REGNVÆR GUNSTIG FOR HOTELLENE

VG Nett har vært i kontakt med fire av de største hotellkjedene i Norge, som, til tross for en regnvåt sommer, kan glede seg over en økning i omsetningen sammenlignet med ifjor.
– Vi har gode resultater, faktisk en økning fra ifjor. Spesielt distriktshotellene våre har gått bra, sier Hege Ramm, daglig leder i Best Western Hotels Norge.

Hun tror det er de utenlandske turistene som har bidratt til det positive resultatet.
– De er nok ikke så opptatt av været som vi nordmenn er. De kommer først og fremst for å se stedene og naturen. Sol kan de jo få andre steder, sier Ramm.
Christian Kahrs, regiondirektør i Thon Hotels, tror regnværet kan ha bidratt til at turistene rømmer til hotellene.
– Mange som i utgangspunktet planla en friluftssommer, har vel kanskje sett seg nødt til å sjekke inn på hotell. Men det er veldig mange som har booket seg inn for lenge siden, og de reiser stort sett uavhengig av værmeldingen. Av alle hotellene våre er det faktisk Lofoten som har gått best, og der har det kanskje vært aller mest værhardt i sommer, sier Kahrs.
Også konsernsjef i Rica Hotels, Fredrik Utheim, kan glede seg over gode resultater.
– Den vaklende økonomien i Europa var spådd å by på utfordringer for norsk turistnæring, men Utheim sier at det er hovedsakelig de utenlandske turistene som har holdt hjulene i gang i sommermånedene.- Vi har merket at det har vært en del færre fra blant annet Spania, men alt i alt er det ikke noen store utslag. Det værtøffe Norge kan faktisk være eksotisk for mange turister, sier Utheim.
Kommersiell direktør Bjørnar Tretterud i First Hotels tror været bidrar til at turistene søker inn i byene.
– Hotellene både i Oslo, Bergen og Stavanger går bra. Folk trekker kanskje inn til byene for å shoppe? Byhotellene våre merker i hvert fall en oppgang, sier Tretterud.
Adm. dir. i NHO Reiseliv, Knut Almquist, er ikke overrasket over at turistene nyter Norge til tross for regnsommeren.
– Været er ikke så avgjørende for folks ferievalg. Det synes å være kjent blant folk at været i Norge varierer mye. Opplevelsene og aktivitetene gjester tilbys er rett og slett viktigere enn værmeldingen, sier Almquist til VG Nett.

 

About hkp