal er i dag hotelldirektør på Scandic Ørnen, men er ute i foreldrepermisjon til hun tar over roret ved Hotel Norge. Per Paulsen, tidligere hotelldirektør for Radisson Blu Hotel Norge, tar over sjefsrollen på Scandic Ørnen fra samme dato.

Haukedal er 37 år gammel, men har allerede hatt en imponerende karriere; hun ble kåret til “Årets Unge Hotelier” i 2010, som hotelldirektør forvandlet hun Scandic Ørnen til Kygo Hotel i løpet av noen hektiske dager i 2015 og samme år ble Scandic Ørnen nominert til Norges beste hotell.

Fra 2008 til 2010 var Haukedal Food & Beverage Manager ved Hotel Norge, og hun gleder seg stort til å komme tilbake til hotellet. Haukedal har store ambisjoner for Hotel Norge by Scandic, som hotellet vil hete når det igjen åpner dørene sommeren 2018, etter å ha vært stengt i to år.

Per Paulsen har i Haukedals fravær midlertid vært sjef på Scandic Ørnen, men fra 1. juni tar han over hotelldirektørjobben på fast basis. Paulsen var direktør på Hotel Norge fra 2011 og frem til hotellet stengte for omfattende renovering og ombygging i fjor. Paulsen har lang fartstid i hotell- og restaurantnæringen. Han startet sin hotellkarriere som kokkelærling ved Hotel Norge i 1973, og har siden jobbet som kjøkkensjef ved ulike hoteller og restauranter i Bergen og omegn. Han har vært hotelldirektør for blant annet Scandic Bergen Airport og Scandic i Stavanger.

 

Tore Jørgensen

er ansatt som ny adm. direktør ved Oslofjord Convention Center. Han har blant annet vært Vice President Sales i First Hotels i Norden og salgsdirektør for Norge i Nordic Choice Hotels, med ansvar for hotellkjedens selgere og viktigste kunder. Jørgensen har i tillegg ledet Nordic Choice resorthotell på Hafjell og kommer nå fra stillingen som direktør for Clarion Hotel Tyholmen i Arendal.

Allerede i juni åpner han det første av Oslofjords i alt 15 nye hotellbygg.

– Vi er svært glade for å ha fått med oss Tore på laget, og derigjennom profesjonalisere organisasjonen ytterligere. Med fartstid fra ledende aktører i norsk og nordisk hotellnæring de siste 27 årene, har han de beste forutsetning for å realisere den sterke kommersielle satsningen som nå starter på Oslofjord. Han kjenner markedene vi retter oss mot, og hans kompetanse og nettverk er svært verdifullt for oss, sier styreleder Roar Ingdal i Oslofjord Convention Center.

I 2021 ferdigstilles investeringer for 3 milliarder kroner. Da står enda større konferansefasiliteter med flerbruksmuligheter, i tillegg til 15 nye hotellbygg, samt badeanlegg, ferdig. Samlet vil anlegget disponere 2400 rom, inklusive 1600 suiter, og ha en konferansekapasitet på 6800 sitteplasser.

 

 Aina Aalen Bjerkvik

er ansatt som ny hotelldirektør for Radisson Blu Hotel Ålesund. Med omfattende oppussing av alle hotellrommene og førsteklasses service, vil den erfarne hotelldirektøren sørge for at hotellet er Ålesunds beste overnattingssted.

– Jeg ser frem til å lede det erfarne og dedikerte teamet og gi gjestene de absolutt beste hotellopplevelsene i byen, sier Aina Aalen Bjerkvik. Bjerkvik kommer fra stillingen som hotelldirektør ved Sagafjord Hotel i Sæbø. Hun er fra Florø, og har tidligere vært hotellsjef ved Quality Hotel Waterfront i Ålesund i fem år. – Ålesund er et viktig satsningsområde for oss og vi er sikre på at Aina er riktig kvinne til å lede Radisson Blu Hotel Ålesund. Aina skal både lede hotellet gjennom en omfattende oppussingsprosess og sørge for at vi holder det høye servicenivået som kjeden er kjent for, sier Ronald Smithjes, regionsdirektør i Norge for Rezidor Hotel Group.

Hotellet har 131 rom og suiter og er et av de nyeste fullservicehotellene i byen. Radisson Blu Hotel Ålesund har nylig pusset opp møte- og konferanserommene og nå står 131 hotellrom for tur.
Jørn Lie

Restauratør Jørn Lie på Gamle Raadhus og Vaaghals i Oslo, har takket ja til å bli ny manager for de norske kokkelandslagene. Han har selv vært på kokkelandslaget, først som kokk i perioden 1994-1996 og deretter som kaptein i perioden 1996-2000.

Lie var nylig dommer under IKA Culinary Olympics og kjenner derfor til konkurranseverdenen både som deltager og dommer.

FOTO: Annette Larsen

 

Andreas Gottlieb

er ansatt som ny salgsdirektør for Best Western Scandinavia. Andreas kommer fra rollen som salgssjef for Scandic i Stockholmsregionen. Der har han blant annet hatt ansvaret for salgsarbeidet for følgende av kjedens hoteller; Scandic Grand Central, Scandic Continental og Haymarket by Scandic. Andreas har hatt flere ledende roller innen salg, dels hos Scandic, men også innen Strömma og Marriott.

