REISEBRANSJEN TROR PÅ NY REKORDSOMMER

NETT VisitNorway Sognefjord_in_a_nutshell_preview_79e2e39a-794a-4ea7-a54f-518a9843b50cInnovasjon Norges prognoser for sommersesongen er klare. Etter to sommersesonger med god vekst, er det ventet en ytterligere økning i sommer.

Det er Norges Turistbarometer som i hovedsak gir prognosene for norsk og utenlandsk ferie- og fritidstrafikk. Ekspertpanelet, sammensatt av norsk og utenlandsk reiselivsnæring, ble bedt om å vurdere årets sommersesong opp mot resultater fra fjorårets sesong.

– Etter to rekordsomre på rad, er det ikke kun ventet at nivået skal holde seg. Mange venter en ytterligere volumøkning. Vi synes det er spesielt positivt med så høy optimisme fra Tyskland, som er vårt største volummarked i sommersesongen. Her venter hele 72 prosent at årets trafikk fra Tyskland blir bedre enn i fjor, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Optimismen råder i alle Innovasjon Norges hovedmarkeder, og særlig er det store forventninger i store markeder som Nederland og Sverige. Også fra USA forventes det at veksten fortsetter inn i sommersesongen.

De gode resultatene fra Turistbarometeret underbygges av tall fra Forwardkeys, som sammenstiller data fra bookingløsninger. Disse viser at antall solgte flybilletter til Norge, med én eller flere overnattinger, nå ligger syv prosent høyere frem til 31. august, sammenlignet med samme periode 2015.

 

Foto: VisitNorway

About hkp