OSTEBANKEN ÅPNET

nett-ostebanken-srsydvqff1ffjls9qbqsHotell- og restaurantbransjen var samlet på Kulinarisk Akademi torsdag for å markere åpningen av Oslos første Ostebank. Ostebanken inneholder Norges beste oster, og vokter langtidslagret Jarlsberg, Norvegia, Sveitser, Edamer og Chevré.

– Å produsere ost er enormt krevende. Det er en vel så komplisert vitenskap som å produsere vin. Den store kunsten er å finne de rette bakteriene og få dem til å spille godt sammen, slik at vi får ønsket kvalitet på den ferdigmodnede osten. Selv ikke den fremste ekspert blir noengang utlært i ostefaget, mener en av Norges fremste osteeksperter, Rolf Heskestad hos TINE,  som også er godkjent som internasjonal ostedommer.

– Norges beste oster fortjener Norges beste kokker og det er derfor Ostebanken er på Kulinarisk Akademi, sier Terje Døsrønningen, som er direktør for TINE Partner og ansvarlig for Ostebanken. – Ostene er et svar på bransjens etterspørsel etter produkter som er unike, har en god historie og er tuftet på ekte, norsk håndtverk, sier Døsrønningen.

– Vi har samarbeidet med TINE over mange år, og ideen om Ostebanken ble til i fellesskap. Hittil i år har vi hatt seks tusen mennesker på kurs hos Kulinarisk Akademi, og alle har latt seg fascinere av Ostebanken. Dette er felles verdiskapning, sier daglig leder hos Kulinarisk Akademi, Espen Vesterdal Larsen.

Ostebanken er en del av TINE Spesialiteter, som er et utvalg norsk ost, smør og andre lokale meieriprodukter av beste kvalitet. Ostene i Ostebanken selges primært til storkjøkken og Horeca-bransjen, men alle kan ta turen innom Kulinarisk Akademi og få tak i skatter fra banken. Ostene er også tilgjengelig hos flere av Oslos spesialforretninger.

TINE Partner er TINEs salgskanal for storhusholdningsmarkedet og har cirka 16.000 kunder.

 Bilde:

– Osteproduksjon er minst like komplisert som å lage vin og faget fortjener samme status, mener en av Norges fremste osteeksperter, Rolf Heskestad hos TINE.

About hkp