 

 

Kristoffer Solstad

er utnevnt til ny HR-direktør for Rezidor Hotel Group i Norden og blir dermed ansvarlig for hotellselskapets HR-initiativ for de flere tusen medarbeiderne i regionen. Solstad vil ha særlig fokus på å videreutvikle selskapets treningsprogram for de ansatte og selskapets unike serviceprogram.

Solstad ble ansatt i Rezidor Hotel Group i 2004 og har omfattende erfaring i ledelses- og medarbeiderutvikling etter å ha hatt flere lederstillinger i selskapet. Han har vært involvert i internasjonale og nasjonale HR-relaterte prosjekter og har blant annet vært delaktig i utviklingen av selskapets Performance Management Process.

Solstad har vært trener ved Rezidor Hotel Groups “Business School” siden 2007 og er Master Trainer for flere av selskapets treningsprogrammer. Han har vært delaktig i utviklingen og implementeringen av flere av selskapets treningsprogrammer, nå sist det nyutviklede og oppdaterte “Yes I Can!”-serviceprogrammet for Radisson Blu.

Kristoffer Solstad har en bachelorgrad with Honours i “Hotel and Tourism Management” fra Queen Margaret University i Edinburgh, Storbritannia og Certificate i “Strategic Management” fra School of Hotel Administration ved Cornell University i Ithaca, USA. Solstad blir del av Rezidor Hotel Groups nordiske ledergruppe og vil ha base i Stockholm.

 

Nye direktører på Scandic Solli og Scandic Holmenkollen Park

Claus Petersen 2Claus Petersen tiltrer som ny direktør på Scandic Solli og Bjørn Runar Johansen tar over samme stilling på Scandic Holmenkollen Park. Begge er rekruttert internt.

Bjørn Runar JohansenBjørn Runar Johansen kommer fra stillingen som hotellsjef for Scandic Fornebu, hvor han har vært siden åpningen av hotellet i 2012. Han ser frem til å ta fatt på nye oppgaver.

– Scandic Holmenkollen Park er ett unikt hotell med mye historie og mange kompetente medarbeidere. Jeg er ydmyk oppgaven og stolt over å få overta som hotelldirektør på ett så stort og spesielt hotell , sier Petersen.

Johansen har også tidligere vært del av en arbeidsgruppe som jobbet på tvers av flere hoteller og hatt en ledende stilling på bla annet Clarion Royal Christiania i Oslo.

På nyrenoverte Scandic Solli tiltrer Claus Petersen som ny hotelldirektør. Petersen kommer fra stillingen som hotelldirektør for Scandic Holmenkollen Park, hvor han har vært i 9 år. Han gleder seg til fortsettelsen og nye utfordringer.

Petersen er et kjent fjes i bransjen og har gjennom årene blant annet hatt ledende stillinger på både Scandic Seilet i Molde og Radisson Blue Hotell Plaza.

– At både Bjørn Runar og Claus kommer fra andre stillinger hos oss gjør at de kjenner godt til selskapet. De har begge tidligere gjort det meget bra på sine respektive hoteller og jeg har vet at de vil fortsette å gi gjestene våre mange svært gode hotellopplevelser, sier adm. dir. i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

 

Marcus Carlsson

Marcus Carlsson IMG_9712_fixer ansatt som direktør i Petter Stordalens eiendomsselskap, Home Properties.

Med 19 eiendommer i Norden er Home Properties et av markedets beste på utvikling og forvaltning av hotelleiendom. I tillegg vil Carlsson også ha ansvaret for eiendommene i Stordalens selskap Anker Properties.

– Marcus har vært en del av Nordic Choice Hotels i mange år og han kan hotelldrift. Marcus har imponert med sin business-teft og øye for detaljer. Jeg er sikker på at Marcus er den rette mannen for Home Properties, sier Petter A. Stordalen.

Marcus Carlsson har tidligere vært driftsdirektør for Comfort-kjeden, med blant annet ansvar for nye kontrakter. De to siste årene har Carlsson jobbet som Director of Project Development for Nordic Choice Hotels, med ansvar for å finne nye hotellprosjekt og kontraktsforhandlinger med eiendomsutviklere.

Home Properties og Anker Properties eier blant annet Clarion Hotel Post i Gøteborg, Clarion Hotel Amaranten i Stockholm og Clarion Collection Hotel Christiania Teater i Oslo. I tillegg til den daglige driften av Home Properties vil Marcus Carlsson jobbe tett med business development i Nordic Choice Hotels.

 

Mikael Eliassen

Mikael Eliassen Fotograf_beate_willumsen_-0026_PRINTer ansatt som daglig leder for The Well, Nordens største spa, på Kolbotn.

– Jeg gleder meg til å introdusere noe helt nytt i Norge. En gigantisk japansk avdeling, jungelsauna, hamam, rhassoul, 15 badstuer og 11 forskjellige basseng, det er virkelig et helt unikt opplevelsessenter for kropp og sjel, sier Eliassen.

