PANGSTART PÅ 2018 FOR NORDIC CHOICE

– Første tertial i 2018 har overrasket positivt, selv med en utfordrende utvikling i enkelte markeder. Summen er svært positiv, og vi ser at tiltak og investeringer vi har gjort har lønt seg. Vi har aldri vært i nærheten av slike resultater tidligere, og er veldig fornøyde med en pangstart på 2018, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

Nordic Choice Hotels økte både inntektene og forbedret driftsresultat i 2017. Driftsinntektene i 2017 økte med 9,1 prosent, og beløp seg til NOK 9924 millioner i 2017, mot NOK 9096 millioner i 2016. Omsetning inkludert franchise-hoteller beløp seg til NOK 12.263 millioner. Til tross for en noe svakere enn forventet utvikling av Stockholmsmarkedet og en rekke større investeringer, blant annet i innovasjon, førte stabilisering og styrking av norske og svenske markeder, samt et vellykket førsteår i Finland, til at hotellkonsernet økte sin EBITDA*.

– 2017 var et år hvor Nordic Choice Hotels landet flere store, viktige hotellåpninger og investerte tungt i nye prosjekter og løsninger som skal ruste oss for fremtiden og forbedre gjestens hotellopplevelse. I et år preget av mye nybrottsarbeid, klarer vi samtidig å øke kraftig på topplinjen og forbedre driftsresultatene våre. Det er vi utrolig stolte av, og setter oss i posisjon til å levere enda bedre i fremtiden.

Vi har en offensiv vekstambisjon, og investerer stort i nye prosjekter. Akkurat nå bygger vi Norges største hotell, Clarion Hotel The Hub, samt Amerikalinjen og Clarion Hotel i Bjørvika i Oslo, vi har storsatsninger med Comfort Hotel Copenhagen Airport og Centralpostbygningen i København, og Comfort Hotel Arlanda Airport ved den svenske hovedflyplassen. Det er krevende og det koster, men vi tror det er riktig og viktig for å levere på dagens behov og forventninger, sier Torgeir Silseth.

Ved utgangen av 2017 hadde Nordic Choice Hotels en hotellportefølje bestående av 188 hoteller med tilsammen 33.406 hotellrom i Norden og Baltikum.

*EBITDA: Driftsresultat før finans, avskrivninger og skatter.

Bilde:

Torgeir Silseth og Petter A. Stordalen har all grunn til å glede seg, både over fjorårsresultatene og et sterkt 1.tertial 2018.

About hkp