REKORDSALG HOS CHARTEROPERATØRENE

– Dette blir vår beste sommer. Det er stor reiselyst og folk prioriterer sydenturen. Vi får flere passasjerer enn noengang tidligere og har satt opp en rekke ekstrafly, sier adm.dir. Leo Berbu i Apollo, Norges nest største turoperatør. Hellas er nummer 1 og Kreta er den mest populære destinasjonen.

Apollo er Norges nest største turoperatør med ca. 300.000 passasjerer årlig. Siden 2001 er de et heleid datterselskap av det sveitsiske reisekonsernet Kuoni, og virksomheten i Norge er blant de deler av selskapet som går best.

Nordmenn har høyere krav til standarden på feriestedet enn de fleste andre europeere. 65% av Apollos kunder bestiller ”Høy mellomklasse”, 7%  velger ”Luksus”, mens kun 25% velger ”Mellomklasse” og 3% ”Enkel mellomklasse”. I de fleste andre markeder er ”Mellomklasse” det største segmentet.

Apollos 5 på topp sommeren 2011

1. Kreta

2. Bulgaria

3. Kroatia

4. Mallorca

5. Rhodos

 750.000 – 800.000 på pakketur i sommer

De neste åtte ukene kommer 350.000 nordmenn til å dra på pakketur. Ifølge Star Tours beregninger kommer mellom 750.000 og 800.000 nordmenn til å reise på pakketur i løpet av hele sommersesongen 2011. De mest populære ferielandene er Tyrkia og Spania.

– Vi har aldri solgt så mange julireiser som iår, og de neste dagene regner vi med rekordbestillinger, sier adm. dir. i Star Tour, Christian Lunde.

Hos Star Tour er mer enn åtte av ti sommerreiser nå solgt. Totalt har feriearrangøren solgt nærmere 25 prosent flere reiser enn på samme tid ifjor.

Foto: Mikael Karlin/Star Tour

About hkp