Det 10.500 kvadratmeter store spa- og velværesenteret åpner i desember.

Eliassen har tidligere jobbet som direktør ved Quality Hotel Grand Royal i Narvik, Clarion Hotel Ernst i Kristiansand og Kragerø Resort, og har vært pre opening manager for The Well siden november 2014.

The Well er heleid av The Well AS, et selskap i Canica systemet.

 + 

Medal of Excellence til kokk og servitør i Yrkes-VM i Brasil

NETT Worldskills MathiasogMartinBåde kokk Martin Trana Flak og servitør Mathias Toresen fikk Medal of Excellence under World Skills, VM i yrkesfag, i Brasil.

Både Toresen og Trana Flak endte på 11.plass i sine konkurranser.

Hele 14 av de norske utøverne tok med seg Medal of Excellence hjem. Dette er en medalje deltagerne får hvis de får mer enn 500 poeng i konkurransen.

NHO Reiseliv er stolte og glade for den innsatsen Trana Flak og Toresen har vist under VM.

– Vi i NHO Reiseliv gratulerer Martin og Mathias med innsatsen under World Skills i Brasil. Det er utrolig flott at norsk reiseliv kan skilte med så flinke og engasjerte unge medarbeidere. Det vil bli spennende å følge Martin og Mathias videre i deres karriere i norsk reiseliv, sier Vibeke Myrstad, fagsjef kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

 

Cornelius Middelthon

5 Bransjefolk Middelthon overtar som Adm. dir. ved Sola Strand Hotel 17.08.15 - DSC_1436er tiltrådt som ny direktør ved Sola Strand Hotel, Gisle Steffensen, som har sjekket ut etter 51 år i hotellbransjen og nær 14 år ved Sola Strand Hotel.

– Jeg er trygg på at jeg overlater hotellet i meget trygge hender hos Cornelius og ønsker ham lykke til videre, sier Gisle Steffensen.

Middelthon har solid bakgrunn fra hotellbransjen, som adm. dir. for Radisson Blu Royal Hotel og Radisson Blu Hotel Norge i Bergen, samt Radisson Blu Royal Garden Hotel i Trondheim.

Som ung arbeidet han også som mannskap på cruiseskipet S/S «Norway», og har drevet kafé på Briskeby i Oslo en periode på begynnelsen av 90-tallet, helt til Radisson SAS ønsket ham tilbake i sine rekker.

Middelthon arbeidet fire år som driftsdirektør for Stavanger 2008, da byen var europeisk kulturhovedstad, og de siste seks årene har han arbeidet som adm. dir. i Stavanger Forum, som er blant Norges største på konferanser og utstillinger.

– Jeg er meget glad for at jeg har fått muligheten til å overta stafettpinnen på et hotell med en så unik beliggenhet, atmosfære og godt vertskap, sier Cornelius Middelthon.

 

Elin Ekrol

5 Bransjefolk Elin Ekrolvender tilbake til sin tidligere arbeidsgiver og blir HR-direktør i Scandic Hotels Norge fra 1. november.

– Det er svært gledelig at Elin Ekrol vender tilbake til Scandic, sier administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold. Hennes solide kompetanse og erfaring vil styrke vår organisasjon og jeg ser frem i mot at Elin nå vil tre inn i Scandic Norges ledergruppe.

Ekrol var HR-direktør i Scandic fra 2011 til 2012. Siden den gang har Scandic Norge vokst kraftig og teller nå hele 87 hoteller fordelt over hele landet.

Ekrol har vært offiser i marinen i nesten 16 år. Hun har utdannelse fra Sjøkrigsskolen, i tillegg til arbeidsrett fra Universitetet i Bergen, samt lederskap og organisasjonsteori. Foruten tidligere erfaring som HR-direktør ved Scandic, har Ekrol innehatt lederstillinger i Orkla og nå sist som HR-direktør i Findus.

 

Brian Gleeson

Brian Gleeson (3)er utnevnt til General Manager ved Radisson Blu Royal Hotel i Stavanger og også som Cluster General Manager for Rezidor Hotel Groups tre hoteller i samme region. Gleeson vil fokusere særlig på å posisjonere hotellene som gjestenes førstevalg og som anerkjent partner i regionen.

Utnevnelsen gjør Brian Gleeson til GM for Radisson Blu Royal Hotel i Stavanger og også som Cluster General Manager for Radisson Blu Atlantic Hotel, Park Inn by Radisson i Stavanger og Radisson Blu Royal Hotel i Stavanger. Sistnevnte tittel betyr at Gleeson vil ha det overordnede ansvaret for alle de tre hotellene.

Brian Gleeson, som opprinnelig er fra Irland, har jobbet i bransjen siden han var 14 år og ble en del av Rezidor Hotel Group in 2001. Han har jobbet mye med mat og drikke, blant annet som F&B Manager.

I 2011 ble han GM ved Radisson Blu Hotel i Tallinn og to år senere ble han utnevnt til GM ved Radisson Blu Paradise Resort og Spa i Sotsji i Russland.

