OMSETNINGSREKORD FOR UTESERVERINGENE I SOMMER

Været betyr alt for den som driver utendørsservering, spesielt i Norge. Denne sommeren har vært varm og solrik, nesten sammenhengende, i store deler av landet. Gjestene har strømmet til uteserveringene og servitørene har nærmest løpt bena av seg med brett fulle av leskende drikkevarer og annet. De store serveringsbedriftene melder om rekordomsetning og full fart på uteserveringene.

Rekordsommer på Lekter’n

Tone I. Langbach, adm.dir. Mat&Drikke Gruppen AS

– Dette har absolutt vært en rekordsommer, ikke minst på Lekter’n, Nordens største uteservering med ca 1200 sitteplasser. Ved utgangen av august hadde vi omsatt for NOK 50 millioner på Lekter’n. Den åpnet 13.mars, men det er jo mai, juni og juli som er de sterkeste månedene, med en månedlig omsetning på NOK 10 – 12 millioner. Andelen drikkevarer er gått opp betraktelig og ligger nå rundt 75%, det aller meste er alkoholholdige drikkevarer, kun rundt 10% alkoholfritt. Det er øl fra fat som er største varegruppe, deretter flaskeøl og vin.

Vår nest største uteservering er på LouiseAker Brygge. Albert og Sorgenfri har også hatt noen gode, varme sommermåneder. Nordmenn vil sitte ute så mye som mulig, mens mange utenlandske turister sitter gjerne inne og spiser.

Fantastisk sommer med veldig bra omsetning

Gjøran Sæther, adm.dir. Fursetgruppen AS

– Dette har vært en fantastisk sommer med veldig bra omsetning, så vi er godt fornøyd. Flere av våre steder rapporterer om rekordsommer.

Starten på året var jo ikke så bra, våren var kald, det har også vært en god del nyåpninger i Oslo, og det kan merkes i en ellers ganske stille periode. Men fra 17.mai tok det av med skikkelig sommervarme. Vi lå litt bak budsjett før 17.mai, men da finværet kom, tok vi igjen alt det tapte. Nå ligger vi foran fjoråret i omsetning, det skyldes at svært mange av våre restauranter har stor utendørskapasitet, f.eks. Operaen, Ling Ling, Festningen og Ekebergrestauranten. Det har ikke vært så lett for restauranter uten utendørsservering i sommer.

Grand Café, med populær uteservering, har hatt godt med gjester i sommer. På Ingierstrand Bad Restaurant har det også vært veldig bra besøk, både vanlige gjester og en god del spesielle arrangementer. August har vært omtrent som ifjor omsetningsmessig, så totalt sett ligger vi nå godt foran fjoråret.

Bølgen & Moi Kristiansand økte mest

Harald Berger, adm.dir. Bølgen & Moi AS

– Vi hadde noen gode somre i 2014 og 2010, men sommeren 2018 ble enda bedre, så det er moro. Restaurantene i Stavanger, Kristiansand, Drammen og på Tjuvholmen har hatt kjempebra omsetning. Spesielt Bølgen & Moi Kristiansand, på Fiskebrygga, har hatt en fantastisk omsetning, det er der vi har hatt størst prosentvis økning, over 40% ved utgangen av juli. De fleste andre restaurantene ligger på pluss 20%. Bølgen & Moi Stavanger har også hatt en flott sommer, med godt besøk, der merker vi ny fart i markedet. Hvis dette blir vanlig vær om somrene fremover, ser det jo lyst ut. Vi får glede oss over de gode resultatene, men det går ikke an å budsjettere for en slik sommer neste år.

 Les hele artikkelen i HRR nr.5, som er ute hos abonnentene 19.september

About hkp