PETTER A. STORDALEN – ”ENTREPRENEUR OF THE YEAR”

Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels, er kåret til Entrepreneur of the Year i Norge. Bak kåringen står Ernst & Young og Innovasjon Norge. Nå venter verdensfinalen i Monaco.

– Jeg er stolt og glad på vegne av 9200 Nordic Choice’ere. Da vi startet i 1996 ville vi skape et annerledes hotellselskap. Vi satset på menneskene og på verdiene energi, mot og begeistring, sier eier og styreleder i Nordic Choice Hotels Petter A. Stordalen.

Juryen har i tillegg til gode resultater lagt vekt på vekstskaperbedriftenes CR-profil. Nordic Choice ble i 2007 Skandinavias første helt røykfrie hotellselskap. Hotellkjeden har siden oppstarten av den økologiske satsningen vært den største aktøren innen storhusholdning på uttak av økologisk mat. I 2009 ble samtlige hoteller miljøsertifisert etter ISO 14001-standarden. I samarbeid med Enova er avfall-, energi- og vannforbruk er redusert med i overkant av 20 %. I tillegg samarbeider Nordic Choice med partnere som Regnskogsfondet og UNICEF. I 2009 var Stordalen en av få skandinavere på Sunday Times’ “Green List” over verdens grønne investorer.

“Vekstskaperen er opptatt av at selskapet skal ta sitt ansvar for miljøet og har også programmer for å redusere interne miljøbelastninger samtidig som man støtter eksterne miljøtiltak. Vekstskaperen har med sin personlighet og energi skapt en virksomhet hvor ansatte trives og hvor entusiasme for arbeidsplass og kunder er en vesentlig del av bedriftens kultur”, heter det i juryens begrunnelse.

-Jeg gleder meg til å treffe vekstskapere fra hele verden i den internasjonale finalen. Og jeg gleder meg til å ta seieren hjem til Norge! avslutter Stordalen.

About hkp