– Markedet i Stavanger er i kontinuerlig endring og det krever nye måter å jobbe på, med mer fokus på konferanse- og fritidsgjester. Vi kommer til å jobbe aktivt for å tiltrekke gjester til regionen og vi er sikre på at Brian Gleeson, med sin brede internasjonale erfaring, er rett mann for jobben, sier Ronald Smithjes, Regional Director Norway for the Rezidor Hotel Group.

 

 

Mars 2015 

Åsa MurphyÅsa Murphy

er ansatt som ny leder for Profit og Distribution i Nordic Choice Hotels. Hun kommer fra stillingen som Head of Distribution i Nordic Choice. Tidligere har hun hatt flere lederposisjoner i reiselivsbransjen, blant annet som markedsdirektør i Expedia og Revenue Manager i Rezidor. Hun får ansvaret for å utvikle og implementere selskapets distribusjonsstrategi og omsetningsstyring. Analytiske, strategiske og kreative evner, grundig innsikt i markedssituasjon og gode lederegenskaper er kriterier som ligger til grunn for ansettelsen.

– Vi er veldig glade for at Åsa har takket ja til å lede Profit og Distribution. Det er avgjørende å ha en dyktig leder på disse områdene for å sikre Nordic Choice sin fremtidige konkurransedyktighet og vekst. Åsa har bred erfaring fra reiselivsbransjen og besitter enorm innsikt og kunnskap, sier Bjørn Arild Wisth, viseadministrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

 

Britt Marie Grieg

skal lede nye Clarion Collection Hotel Oleana. Hotellet åpner i hjertet av Bergen sentrum 20.mai og vil garantert sette sitt preg på byen, lover den nye hotelldirektøren. Clarion Collection Hotel Oleana ligger i historiske omgivelser midt på Torgalmenningen og får 98 rom, tre møterom, innbydende lobby samt bar og restaurant med frokost- og kveldsservering.

Britt Marie Grieg kommer fra stillingen som husøkonom ved Clarion Hotel Bergen Airport, der hun har jobbet siste 8 år. Hun var en del av kjerneteamet som åpnet hotellet og har også bidratt ved åpninger av flere andre Clarion-hoteller. Hun har også hotellerfaring fra andre kjeder.

– Britt er en energisk dame og en fantastisk leder, som er opptatt av kvalitet på produkt og opplevelser. Hun søker alltid mulighet for forbedringer og setter virkelig sitt preg på arbeidsplassen. Vi ser stort frem til å få henne med på laget i Clarion Collection, John Kristian Stubban, kjededirektør i Clarion Collection.

 

Alexander Grieg (3)Alexander Grieg

sjekker inn som ny hotelldirektør for Clarion Hotel Bergen Airport. Han kommer fra stillingen som hotelldirektør ved Clarion Hotel Tyholmen i Arendal. Grieg har tidligere jobbet med egen eiendomsmeglervirksomhet i Bergen, og vender nå hjem til Bergen for å ta over et av Clarions flaggskiphoteller i Norge. Han er utdannet ved Norges Hotellhøgskole.

– Vi ser at det satses i Bergen og at mange vil ta del i den positive utviklingen byen har hatt de siste årene. Samtidig vil kapasitetsutvidelse skjerpe konkurransen om gjestenes hjerter. Da er det en enorm trygghet å vite at Clarion Hotel Bergen Airport har svært kompetente medarbeidere som er motivert til å strekke seg langt for våre gjester, sier Alexander Grieg.

Clarion Hotel Bergen Airport åpnet i 2007 og har siden oppstart vært en motor i Clarion-kjeden.

– Alexander er en trygg og ambisiøs leder som kan vise til meget gode resultater. Han hopper nå på et tog i stor fart. Næringslivet blomstrer, befolkningen vokser og vi forventer ytterligere vekst som følge av flyplassutvidelsen. Vi føler oss trygg på at Alexander er rett person til å overta styringen av Clarion Hotel Bergen Airport, sier Henrik Berghult, kjededirektør for Clarion Hotel.

++

Nytt om navn, februar 2015

Ronald SmithjesRonald Smithjes er ansatt som ny Regional Director i Norge for Rezidor Hotel Group, etter Jan Petter Eilertsen. Han blir en del av Rezidors nordiske ledergruppe og vil rapportere direkte til Thomas Engelhart, Area Vice President Nordics i Rezidor Hotel Group. Ronald Smithjes har stor operasjonell, finansiell og kommersiell erfaring og har arbeidet i en rekke stillinger i hotell- og restaurantbransjen, før han begynte sin karriere i Rezidor Hotel Group i 2002. Han har jobbet som Controller på Radisson SAS Amsterdam og ved hovedkvarteret i Brussel. Han kommer nå fra stillingen som District Director Baltics og General Manager for Radisson Blu Latvia. Smithjes vil som Region Director være ansvarlig for samtlige Radisson Blu og Park Inn by Radisson-hoteller i Norge. Norge er ett strategisk viktig marked for Rezidor, med en rekke omfattende renoverings- og byggprosjekter planlagt for de kommende årene. – Vi er den ledende internasjonale aktøren på det nordiske hotellmarkedet og Norge er ett av våre viktigste markeder. Jeg er overbevist om at Ronalds lange erfaring blir ett viktig tilskudd når vi nå satser stort på å videreutvikle våre hoteller i Norge, sier Thomas Engelhart, Area Vice President Nordics i Rezidor Hotel

 

Rickard Ternblom

er ansatt som ny toppsjef i Fjord Line, etter Ingvald Fardal, som siden 2007 har ledet fergerederiet gjennom en periode preget av sterk vekst og modernisering av flåten. Ternblom har siden ifjor vår vært direktør for Fjord Lines linje mellom Langesund og Hirtshals.

