PROTEST IMOT TURISTER I VENEZIA

6-aktuelt-cruise_shipsHundrevis av demonstranter protesterte imot cruisetrafikken i Venezia søndag. Demonstrantene var på vannet i småbåter og gondoler, for å hindre cruiseskip å passere gjennom lagunen.

I høysesongen slipper cruiseskipene ut 30.000 passasjerer i Venezia hver dag, i tillegg kommer rundt 30.000 turister til byen på annen måte. Venezianerne mener denne store turistmengden ødelegger byen deres, både miljømessig og kulturelt.

Cruiserederiene sier at deres skip ikke medfører særlig skade for bygningene i Venezia, og mener rundt 5000 familier i byen har inntekter fra cruiseturismen.

Innbyggertallet i Venezia har falt til rekordlave 55.000 iår, til sammenligning var det 164.000 innbyggere i 1931. Innbyggerne flykter fra høye husleier, eller blir kastet ut fordi boligene skal gjøres om til overnattingssteder for turister, eller Airbnb-leiligheter.

Rundt 22 millioner turister besøker Venezia hvert år.

En UNESCO-undersøkelse i 2015 konkluderte med at “byens kapasitet, antall innbyggere og antall turister er i ubalanse og påfører byen betydelig skade.”

About hkp