OSLO-HOTELLENE PÅ BELEGGSTOPPEN I OKTOBER

andre-schreiner-p1020305Tross høstferie-forskyvning leverte hovedstadens hoteller solide tall i oktober. Det viser den siste statistikken fra Benchmarking Alliance.

HRR – Peter Wiederstrøm, Wiederstrøm Hotel Consulting

I Oslo med Fornebu har kapasitetsveksten vært stor de siste 4-5 årene, men her har økningen i antall solgte rom fulgt etter. Dermed har oktoberbelegget holdt seg jevnt på 70-72 %, og faktisk økt noe fra perioden 2012-2014 til årene 2015-2016. Nedgangen fra 2015 til i år var på 0,7 %, til 72,2 %, men det holdt likevel til topplassering blant de norske storbyene. Prisene falt med 1,6 % til NOK 1 008, bare slått av Bodøs NOK 1 031. I motsetning til for eksempel Bergen, har Oslo hatt prisvekst fra 2012, men den har ikke klart å «følge» konsumprisindeksen.

Med 2,6 % i beleggsvekst og 0,4 i prisøkning, viser tallene fra Benchmarking Alliance at RevPAR i Oslo med Fornebu, hittil i år er 3 % over det nivået som var i fjorårets første 10 måneder samlet.

– Den lille korrigeringen i volum og pris i oktober i år kan tilskrives at høstferien falt i sin helhet da, mens den ifjor hadde sin første del i september. Ellers viser måneden en meget sterk avslutning de siste to ukene, som var rene forretningsuker, noe som er meget viktig for Oslo. Det er også gledelig å se at de konserter og arrangement som avholdes i Oslo trekker godt med gjester i helgene. Oslo har så mye å by på, og det er herlig å se at så mange tar del i dette, sier André Schreiner (bildet), administrerende direktør på Clarion Hotel Royal Christiania. Han ser på vegne av hotelldriverne i Oslo svært optimistisk på det kommende året, med mye romkapasitet ute av drift, volumvekst og høyere priser. Men selv får han ikke høste noe i 2017.

– Vi skal starte opp et helt nytt hotell. Det er ikke snakk om en renovering, for her river vi for så å bygge opp noe helt annet og nytt. Man vil ikke kjenne seg igjen. Nye restauranter og barer, nye servicetilbud og ikke minst en fantastisk kongressavdeling midt i Oslo. Med over 800 rom får vi de kapasitetene man trenger til konferanser og kongresser. Dette blir en pulserende møteplass. Vi ser frem imot høsten 2018, da vi skal få lov til å presentere Clarion Hotel sitt nye flaggskip i Oslo og Norge. Dette vil bli en stor, men intim, perle i Down Town Oslo, avslutter André Schreiner.

 

 

About hkp