Ternblom er fra Göteborg og har bred bakgrunn fra cruisefergebransjen. Før han begynte i Fjord Line jobbet han 18 år i ulike roller i Stena-konsernet, både i Sverige, Norge og Sydøst-Asia, og var blant annet linjedirektør for linjen Oslo – Frederikshavn.

 

Daniel Skjeldam

konsernsjef i Hurtigruten, ble kåret til “Årets toppleder i norsk reiseliv” under Grand Travel Awards 2015. Hurtigruten vant samtidig prisen for «Årets fergerederi», en pris selskapet har mottatt flere ganger tidligere.

Hurtigruten har den siste tiden vært gjennom betydelige endringer, både nasjonalt og internasjonalt. Ledet av konsernsjef Daniel Skjeldam, har selskapet gjennomført en snuoperasjon med sterk fokus både på kostnadssiden, men ikke minst innen produktutvikling, salg og marked.

Grand Travel Awards arrangeres årlig av fagbladet Travel News.

 

++++++++++++++++++++++

Nytt om navn, desember

Tina Våtvik Olsen

8 Tillegg Bransjefolk Tina Våtvik Olsen ny driftsdirektør CC Norgeblir ny driftsdirektør i Clarion Collection Norge. Hun har lang og bred erfaring fra hotellbransjen og begynte sin karriere i Nordic Choice Hotels som kurs- og konferansesjef på Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo. Tina gikk deretter over til Comfort Hotels, hvor hun har innehatt flere viktige pre-opening- og hotelldirektør-stillinger. Etter dette gikk ferden videre til direktørstilling ved Quality Hotel 33, og sist jobbet Tina som hotelldirektør ved Clarion Hotel Bergen Airport.

Fra 1.mars skal hun ta fatt på nye oppgaver som driftsdirektør for Clarion Collections 22 hoteller i Norge.

– Med en så variert og lang bakgrunn fra de fleste av kjedene i Nordic Choice Hotels, vil Tina bidra med økonomisk innsikt, bred hotellerfaring, gode kommunikasjonsevner og et sterkt fokus på resultat, gjestene og medarbeiderne. Energi, mot og begeistring er viktige verdier for Tina og hun er en Nordic Choic’er på sin hals. Vi ser frem til å se henne lede teamet i Clarion Collection Norge, sier John Kristian Stubban, kjededirektør for Clarion Collection.

 

Richard Paulsen

Richard Paulsenhar tiltrådt som ny driftsdirektør i Quality Resort. Han overtar etter André Schreiner, som blir ny direktør for Clarion Hotel Royal Christiania. Richard Paulsen er idag hotelldirektør på Quality Hotel & Resort Sarpsborg. Denne stillingen blir han sittende i samtidig som han nå får ansvaret for oppfølgingen av samtlige Quality Resort-hoteller i Norge og Sverige.

Richard har lang ledererfaring fra hotell, reiseliv, salg, merkevarebygging og mediebransjen. De siste 7 årene har han arbeidet i Nordic Choice Hotels. Han var først salgs- og markedssjef i Sarpsborg, før han ble hotelldirektør på Quality Hotel & Resort Hafjell. I et meget tøft marked har teamet klart å snu og kan vise til historiske omsetningsrekorder, i tillegg til en rekke gjesteutmerkelser. Før dette var Richard nesten 20 år i mediebransjen hvor han hadde ansvaret for flere større, suksessrike medieselskaper.

– Richard blir essensiell i utformingen av den videre kursen til kjeden. Han har gjennom sin tid i Choice skapt svært gode resultater og har jobbet mye med brandets merkevarebygging. Vi er storfornøyde med å få ham med på laget. Richard er et konkurransemenneske med full fokus på gjesteopplevelse og resultater. Han kommer til å arbeide for å rendyrke og tydeliggjøre profilen til det som skal være Norges og Sveriges beste aktivitetshoteller, sier Eivind Tangvik, kjededirektør i Quality Hotel & Quality Resort.

Quality Resort er opplevelseshoteller med kurs- og konferansemuligheter i nærheten av attraktive reisemål. Quality Resort har 13 hoteller i Norden.

 

André Schreiner

Andre Schreinerer ansatt som hotelldirektør for et av Oslos største konferansehoteller, Clarion Hotel Royal Christiania. Han kommer fra stillingen som driftsdirektør i Quality Hotel og Quality Resort, og har tidligere jobbet som kjededirektør for Quality Resort. Fra 2000 til 2010 var André hotelldirektør for Quality Hotel & Resort Sarpsborg og fulgte hotellet fra åpning til etablering og utvidelse av hotellet. André har en Master of Business & Marketing fra Oslo Handelshøyskole.

