NYTT RESTAURANTKONSEPT HOS RADISSON BLU ATLANTIC

Nå har restauranten FireLake åpnet dørene i nye Radisson Blu Atlantic Hotel, midt i Stavanger. Den profilerte TV-kokken Danièl Rougè Madsen (bildet) serverer elegant og tradisjonsrik mat laget over åpen ild, med fokus på gamle, norske tilberedningsmetoder.

FireLake Grill House and Cocktail Bar” startet i Minnesota. Med restauranter i både Minneapolis og Leeds, er nå turen kommet til Stavanger.

Restauranten er delt inn i ulike områder og passer perfekt til både store og små selskaper. Med amerikansk grillkultur som utgangspunkt, ønsker Madsen å kombinere dette med norske metoder, lokale og økologiske produkter.

–  Det som gjør oss spesielle er at vi bruker mange urnorske preserveringsteknikker som sylting, fermentering, graving og speking, sier Madsen.

90 prosent norsk mat

90 prosent av råvarene kommer fra lokale, norske gårder, men det blir også tatt inn eksklusivt kjøtt fra utlandet, som Wagyu-biff fra Japan. På menyen finner en også fersk sjømat og dagens fisk varierer fra kveite, til ulike haisorter. Madsen påpeker at ikke bare kjøttet skal være av høy kvalitet, men at FireLakes egne griller og saltblandinger gir maten en unik krydret smak med røykpreg.

Selv om norske tradisjoner sitter i forsetet, har Madsen med seg et internasjonalt team med erfaringer fra noen av de mest eksklusive restaurantene og hotellene i verden. Selv har Madsen jobbet på flere Michelin-restauranter, som Waterside Inn i London og Le Moulin i Frankrike.

– Jeg tar med meg kunnskap fra disse stedene, og når gjestene kommer til FireLake kan de forvente mat med mye kjærlighet. Mat laget fra bunnen. Mat det er tradisjon bak. Der elementer fra natur og flammer kommer sammen, avslutter Danièl Rougè Madsen.

About hkp