PLANER OM 2000 NYE HOTELLROM I STAVANGER

Stavanger Cruise P1010132I de tre neste årene er det planer om 14–15 nye hoteller i Stavanger og Sola.

Færre gjester på hotellene i Stavanger-området ifjor skremmer ikke hotellinvestorene fra å satse enda mer, skriver nrk.no

De vel 2600 hotellrommene i Stavanger sto oftere tomme ifjor enn året før. Nye tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at kapasitetsutnyttelsen gikk ned fra 67,9 prosent i 2011, til 65, 2 prosent ifjor. På landsbasis var det en økning i kapasitetsutnyttelsen.

Omsetningen på de 19 hotellene i Stavanger økte med vel NOK 18 millioner fra 2011 til 2012. Det er i hovedsak fordi hotellrommene er blitt dyrere. Rogaland har landets dyreste hotellrom, med en snittpris på NOK 986 ifjor.

Tilsammen er det planer om minst tolv ulike hotellprosjekter i Stavanger de neste årene. Dette er prosjekter med tilsammen rundt 2000 rom, som nesten vil doble kapasiteten i byen.

På Tjensvoll bygger Arthur Buchardt og Petter Stordalen Clarion Hotel Energy, som skal stå klart til ONS i 2014. Hotellet med 400 senger blir Norges største utenfor hovedstaden. Det vil alene øke romkapasiteten i Stavanger med 15 prosent.

– Det har vært en jevn økning i rombelegget i Stavanger de siste tretti årene, så jeg tror den utviklingen fortsetter, med den optimismen vi har i regionen, sier hotellinvestor Sjur Lærdal.

Nå kaster også de internasjonale kjedene seg inn. I Kannik vil Hilton bygge en hotell-skyskraper.

– Vi har økning i trafikken mot Stavanger på grunn av næringsutvikling og vi har et konferansemarked som er i vekst. Vi klarer å trekke til oss flere internasjonale konferanser. Hvis en virkelig hadde satset på helg og ferie, vil en kunne øke antall rom og belegget stadig vekk, sier Reidar Mykletun, reiselivsprofessor ved Universitetet i Stavanger. Reiselivsprofessoren tror fortsatt på flere hoteller, bare ikke alle på en gang.

 

About hkp