– Vi er glade for å ha så dyktige og motiverte direktører som André Schreiner til å lede et av Clarions viktigste flaggskip i Norge, sier Henrik Berghult, kjededirektør for Clarion Hotel.

Clarion Hotel Royal Christiania har idag 530 rom, en konferanseavdeling med 21 møterom og total kapasitet på 1024 mennesker. Hotellet går en svært spennende tid i møte med planer om ytterligere utvidelse til 800 rom og ny konferansesal med plass til ytterligere 1000 personer.

  

Sverre McSeveny-Åril

8 Bransjefolk Sverre McSeveny-Åril 265fcceer ansatt som ny direktør i Virke for Reise Utland. Han etterfølger Rolf Forsdahl. McSeveny-Åril er cand.jur. fra Universitetet i Bergen/University of Glasgow, med spesialfag internasjonal offentlig rett og handelsrett. Han kommer fra en stilling som fagleder/juridisk seniorrådgiver hos Forbrukerombudet.

 

Gisle Steffensen

administrerende direktør ved Sola Strand Hotel, sjekker ut etter 50 år i bransjen. Han startet sin karriere som kjøkkenhjelp på Sola Strand Hotel i 1964.

Etter utenlandsopphold tok han i 1979 fatt på studier ved Hotellhøgskolen i Stavanger. I løpet av sin karriere har Gisle Steffensen bl.a. drevet KNA hotellet i Stavanger og Hotel Norge i Bergen. Under OL på Lillehammer var han faglig ansvarlig for all innkvartering og bespisning, før turen bar tilbake til Bergen som direktør ved Grand Hotel Terminus. I 2002 ble ringen sluttet da han takket ja til jobben som adm. dir. på Sola Strand Hotel i Stavanger.

Gisle har ledet en meget god utvikling på Sola Strand Hotel de 13 årene han har vært adm. dir.. Hotellet har utvidet med Strandbaren, to konferansesentre, Nordsjøbadet Spa og 56 nye hotellrom i løpet av hans tid som leder.

 

Frode Olsen

er ansatt som salgsdirektør i Servicegrossistene AS, og blir en del av

ledergruppen i selskapet. Han har bakgrunn fra Din Baker, hvor han har jobbet i 9 år som markedsdirektør og konst. adm. direktør, samt salgssjef for Bama.

Servicegrossistene er en landsdekkende grossistkjede i storhusholdningsmarkedet og består av 21 lokalt forankrede grossister, som i 2013 omsatte for NOK 2,9 milliarder. De er fullsortimentsgrossister og leverer til hotell, restaurant, kantine, fastfood, offentlig- og maritim sektor.

 

Nye direktører til First Hotels

Hotelldriftsselskapet Tribe Hotels har ansatt nye hotelldirektører til hotellene First Hotel Kolding, First Hotel Christian IV og First Hotel Olofström.

Ingela Kronsell tok i høst over som hotelldirektør for First Hotel Olofström. Kronsell er hentet fra egen organisasjon – forrige jobb var som resepsjonssjef/revenue manager ved First Hotel Mäster Johan i Malmö.

Heidi Kjær ble hentet inn til hotellnæringen igjen etter nesten to år i Holstebro kommune. Nå har hun overtatt direktørstolen ved First Hotel Kolding. Kjær har lang erfaring fra hotellbransjen og har tidligere blant annet vært direktør ved Scandic Olympic Esbjerg.

Anita Håkansson har nesten tre tiår bak seg i hotellbransjen i en rekke forskjellige selskap. Nå har hun tatt over som hotelldirektør på First Hotel Christian IV i Kristianstad.

Tribe Hotels eies av Flying Elephant og er søsterselskapet til blant annet First Hotels.

————————————-

 

Ny ledergruppe i Comfort Hotels

– Vi har satt sammen en ledergruppe som er godt rustet til å ta Comfort Hotel inn i fremtiden. Jeg er overbevist om at kombinasjonen av deres kompetanse vil gjøre Comfort Hotels uslåelig i sitt segment, sier Camilla Bergman, kjededirektør for Comfort Hotel.

Simen Vinge blir branddirektør for Comfort Hotel Xpress. Han skal lede utviklingen av Nordic Choice Hotels nyeste satsning. Xpress har fokus på teknologiske løsninger, utradisjonell rekruttering og lave priser. Til tross for sin unge alder har Simen allerede markert seg i hotellbransjen. Hans tidligere stillinger inkluderer hotelldirektør for Comfort Hotel Xpress Youngstorget og markedsdirektør for Comfort Hotel. I 2012 ble han kåret til “Årets Unge Leder i Reisebransjen“, og han har hatt en meget viktig rolle i utviklingen av Xpress-konseptet.

Olav Langli leder Comfort Hotel i Norge. Olav har solid erfaring med hotelldrift etter over 15 år i bransjen. Gjentatte ganger har han vist seg å være en leder med handlekraft og teft for innovasjon. Hans seneste rolle var som hotelldirektør for Comfort Hotel Grand Central i Oslo og han har tidligere hatt flere lederstillinger i hotellbransjen. Som driftsdirektør for Comfort Hotel Norge vil han blant annet lede Comfort Hotel Karl Johan frem mot åpningen i 2015.

