RADISSON BLU ROYAL GJENÅPNET

The Rezidor Hotel Group og DNB har investert over NOK 300 millioner i totaloppussingen av Radisson Blue Royal på Bryggen. 500 gjester var tilstede på gjenåpningen, som er et av de største og mest spektakulære hotellrenoveringsprosjektene i Norge de seneste årene.
Festens tema var en reise i tid på Bryggen, som begynte på 1920-tallet. For å gjenskape de ulike tidsepokene var det hentet inn antikke biler, storband og dansende skuespillere kledd i ”Boardwalk Empire”-stil.
– Tidreise var et naturlig valg for festen, fordi man foretar en reise i tid fra den verneverdige Bryggen og bryggehusene, og hit til et supermoderne hotell, sier Nina Askvik, adm.dir. ved Radisson Blu Royal Hotel. – Det er Lundwall Arkitekter fra Sverige som har stått for design og interiør, og skal vi dømme etter tilbakemeldingene vi får, har de gjort en helt fantastisk jobb.

Befester posisjonen

Radisson Blu Royal Hotel, Bryggen ble bygget i 1982, og har siden den gang bare gjennomgått små ansiktsløftninger. – Etter denne totalrenoveringen fremstår hotellet som helt nytt. Det er på ny den perlen det var da vi åpnet for 30 år siden. Nå befester vi på nytt vår unike posisjon, og blir markedsleder i Bergen, sier Nina Askvik.

DNB fornyet kontrakten med Rezidor Hotel Group med 20 år for to år siden. Det ble da vedtatt en større rehabilitering av hotellet. – Vårt engasjement i hotellet er langsiktig, og nå som oppussingen er så godt som ferdig, fremstår hotellet som helt nytt. Radisson Blu Royal Hotel på Bryggen har i en årrekke vært et av de beste hotellene i Bergen. Det skal det fortsatt være, sier Christian Gartmann, Area Vice President Nordics i The Rezidor Hotel Group.
Smak av Italia på Bryggen
Radisson Blu satser stort på hotellets italienske restaurant, Filini Restaurant og Bar. Tre håndplukkede kokker er hyret inn fra Italia, og fire av restaurantens ansatte har hospitert på anerkjente Filini Cooking School i Milano.
– Dette er definitivt regionens mest autentiske italienske restaurant. Hadde det ikke vært for at de fleste spiser med øynene åpne, hadde de trodd de befant seg i Milano. Restauranten er allerede kjent for byens beste pizza, sier Nina Askvik.
Bergens største konferansesal
Hotellet er allerede oppgradert i stor skala, men fremdeles gjenstår en ny fløy med 71 rom. Når de siste arbeiderne pakker sammen rundt årsskiftet, har hotellet 342 rom, en utvidelse på hele 71 rom, Bergens største konferansesal med plass til 800 mennesker og splitter nytt teknologisk utstyr, ny ballsal og nattklubb.

Foto:
Tom Rathke fra DNB, Nina Askvik, adm.dir. Radisson Blu Royal Hotel og Christian Gartmann, Area Vice President Nordics i The Rezidor Hotel Group.

 

About hkp