Pernilla Anderson skal drive Comfort Hotel i Sverige, Danmark og Baltikum. I sin tidligere stilling som hotelldirektør, var Pernilla med på utviklingen og åpningen av rockehotellet Comfort Hotel Union Brygge i Drammen i 2010. På Nordic Choice Hotels Vinterkonferanse i 2011 ble hun nominert til prisen “General Manager of the Year”.

Terje Ropstad er ansatt som driftsdirektør for den norske grenen av Clarion Hotel. Han kommer fra stillingen som driftsdirektør i Quality Hotel. Han er utdannet innen reiseliv, økonomi og markedsføring fra Høgskolen i Lillehammer. Terje har bred ledererfaring gjennom nærmere 20 år som mellomleder og toppleder i norsk hotellnæring. Han har tidligere vært administrerende direktør i Norlandia Hotel Group, og har hatt ulike lederstillinger både innenfor drift og salg. Før dette jobbet han i Choice Hotels Scandinavia.

– Vi gleder oss enormt til å ta imot Terje som driftsdirektør for Clarion Hotel i Norge. Han har lang erfaring i hotellbransjen og grundig kjennskap til driften av flere kjeder i Nordic Choice Hotels. Vi mener at denne kompetansen, i kombinasjon med Terjes beviste lederegenskaper, vil være formgivende for fremtiden til Clarion Hotel, sier Henrik Berghult, kjededirektør for Clarion Hotel.

Som driftsdirektør i Clarion Hotel Norge vil Terje Ropstad blant annet få ansvar for det nyåpnede Clarion Hotel Energy i Stavanger og Clarion Hotel The Edge i Tromsø.  I tillegg skal han lede prosjektutviklingen av det kommende Clarion Hotel Air på Sola.

– Clarion Hotel legger bak seg et eventyrlig år med sterk vekst i Norge. Med Terje på laget har vi et fantastisk utgangspunkt for fornyelse, innovasjon og utvikling i årene fremover, sier Katalin Paldeak, Chief Operating Officer i Nordic Choice Hotels.

 

Richard Svartvik er ansatt som ny driftsdirektør i Clarion Collection Hotel i Sverige, Danmark og Baltikum.

– Richard er en trygg og tilstedeværende leder med en unik bakgrunn fra hotelldrift, kjededrift, porteføljedrift og ikke minst fra eiendomssiden. Dette gjør ham til den absolutt best egnede driftsdirektøren for Clarion Collection Hotels i Sverige, Danmark og Baltikum, sier John Kristian Stubban, driftsdirektør i Clarion Collection Hotel.

Med over 20 år i bransjen, har Richard opparbeidet seg bred erfaring fra hotelldrift, med særlig ekspertise innen salg og driftsoppfølging. Richard kommer sist fra stillingen som driftsdirektør for Clarion Hotel i Sverige.

– Jeg ser virkelig frem til å drive utviklingen av Clarion Collections hotellperler, i samarbeid med våre fantastiske medarbeidere. Vi skal sørge for at Clarion Collection Hotel fortsetter å være det selvsagte førstevalget for hotellgjester som reiser mye i Norden, sier Richard Svartvik.

Clarion Collection ble i 2014 kåret til Sveriges beste hotellkjede for forretningsreisende. Samtlige hoteller er sentralt beliggende i bygninger med en unik historie. Kjeden består i dag av 43 hoteller, men har flere nye hoteller under utvikling. I januar 2015 overtar Clarion Collection driften av Prindsen Hotel i Roskilde med 73 nye rom og Clarion Collection Hotel Borgen åpner i Örebro med 137 nye rom. I 2016 åpner Clarion Collection Hotel St Gertrud med 180 nye rom.

John F. Monhardt har tiltrådt som Senior. Advisor/Regional Director EMS Sverige/Danmark. John F. har sitt kontor i Malmø og vil hovedsakelig være ansvarlig for sydlige Sverige og

København-området i det skandinaviske hotellkonsulentselskapet. Han har bakgrunn som adm. direktør, regional- og Vice President i Rezidor Hotels og SAS Intl. Hotels. John F. Monhardt har en bachelorgrad i økonomi og adferdsvitenskap fra Universitetet i Lund i Sverige og også en Master fra Cornell University.

 

Høybakk ny GM på Radisson Blu Tromsø

Dag Johan Høybakk er ansatt som adm. dir. for Radisson Blu Hotel, Tromsø etter Poul Henrik Remmer.

– Vi er glade for å ha fått tilbake Dag Johan Høybakk i stillingen som General Manager. Høybakk har en unik kompetanse om reiselivsnæringen i Nord-Norge, og kan vise til gode resultater fra tidligere. Rezidor er den største internasjonale hotellkjeden i Norge og kombinasjonen av et sterkt internasjonalt nettverk og solid regional kompetanse, gjør at vi har en sterk posisjon i Nord-Norge. Høybakk vil bidra til at vi forsterker denne posisjonen, sier Thomas Engelhart, Area Vice President, Rezidor Hotel Group. Radisson Blu Hotel har 269 deluxe rom og suiter.

Dag Johan Høybakk var GM ved Radisson Blu Hotel Tromsø i perioden 2004-2008, den gang Radisson SAS Hotel Tromsø. Siden har han jobbet som GM for Malangen Brygger, og kommer nå fra stillingen som daglig leder i turoperatøren Tromsø Adventure.

 

Nye kjededirektører i Nordic Choice

I august tiltrådte Katalin Paldeak som Chief Operating Officer (COO) for Nordic Choice Hotels. Nå er den øvrige ledergruppen med kjededirektører for de respektive kjedene Comfort Hotels, Clarion Collection og Clarion Hotels klar.

Henrik Berghult er ansatt som kjededirektør for Clarion Hotel. Han har bred erfaring fra flere internasjonale hotellselskaper, og kommer nå fra stillingen som hotelldirektør på Clarion Hotel Arlanda Airport. Med et sterk kommersielt fokus, kombinert med kreativitet og gjennomføringsevne, skal Henrik bidra til å forsterke merkevaren Clarion Hotel.

John Kristian Stubban er ansatt som kjededirektør for Clarion Collection.

Han kommer fra stillingen som driftsdirektør i samme kjede og har lang erfaring fra hotelldrift, med særlig ekspertise innen revenue og distribusjon. Med strategisk teft og evne til å skape lønnsom vekst, skal John Kristian løfte Clarion Collection ytterligere.

Camilla Bergman er ansatt som kjededirektør for Comfort Hotel. Hun kommer fra stillingen som driftsdirektør i Clarion Hotel. Camilla har lang erfaring innen strategi, salg, distribusjon og økonomi. Med en egen evne til å skape om visjoner til realistiske og gjennomførbare ideer, er Camilla en utmerket match for Comfort Hotel.

Eivind Tangvik skal videreutvikle og forsterke merkevaren og organisasjonen innen Quality Hotel og Quality Resort. Eivind er en av Nordic Choice Hotels’ mest kompetente og erfarne kjededirektører, som står for kontinuitet og gjennomføringskraft.

– Med nærmere 4000 rom under utbygging de neste 3 årene, er vi avhengig av en organisasjonsstruktur som er rustet for offensiv vekst. Vi er utrolig fornøyd med det nye laget som er på plass. Organisasjonsendringen gir oss et fantastisk utgangspunkt for fornyelse, innovasjon og utvikling i årene fremover, sier adm. dir. i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth. 

 

Marianne Nygård-Hansen

er ansatt som ansvarlig for markedsføring og kommunikasjon i Fursetgruppen Restaurant Group, som driver flere av Oslos mest populære restauranter, blant annet Ekebergrestauranten, Festningen, Grilleriet, Lofoten m.fl.

– Vi er svært glade for å få med oss Marianne på laget og har store forventninger til henne. Som en av Norges største restaurantgrupperinger, må vi fortsette å utvikle oss på alle områder, og her kommer Mariannes bakgrunn og kompetanse inn. Marianne vil få ansvar for å utvikle og styrke vår synlighet og tilstedeværelse for samtlige av våre 21 restauranter og Fursetgruppen som helhet. I vår bransje ser vi et økende behov for å lytte til gjestene våre, lære mer om hva de liker – og ikke liker, og tilpasse oss deretter. Mer og mer av restaurantopplevelser foregår idag i digitale- og sosiale arenaer, og her vil Mariannes kompetanse komme veldig godt med, sier administrerende direktør i Fursetgruppen, Gjøran Sæther.

Marianne Nygård-Hansen kommer fra en tilsvarende stilling i Høyergruppen og har bred erfaring fra både tradisjonelle og digitale markedsførings- og kommunikasjonskanaler. Hun har flere års erfaring med merkevarebygging innenfor reiseliv-, helse- og kommunikasjonsbransjen.

  

Manuel Kliese

er ansatt som ny markedssjef for Innovasjon Norges reiselivssatsing i Tyskland.

Klise vil lede reiselivssatsingen ved Innovasjon Norges kontor i Hamburg, hvor han tar over stafettpinnen fra Georg Hana.

Manuel Kliese er 31 år og utdannet innen reiselivsmarkedsføring i Tyskland. Han kommer til Innovasjon Norge fra stillingen som leder for partnermanagement og samarbeid hos Deutsche Zentrale für Tourismus e.v. (DZT). Han har tidligere også vært leder for destinasjonen Nord-Øst Europa og ledet DZTs kontor i Norge fra 2010 til 2012.

 

John F. Monhardt

har tiltrådt som Sr. Advisor/Regional Director EMS Sverige/Danmark. John F. har sitt kontor i Malmø og vil hovedsakelig være ansvarlig for sydlige Sverige og

København-området i det skandinaviske hotellkonsulentselskapet. Han har bakgrunn som adm. direktør, regional- og Vice President i Rezidor Hotels og SAS Intl. Hotels. John F. Monhardt har en bachelorgrad i økonomi og adferdsvitenskap fra Universitetet i Lund i Sverige og også en Master fra Cornell University.

 

 

 

About the Author